Her får du flest pistekilometer i Frankrig

Her får du flest pistekilometer i Frankrig

Vil du have flest mulige kilometer pister, når skiferien går til Frankrig, så har vi samlet en top 10 over de største skiområder i Frankrig.

Der er rigtig meget godt skiløb at finde i Frankrig, som faktisk også byder på nogle af de største sammenhængende skiområder i verden. Flere pistekilometer betyder mere skiløb til dig, som drager mod Frankrig, når vinteren rammer og skiene findes frem. Derfor finder du nedenfor vores 10 suverænt bedste bud på, hvor man skal tage hen i Frankrig, hvis man søger adgang til et stort skiområde indenfor samme liftkort.

Nr. 1 – Les 3 Vallées

Les 3 Vallées, eller De Tre Dale, forbinder byerne Val Thorens, Brides les Bains, Courchevel, La Tania, Les Menuires, Meribel og St. Martin de Belleville, og udgør verdens største sammenhængende skiområder. Til sammen udgør området 600 km pist og 50 km skiruter i alt fra 1100 meters højde op til 3230 meters højde. Ikke nok med det, så er området blevet kåret til verdens bedste af flere omgange, senest i 2016. Områdets fordel er, at det er alsidigt, at der er noget for alle, om man er til de grønne og blå pister eller til vildere udfordringer på de sorte eller i snowparker. Besøger man området, skal man være opmærksom når man køber liftkort. Der findes tre typer: ”Les 3 Vallées” som giver adgang til hele området, ”Val Thorens-Orelle” og ”Vallée des Belleville” som begge giver adgang til mindre områder indenfor de tre dale.

Pistekilometer: 600 km Les 3 Vallées er verdens største skiområde med hele 600 pistekilometerNr. 2 – Les Portes du Soleil

Dette område ligger lige på grænsen mellem Frankrig og Schweiz og er derfor ikke udelukkende fransk, men dermed ikke sagt, at det ikke har meget at byde på. Området sammenkobler byerne Morzine, Avoriaz, Les Gets, Châtel, Morgins og Champéry, som tilsammen råder over 650 km pist fordelt på over 300 pister og 30 snowparks, samt boarder- og ski-cross. Området giver besøgende mulighed for at få fantastisk skiløb i rigelige mængder, samtidig med at man får det bedste fra både Frankrig og Schweiz. Det ene liftkort, som området kræver kan fås ned til fra 5 timer til 21 dage, og koster ca. 260 euro for en voksen i en uge i højsæsonen.

Pistekilometer: 650 km (Dog er området blevet målt til 438 km af eksperter, derfor kan de ikke få en godkendt nr. 1)
Nr. 3 – Evasion Mont Blanc

Det tredje skiområde på listen er Megève/Saint-Gervais, som ligger i Pays du Mont Blanc området. Megève er en autentisk by, som hører til den prestigefyldte gruppe ”Best of the Alps”. Gennem skiområdet der udgør 445 km pist og Megève bliver bundet sammen med byerne St. Nicolas De Veroce, St. Gervais Mont-Blanc, Combloux og La Giettaz. For at få adgang til hele dette område kan man købe liftkortet ”Evasion Mont Blanc”. Liftkortet kan fås som både individuelt eller i familie udgaven og kan give adgang i 1 dag eller i 6 dage. Det er ligeledes muligt at købe et ”Mont Blanc Unlimited” liftkort, som giver adgang til 445 km pist, fordelt på endnu flere ikke-sammenhængende skiområder omkring Mont Blanc.

Pistekilometer: 445 km

Evasion Mont Blanc strækker sig over forskellige dale og byder på varieret skiløb. Se mere her

Nr. 4 – Paradiski

Nummer 4 på listen er Paradiski, som ligger i Tarentaise området syd for Mont Blanc. Paradiski sammenkobler en række byer, blandt andet Les Arcs og La Plagne. Paradiski består af hele 425 km pist, fordelt på 260 pister og 3250 højdemeter. Paradiski er, som navnet hentyder, et paradis for skiløbere. Der er mulighed for at udforske en række skibyer, samt alsidigt skiløb på både pist, i snowparker og på gletschere. Med et skiområde, hvor 70% af området ligger over 2000 meter, har Paradiski en meget høj snesikkerhed og gode muligheder for offpist. I området findes tre separate liftkort. ”Paradiski” giver adgang til hele området, hvorimod ”La Plagne” og ”Les Arcs/Peisey-Vallandry” giver adgang til dele af Paradiski. Liftkortene kan købes til 1 dag, 6 dage eller 7 dage og fås både som individuelt, som par, som gruppe (3 eller flere) eller som familie (2 voksne og 2 børn).

Pistekilometer: 425 km

Nr. 5 – Les Sybelles

Dette er et af de franske områder, som blandt danskerne er mindre kendt, men som bestemt er et besøg værd. Les Sybelles er lokaliseret i Rhone-Alpes tæt ved både Val Thorens og Valloire, og dækker over byerne Le Corbier, La Toussuire, Les Bottiéres, St. Colomban des Villards, St. Sorlin og St. Jean d’Arves. Her finder besøgende 310 km pister fordelt på blå, rød og sort. I forhold til liftkort, skal man her ligesom i Les 3 Vallées være opmærksom på, at der findes liftkort til de individuelle områder, og at det er liftkortet ”Les Sybelles” som giver adgang til hele området. Liftkortet kan både købes individuelt og som familiekort.

Pistekilometer: 310 km

Læs mere om vores skitur til Les Sybelles her

Nr. 6 – Tignes/Val d’Isere

Tignes og Val d’Isere er koblet sammen af skiområdet Espace Killy, som indeholder 300 km pister og 20 km skiruter. Området er desuden højtliggende, og det er muligt at stå på ski fra 1550 meters højde op til 3456, som er toppen af Grande Motte, en af områdets to gletschere. Gletscher skiløb og det højt beliggende områder gør, at der altid er snegaranti. Grande Motte byder desuden ligeledes på ski i en periode henover sommeren, hvormed besøgende sjældent vil gå forgæves i Espace Killy. Det resterende område råder over alle sværhedsgrader og utallige mængder offpist og indtil flere snowparks til de mere vovede. Liftkort kan købes individuelt ned til en halv dag og op til 15 dage, eller som Tribe pass, hvis man er en gruppe på 4 til 7 personer. Tribe pass giver alle liftkort til børnepris uanset alder, og giver dermed store besparelser.

Pistekilometer: 300 km

Med 300 km varieret skiløb er det intet under at Espace Killy er populært

Nr. 7 – Grand Massif

Frankrig byder på mange store områder med fantastisk skiløb, Le Grand Massif er endnu et i rækken. Dette område ligger i 694 meters højde op til 2476 meter og giver adgang til 265 km pister og 68 lifter. Området består af de fem byer Samoens, Morillon, Les Carroz, Sixt og det mere velkendte Flaine. Udover skiløb af fransk standard byder området på massere af underholdning, blandt andet i form af ”Cool Zones” som er legeområder til alle barnlige sjæle. Området byder desuden på fantastisk panorama udsigt, hvor man blandt andet kan se udover Hochsavoyer, Alperne og Mont Blanc. Der findes, som i en række af de tidligere nævnte områder, ligeledes her en række forskellige liftkort. Hele området er dækket af under ”Grand Massif” liftkortet, som kan købes fra 4 timer til 6 dage.

Pistekilometer: 265 kmNr. 8 – Serre Chevalier

Serre Chevalier er lokaliseret i dalen Vallée de la Guisane i Provence-Alpes-Côte d’Azur og forbinder byerne Briançon, Chantemerle, Villeneuve og Le Monêtier Les Bains. Der er hele 250 km pist og 57 lifter fordelt mellem 1200 meters højde og 2800 meters højde Serre Cevalier har taget højde for alle, og tilbyder pister i alle niveauer, samt specielle områder til børnefamilier og snowpark entusiaster. Serre Chevalier byder, foruden gennemført skiløb, på en udsøgt natur med områdets beliggenhed midt i nationalparken Les Ecrins med udsigt til det 4100 meter høje Dôme des Ecrin. Liftkort der giver adgang til alt dette kan fås ned til 3 timer og op til 6 dage, og området tilbyder ligeledes forskellige versioner af gruppe og familie liftkort med gode besparelser for de besøgende.

Pistekilometer: 250 km

Serre Chevalier har noget at byde på for alle sneentusiater

Nr. 9 – Alpe d’Huez Grande Domaine

Alpe d’Huez er velkendt blandt danskerne i både sommer og vinter sammenhænge, og det er der god grund til, for Alpe d’Huez er meget mere end blot 21. sving. Om vinteren åbner området op til 250 km pist, samt 63 lifter, som giver besøgende bred variation af skiløb fordelt mellem 1125 og 3330 meters højde. Både pister som ”Le Tunnel” og ”Sarenne” er legendariske pister med både udfordring og lang nedkørsel, mens området også byder på mere familie venlige områder blandt andet på ”Le Signal”. Alpe d’Huez er dækket af en hel række af liftkort, som kan give adgang til skiområdet, alt efter behov. Blandt andet kan man foruden de almindelige individuelle liftkort få en familie eller gruppe liftkort og begynder liftkort. Læs mere om de forskellige liftkort her.

Pistekilometer: 250 km

Nr. 10 – Les 2 Alpes

Les 2 Alpes adskiller sig fra mange af de øvrige franske områder, da selve byen er bygget efter den typiske østrigske byggestil, og fremstår langt hyggeligere end mange af de franske bjergbyer. Skiområdet byder på 200 km pist, som er sammenkoblet af 51 lifter. Les 2 Alpes strækker sig fra 1300 meters højde op i imponerende 3600 meter, som er et af verdens højeste punkter, hvor det stadig er muligt at stå på ski. Det højeste punkt er desuden en gletscher, som giver besøgende garanti for ægte sne hele vinteren. I sig selv byder Les 2 Alpes på lækkert skiløb og rig mulighed for at give den gas i forskellige ”fun areas” eller i offpisten. Liftkortet der giver adgang til Les 2 Alpes’ 200 km pist kan fås i alle længder alt efter behov, samt som individuelt, gruppe eller familie. Læs mere om de specifikke typer af liftkortet her.

Pistekilometer: 200 km 

Les 2 Alpes er den perfekte kombination af hygge og godt skiløb

Læs mere om skiferie I Frankrig her

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Find tilbud på skirejser