« Til oversigten

Alpe D´huez - masser af sol

På vej op mod Alpe´d Huez stiger spændingen og forventningerne. Utallige gange har man set cykelryttere kæmpe med at holde trit og kæmpe sig op gennem de 21 hårnålesving på vej mod toppen.

På vej op mod Alpe´d Huez stiger spændingen og forventningerne. Utallige gange har man set cykelryttere kæmpe med at holde trit og kæmpe sig op gennem de 21 hårnålesving på vej mod toppen. Vores begejstring bliver ikke mindre da vi ser byen og bjergene dækket af sne. Guiderne fortæller os vi er heldige: det har sneet ret kraftigt de seneste dage, hvilket også har været hårdt tiltrængt.

Skiløbet i Massif Des Grandes Rousses

Alpe ´d Huez er en del af skiområdet Massif Des Grandes Rousses som består af 248 km pister og dækker over 10.000 hektar. Alpe D´Huez ligger for foden af et kæmpe plateau, som danner udgangspunktet for dagens skiløb. Begyndere kan blive i dette område mens de øvede skiløbere kan bevæge sig længere væk.

Fra plateauet er der mange muligheder:
Man kan fortsætte op mod toppen "Signal" og derfra bevæge sig videre mod Oz En Oisans i 1350 meters højde. Op med en kabinelift mod L´Alpette og herfra ned til Montfrais. Hele dette område byder primært på blå pister hvor carvingskiene kan får frit løb med bløde sving.
Man kan også vælge at tage en hurtig kort tur fra Signal ned mod Villard Reculas. Her er der en række gode blå og røde pister at udfolde sig på.

Vi fandt et fantastisk spisested på plateauet ved L´Alpette som vi endte med at besøge tre gange i den uge vi var der. Restauranten hedder logisk nok "Le Alpette" og er et lille hyggeligt sted med fransk betjening. De laver nogle fantastiske entrecotes garneret med hvidløgssmør og gode kartofler som tilbehør - bestemt et besøg værd!

Pic Blanc og Sarenne

Højdepunktet i hele området, både i meter over havet og skiløbsmæssigt er området ned fra toppen af Pic Blanc i 3330 meters højde. Fra toppen er der en fantastisk udsigt over Alperne, og er der bare nogenlunde sigtbarhed kan man se Mont Blanc. Der er række kortere pister som man kan bruge som opvarmning inden det for alvor går nedaf. Pisterne er både sorte, røde og blå, så der er lidt for enhver smag.

Enten kan man vælge at tage "Le Tunnel" pisten. Som navnet antyder er den første del af pisten en tunnel gennem bjergsiden. Når man kommer ud på den anden side går det stejlt nedad. Pisten er ikke præpareret så det kræver så begyndere bør nok vælge at tage liften over bjerget.
Den anden mulighed er at tage den 18 kilometer lange "Sarenne" piste - Europas længste sorte piste.

Fra Sarenne ender du i nedenfor for byen Alpe D´Huez. Du kan enten tage liften op mod byen eller køre den modsatte vej mod Auris En Oisans, et lidt mindre område som består af blå og røde pister.

Byen Alpe D´huez

Selve byen består af to dele: den gamle bydel og den nye. I den hyggelige gamle bydel finder man en række gode restauranter, posthus, udendørs svømmebassin og skøjtebane.
Den nye bydel "Bergers" som består af lejlighedskomplekser og et mindre butikscenter med små butikker, barer og supermarked. Midt mellem de to bydele ligger "Palais des Sports" som er et kæmpe sportscenter med bl.a. svømmehal. Der er også mulighed for at spille bordtennis, badminton, tennis, squash eller prøve kræfter med klatrevægen.

Tag en en-dages-tur til Les 2 Alpes

Hvis du har købt et ugeliftkort giver dette ret til en dags skiløb i naboområdet Les 2 Alpes. Vi kan bestemt anbefale at benytte sig af muligheden for at tilbringe en dag i dette område.

Basalt set kan du komme til Les 2 Alpes på to måder: Enten kan du stå tidligt op og stå i kø for at komme med bussen ned af bjerget og derefter på snoede landeveje til Les 2 Alpes. Du skal helst købe billetten i forvejen (eller være rigtig god til fransk og charme dig ind hos en lettere stresset fransk chauffør). En returbillet koster omkring €7 og tager ca. halvanden time.

Vil du hellere sove lidt længere i stedet for at sidde i en bus kan du vælge en mere elegant løsning: Der findes en helikopterrute mellem de to skisportssteder. Turen tager mindre end 10 minutter og koster ca. €60 for en enkelttur, men så ankommer du også næsten i "James Bond stil"!

Alpe´D Huez - skiløb for alle niveauer

Alpe´D Huez byder på meget varieret skiløb velegnet til skiløbere på alle niveauer. Og det er ikke helt forkert at de lokale ordsprog lyder: "Når solen ikke skinner i Alpe d´Huez er det fordi det er nat". Fakta er at solskinsstatistikken er blandt de allerbedste i Alperne. Noget vi også nød godt af i den uge vi var der!
Skiferie forslag i Alpe d´Huez

Résidence Les Bergers Résidence Les Bergers Bil fra 2.287,-/pers.
Danski Klubhotel Le Re... Danski Klubhotel Le Re... Fly fra 4.908,-/pers.
Résidence L'Ours Blan... Résidence L'Ours Blan... Bil fra 1.905,-/pers.
Les Chalets de l'Altip... Les Chalets de l'Altip... Fly fra 6.768,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning