Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat
Her får du flest pistekilometer i Italien

Her får du flest pistekilometer i Italien

Skiferie i Italien betyder god mad, masser af sol og enestående skiløb. Her har vi samlet en liste over Italiens seks største liftkort, så du ikke løber tør for velfriserede pister.

Italienerne er gode til mange ting. De laver formidabel vin, som passer nydeligt til den ligeså fantastiske mad, og så er der nogen, der påstår, at de kan tale udelukkende ved hjælp af håndtegn og gestikuleringer. Udover alt dette er de også gode til at strikke skiområder sammen. Hele vejen langs landets grænser til Østrig, Schweiz og Frankrig ligger de storslåede Alper eller gudesmukke Dolomitter bjergsider til for noget helt enestående skiløb.

Endnu en fordel er, at italienerne elsker at se godt ud - noget de bedst gør på helt nyfriserede pister, hvorfor de rigtigt mange steder præparerer deres pister hele to gange i døgnet.

1. Via Lattea

Via Lattea, som på dansk oversættes til Mælkevejen, består bl.a. af områderne Sestriere, Sauze d’Oulx og Claviere i Italien og Montgenévre i Frankrig. Det hele hænger nydeligt sammen, og med det store liftkort kan du give den gas på over 400 kilometer solbeskinnede sydeuropæiske pister.

Via Lattea er kendt for at være super afvekslende. Tæt på byerne er der meget børnevenligt, og her kan man øve sit skiløb i trygge rammer, mens man længere oppe på bjergene kan give den gas ned ad stejle pister eller vilde offpiste-ruter. Området, som ligger fra ca. 1.400 til 2.800 meters højde, er desuden kendt for at være heldigt i forhold til hyppigt snefald, hvorfor dette da også er et godt sted at give sig i kast med noget offpiste, eller prøve kræfter med heliskiing. Området var vært for mange af de alpine discipliner, da Vinter-OL blev afhold i Torino i 2006.

Antal pistekilometer: 400 km

A


2. Skirama Dolomiti

Lige i hælene på Via Lattea og lige over Gardasøen dukker Skirama Dolomiti op. Her giver det store liftkort adgang til 380 kilometer pister, som fordeler sig ud i Brenta-Dolomitterne, hvis skønhed har sikret stedet en plads på UNESCO’s verdensarvsliste. De otte skiområder, som hører under liftpasset, er bl.a. Passo Tonale, Madonna di Campiglio, Folgaria og en masse andre. Den eneste ulempe ved området er, at det ikke er sammenhængende, men har man en bil, er det relativt nemt at komme rundt mellem byerne.

Den største fordel ved at tage til denne del af alperne må siges at være den autentiske italienske oplevelse, som man støder på. Skirama Dolomiti ligger lidt længere væk fra Danmark end mange andre skiområder, og derfor er de fleste danske, tyske, hollandske og engelske turister sorteret fra, når du ankommer hertil. Så har du mod på at køre lidt ekstra, så bliver det altså meget mere italiensk.

Antal pistekilometer: 380 km

3. Skirama Breuil-Cervinia

Lige under grænsen til Schweiz ligger byen Cervinia. Herfra har du adgang til noget nær 320 kilometer sammenhængende pister. Området, som også hænger sammen med Zermatt i Schweiz, er desuden Europas højest beliggende skiområde. Toppen befinder sig nemlig svimlende 3.883 meter over middelhavet mod syd. Herfra kan du uden at skulle i liften drøne hele vejen ned til Schweiz og shoppe chokolade eller til Italien og spise spaghetti og drikke vin.

Skiområdet ligger desuden lige op til det måske lettest genkendelige bjerg i verden - Matterhorn (Toblorone-bjerget), og fra toppen af skiområdet er der udsigt til omtrent 40 bjergtoppe på mere end 4.000 meters højde.

Antal pistekilometer: 322 km

4. Val Gardena

Val Gardena ligger lige midt i de sydtyrolske Dolomitter, og hænger sammen med Dolomiti Superski, som med langt ned til nummer to er Italiens (og verdens største) sammenhængende skiområde. Lige nu optræder Val Gardena dog som selvstændigt skiområde her på listen. Og de har da også 175 kilometer nydelige pister, hvoraf størstedelen af dem er røde, som serviceres af 79 overvejende moderne lifter. Desuden lugter området ikke så langt væk af turister, at den italienske stemning helt forsvinder. Her kan du få velsmagende italiensk mad i rustikke bjerghytter, uden at ”Anton Aus Tyrol” blæser ud fra højtalerne med 120 decibel.

Antal pistekilometer: 175 km

5. Espace San Bernardo (La Rosière/La Thuile)

Som den næste på listen finder du underdog’en Espace San Bernardo. Området ligger lige ved Vesteuropas højeste bjerg, Mont Blanc, og strækker sig hen over den fransk/italienske grænse, hvilket betyder, at du helt selv kan bestemme, om du vil have ostefondue eller spaghetti bolognese til frokost. Når det kommer til størrelsen, kan man dog næppe kalde Espace San Bernardo for underdog. Bjergene mellem italienske La Thuile og franske La Rosiére er nemlig udsmykket med 160 kilometer pister, hvoraf de højeste findes i lige over 2.600 meters højde.

Skiområdet såvel som byerne er væsentligt mere rolige, tyndt befolkede og familievenlige end mange andre byer i egnen. Desuden er det et af de solrigeste områder i både de italienske og franske alper.

Antal pistekilometer: 160 km

Bobleren: Dolomiti Superski

Det er lidt svært at opsummere Dolomiti Superski kort. Der er over 1.200 kilometer pister, over 450 lifter og flere byer, end du har fingre og tæer til sammen. Alt hænger sammen, så du behøver altså ikke i bilen for at opleve det hele, men du behøver nok mere end én uge. Terrænets størrelse betyder, at ligegyldigt, om du aldrig har stået på ski en dag i dit liv, eller om du har deltaget i Vinter-OL et par gange, så finder du skiløb, der passer lige præcis dig. Skiløbet går op til 3.000 meter, så snesikkerheden er helt i top. Blandt de mange byer findes navne som Canazei, Cortina d’Ampezzo, Arabba, Val Gardena og Alta Badia. Desuden er der den fordel ved området, at Dolomitterne hører til blandt de allersmukkeste og mest spektakulære bjerge i verden, og at italienerne er knaldhamrende gode til at lave mad og servere vin. Så medmindre du har angst for enorme skiområder, så er det svært at se, hvad ulempen ved Dolomiti Superski er.

Antal pistekilometer: 1.200 km

Læs mere om skiferie i Italien her

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Find tilbud på skirejser