På tværs af grænserne – stå på ski i 2 lande

På tværs af grænserne – stå på ski i 2 lande

Bjerge strækker sig ofte over landegrænser, og flere skiområder giver derfor mulighed for at stå på ski i to lande på samme dag. Her er en guide til skiområder på tværs af grænser.


Ischgl er et fantastisk skiområde, hvor du har mulighed for at krydse grænsen til Samnaun i Schweiz

Ischgl – Samnaun

Skiområdet Silvretta Arena forbinder Ischgl i østrigske Tirol med Samnaun i Engadin Samnaun Val Müstair Holidau Region i det østlige Schweiz. Skiområdet strækker sig fra 1.260 meters højde til 2.872 meters højde og er udstyret med moderne lifter, som effektivt transporterer skituristerne rundt i området på tværs af grænsen. Området er velegnet til begyndere, som har brug for brede pister, mens det ligeledes er eftertragtet af erfarne skiløbere, som både søger udfordrende pister såvel som offpist. 


Pistekilometer: 239 kilometer og 15 kilometer skirutePå grænsen mellem Frankrig og Italien ligger et gammel fort ved La Rosière / La Thuile

Espace San Bernardo

I en højde mellem 1.176 og 2.800 meter over havet findes skiområdet Espace San Bernardo. Skiområdet forbinder byerne La Rosière i Savoie regionen i Frankrig og La Thuile i Valle d’Aosta lige ved Mont Blanc i Italien. Området rummer fremragende skiløb og panoramiske udsigter på mod både nord og syd, hvorfor der næsten altid kan findes perfekte forhold i dette skiområde. Med udgangspunkt fra La Rosière er denne sides bløde pister oplagt til begyndere, mens mere øvede kan anbefales at bo i La Thuile, hvor utallige røde pister præger pistekortet. Søger man en vildere udfordring, skal man prøve World Cup pisten Tre Franco Berthod med en hældning over 70 procent.


Pistekilometer: 152 kilometer og 5,2 kilometer skiruteI det enorme skiområde Portes du Soleil, kan du krydse grænsen mellem Frankrig og Schweiz

Portes du Soleil

I skiområdet Portes du Soleil kan du på ski krydse grænsen mellem Schweiz og Frankrig. Skiområdet er sammensat af en række skibyer, som hver især er mere eller mindre kendte. Du kan forvente at stå op ski i Portes du Soleil, hvis skiferien går til blandt andre Morzine, Avoriaz, Les Gets, Châtel, Morgins eller Champéry. Selve området spænder vidt med sine mange pistekilometer, hele 172 lifter og en højdeforskel fra 985 meter op til 2.254 meter over havet. Foruden de allerede nævnte kan man ligeledes tilgå skiområdet fra Les Crosets, Champoussin og Torgon i Schweiz, og La Chapelle d’Abondance, Saint-Jean-d’Aulps og Montriond i Frankrig. 


Pistekilometer: 580 kilometerI Sella Nevea kan du krydse grænsen mellem Slovenien og Italien

Sella Nevea – Bovec Kanin

Et af de mindre skiområder som ligeledes giver muligheden for at krydse grænser på ski er det mere utraditionelle Sella Nevea/Bovec. Skiområdet ligger på grænsen mellem det slovenske Goriška med byen Bovec og den italienske by Sella Nevea med toppen Kanin/Canin i 2.587 meters højde i mellem. Trods sin lille størrelse strækker området sig fra 1.103 meters højde til 2.292 meters højde og er unikt, da man fra toppen kan se Adriaterhavet. Regionen er desuden kendt for at få store mængder sne og en særlig lang skisæson. Sella Nevea – Bovec Kanin kan primært anbefales til øvede og erfarne skiløbere. 


Pistekilometer: 10,5 kilometer


I Wadring/Steinplatte kan du krydse græsen fra østrig til tyske Chiemgau

Steinplatte – Winklmoosalm

Et lidt mere utraditionelt område er Steinplatte/Winklmossalm, som forbindelser Pillerseetal i østrigske Tirol med Chiemgau i tyske Bayern og ligger derfor nordligere end mange andre skiområder. 14 lifter transportere skigæster fra 740 meters højde til 1.860 meters højde. Trods områdets beskedne størrelse rummer det pister i alle sværhedsgrader. På toppen af Steinplatte findes en scenisk udsigt til alle sider, mens den tyske side er enhver begynders paradis og den østrigske byder på lidt større udfordringer til de øvede. Området har desuden også både en snowpark og langrendsspor.


Pistekilometer: 42 kilometer og 2 kilometer skiruteI det romantiske skiområde Via Lattea kan du krydse grænsen mellem Italien og

Via Lattea

”Mælkevejen”, som området oversat til dansk hedder, dækker over en samling af en lang række skiområder i italienske Piedmont tæt på Torino og det franske Montgenèvre. Fra Italien kan man tilgå Via Lattea fra byerne Sauze d’Oulx , Oulx, Pragelato, Sestriere, Sansicario, Cesana og Claviere. Hele 300 pistekilometer er markeret enten rød eller sort og skiområdet er derfor særligt velegnet til øvede og erfarne skiløbere. Der er dog stadig en masse muligheder for begyndere, da de resterende 100 pistekilometer er blå. Hvis man vil tage udfordringen op, så er det muligt at køre hele ”Via Lattea Tour”, som går fra Cesana i Italien over grænsen til Montgenèvre. Turen er estimeret til at tage cirka seks timer. 


Pistekilometer: 400 kilometerI Matterhorn Ski Paradise kan du krydse grænsen mellem Zermatt i Schweiz og Cervinia i Italien

Zermatt – Cervinia

På tværs af Matterhorn strækker skiområdet Matterhorn Ski Paradise sig fra Zermatt i Schweiz til Cervinia i Italien. Tager man på skiferie her finder man et moderne skiområde med tilsvarende liftsystem, som der de seneste år er lavet store investeringer i. Sidste skud på stammen er, at området netop har annonceret, at der skal opføres verdens længste styrtløbsbakke, som skal krydse grænsen mellem de to lande. Projektet skal stå klar til konkurrencer i 2022, men allerede i dag er det muligt at stå på ski fra 1.562 meters højde op til 3.899 meters højde på Matterhorn gletsjeren. Skiområdet er dermed også et af de højest beliggende i alperne. Foruden Cervinia er det også muligt at tilgå skiområdet fra Italien fra Valtournenche.


Pistekilometer: 322 kilometer og 38 kilometer skiruteKryds græsen mellem Østrig og Tyskland i Obersdorf og Kleinwalsertal

Oberstdorf – Kleinwalsertal

På grænsen mellem tyske Oberstdorf og østrigske Kleinwalsertal ligger et skiområde, som ikke blot strækker sig over to lande, men over hele seks bjerge og er en sammenslutning af hele syv skiområder: Nebelhorn, Fellhorn og Söllereck i Tyskland, og Kanzelwand, Walmendingerhorn, Heuberg og Ifen i Østrig. Hovedparten af pisterne er blå stærkt efterfulgt af rød. Det er altså et skiområde der er oplagt til begyndere, som med fordel kan starte i Riezlern på den østrigske side, hvor der er et godt begynderområde, før de bevæger sig ud i resten af områdets rige muligheder. Der er i området desuden mulighed for aftenski ved både Kanzelwand dalstation, Kesslerliften og i snowparken.


Pistekilometer: 130 kilometer


- Find din næste skiferie her

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen