Guide: De mest snesikre destinationer i Europa

Guide: De mest snesikre destinationer i Europa

Vi har lavet en liste over skiområder, hvor snesikkerheden er topprioriteten, således at I trygt kan booke jeres ferie – uden bekymringer om hvorvidt vejrguderne er med jer eller ej!

Vi elsker alle kolde solskinsdage i et vinterparadis dækket med mere sne, hvor forholdene bare spiller. Vejret er desværre, bare af og til således, at vi ikke har så meget magt over det. Derfor ved vi, at der hvert år er, før danskerne skal på skiferie, foregår en hulens masse neglebideri, samt daglige besøg på skiområdets webcam. For hvad nu hvis der ikke komme sne nok? 

Se den komplette liste over skiområder, hvor snesikkerheden er top.


Det skiglade land, har nogle fantastiske skiområder, hvor der altid er sne

Østrig

Med sine to gletsjere, knap 150 kilometer pister og en skisæson, der varer fra slutningen af september helt til maj, er Sölden i Ötztal et område, som skal overvejes, hvis man er bekymret for, om der nu også er sne nok, når man skal afsted. Skiløbet foregår op til ca. 3.300 meter og byen, som ligger i 1.350 meters højde, har alt hvad man kunne ønske sig af restauranter, hoteller, barer og badelande samt mulighed for at dyrke mere end 30 forskellige sportsgrene uden for pisterne. Længere oppe i Ötztal ligger Hoch- og Obergurgl, som ingen gletsjere har, men praler af at kunne dække hele området med kunstsne, såfremt snevejret udebliver!
Læs også 11 ting du ikke må gå glip af i Sölden

En liste over snesikre områder er ikke komplet, før Hintertux gletsjeren er nævnt. Sæsonen varer 365 dage, hvor børnefamilier, freestylere med alt for store bukser og racere med alt for stramme bukser, alle kan få tilfredsstillet deres trang til at stå på ski. Området er med sine lige over 60 kilometer pister (18 om sommeren) langt fra det største på listen, men til gengæld ligger det ganske tæt på Mayrhofen og resten af Zillertal, som i højsæsonen tilbyder knap 500 kilometer skiløb. Især Mayrhofen kan være et dejligt sted at bo, idet det er super hyggeligt, og kun ligger 15 minutter fra Hintertux.

Kaprun og Kitzsteinhorn gletscherområdet ligger tæt ved Zell am See i Salzburgerland. Byen ligger i behagelige ca. 750 meters højde, mens skiområdet strækker sig helt op til over 3.000 meters højde. Byen er hyggelig og de godt 130 kilometer pister skulle være nok til at holde de fleste skiløbere smilende i en uges tid. Grundet den høje beliggenhed og gletsjeren er det her et sikkert valg, for alle der vil afsted tidligt eller sent på sæsonen! 


Frankrig har nogle af verdens bedste skiområder, hvor rigtig mange ligger højt med en god snestatistik

Frankrig

Skiområdet Espace Killy, hvori byerne Tignes og Val d’Isère ligger, kan prale af 300 kilometer kilometer pister placeret mellem 1.550 meter og 3.455 meters højde over havets overflade. Begge steder har gletsjere, hvilket betyder at sæsonen her omkring, varer fra sidst i september til midt i maj – og så har de også åbent for sommerski! Espace Killy har altid sne nok!

Næst på listen over snesikre franske kæmpeområder finder vi Val Thorens, der ligger i Les 3 Vallées (De 3 Dale). Val Thorens er med sine 2.300 meter Europas højest beliggende skiby og har i sig selv 150 kilometer pister, der ligger op til 3.230 meter, men køber man liftkort til hele Les 3 Vallées, har man pludseligt 600 kilometer sammenhængende pister. Området er desuden kendt for at have mere sne end de fleste andre steder i alperne, og har åbent fra november til maj.

Les 2 Alpes fortjener, med sit skiløb som går helt op til 3.560 meter fra byen i 1.280 meter, bestemt også at blive nævnt. Her er sæsonen 9 måneder lang, hvilket betyder, at du aldrig behøver at bekymre dig om sne, når dette er din valgte destination. De mere end 200 kilometer verdensklasse pister sørger også for, at dine ben er godt mørbankede, når først du kommer hjem om aftenen.


Tæt ved det kendte bjerg fra Toblerone pakken, ligger skiområder hvor standarden for lifter og pister er i topklasse

Schweiz

Zermatt tilhører den eksklusive klub af skiområder, der tilbyder 365 dages skiløb om året. Værd at nævne er også, at skiløbet går helt op til 3.883 meter over havets overflade, hvilket giver Zermatt det højeste liftservicerede skiløb i Europa. Området er forbundet med Cervinia i Italien og tilsammen har de hele 334 kilometer pister, samt noget af det bedste offpisteskiløb Europa kan tilbyde – hvad end det skal være liftserviceret, ved hjælp af helikopter (heli-skiing) eller som skitouring. Desuden våger verdens måske mest fotogene bjerg, Matterhorn, altid lige i baggrunden!

Verbier er en del af Les 4 Vallées (De 4 Dale), som kan tilbyde over 400 kilometer pister placeret mellem 1.500 og 3.330 meters højde. Det er ikke ligefrem det mest økonomivenlige område på denne liste, men kan til gengæld tilbyde verdensklasse skiløb til alle niveauer, luksus på alle fronter og høj snesikkerhed!

Andermatt kommer, som det eneste skiområde der ligger under 3.000 meter (toppen ligger i 2963 og byen i 1436 meter), med på denne liste. Det gør den, fordi det simpelthen ligger et enestående sted i forhold til at indsamle snestorme. Når resten af Alperne skriger efter sne, sidder de sommetider og griner i Andermatt. Byen er endnu en charmerende, søvnig Schweizisk bjergby, hvilket betyder, at pisterne langt fra er proppede, men den er under heftig udvikling, og vil inden for de kommende år begynde mere og mere vil ligne et stort resort. Andermatt passer bedst til øvede skiløbere.


Når vi snakker snegaranti, så er Sverige altid i top! 

Sverige

Åre, der ligger ca. 900 kilometer nord for Göteborg, er muligvis Nordens bedste skiområde. Toppen ligger over 1.400 meters højde og så er der over 1.000 højdemeter fordelt på 93 kilometer pister ned til byen. Snesikkerheden her er mere eller mindre helt i top, idet området ligger ganske nordligt, men husk de lange underbukser – kommer du midt på vinteren, kan der være en smule koldt!

Sälen er en sammenslutning af flere skiområder (ikke sammenhængende), placeret små 500 kilometer nord for Göteborg. Her er ski-in & ski-out i fokus. Det mest varierede skiløb finder man i Kläppen, som også er det første område, man møder. Faldhøjden i disse områder er ikke kæmpe stor (Kläppen har ca. 400 meter), men snesikkerheden er høj, og Kläppen tilbyder Skandinaviens største snow-park. Desuden er det bare et fantastisk hyggeligt område. Her kan alle – næsten uanset niveau – have det sjovt.

Idre Fjäll har 41 kilometer pister, som passer til de fleste, men hvor især familier vil føler sig godt tilpasse. Idre ligger tilpas langt nordpå til at sæsonen starter i midt/slut november, og varer indtil maj. Der er masser af hyggelige svenske hytter, godt skiløb og aktiviteter både på og af bjerget til at underholde hele familien hele ferien. Destinationen har også en nævneværdig snow-park til gruppens vovehalse.


Findes der noget hyggeligere end en norsk fjeldhytte? Vi tvivler. 

Norge

Trysil er med sine ca. 70 kilometer pister Norges største skiområde. De tilbyder delvis snegaranti allerede fra midten af november, så snesikkerheden er ikke en bekymringsfaktor! Området ligger blot 3 timers kørsel nord for Oslo, og når først du er ankommet, kommer du givetvis ikke til at bruge bilen igen. I Trysil er der nemlig lagt stor vægt på at langt de fleste gæster har ski-in & ski-out. Der er ca. 800 meters højdeforskel fra top til bund, og sværhedsgraden er meget varierende.

Lillehammer er en skiregion i Norge, som huser 5 skiområder heriblandt Kvitfjell og Hafjell. Tilsammen har du altså 117 gode kilometer pister at snitte rundt på, under de mange solskinsdage som området er kendt for. Skisæsonen starter midt i november, så her behøver du heller ikke sidde derhjemme og svede over, hvorvidt der nu kommer sne nok! Området ligger ikke meget mere end to timer nord for Oslo. Nævnte vi at regionen desuden tilbyder 2.000 kilometer præpareret langrend? 

Hemsedal strækker sig mellem 640 og 1.530 meter over havets overflade. Denne højde sammen med den relativt nordlige beliggenhed giver gode stabile sneforhold hele vejen gennem sæsonen. Bjergene i Hemsedal er heller ikke sådan at kimse ad, idet de er stejlere, end hvad der er typisk for Norden. Her kan hele familien virkeligt være med - uanset niveau!

Store lækre boulevarder er altid et hit.

Italien

Cervinia er uden sammenligning det mest snesikre skiområde i Italien. De 150 kilometer pister ligger mellem ca. 1500 og 3500 meters højde, og selvom området ikke i sig selv har en gletsjer, så hænger det sammen med schweiziske Zermatt, som har en stor gletsjer, og som pludseligt giver området 334 kilometer pister. Området er åbent fra oktober til maj.

Passo Tonale har i mange år ligget under danskernes radar, men især de senere år er stedet blevet opdaget af de store rejseselskaber. Byen er endnu ikke kæmpe stor, men der er 120 kilometer blandede pister, som især familier kan nyde godt af, og så er priserne endnu meget medgørlige! Vigtigt er også at området ligger højt (1.884 – 3.100 meter) og har en gletsjer i sig. Sæsonen starter allerede i oktober.

Monte Rosa har skiløb op til over 3200 meter og næsten 200 kilometer pister at vælge imellem. Området består af flere forskellige byer, hvoraf den mest kendte er Champoluc. Byen har en dejlig afslappet italiensk atmosfære, og er ikke nær så overrendt, som mange af de mere kendte skidestinationer i Alperne. Snesikkerhed er en selvfølge og her kan især øvede skiløbere få valuta for pengene!


De østeuropæiske skiområder er yderst undervurderet. På billedet ses den enorme mængde sne i Jasna.

Østeuropa

Jasna i Slovakiet er muligvis den mest afbalancerede skidestination i Østeuropa. Her kan begyndere såvel som erfarne skiløbere og freeridere snildt få en uge til at gå. Toppen af bjerget ligger kun lige over 2.000 meter, men området nyder godt af sit mikroklima, som gør destinationen snesikker fra midten af november til maj måned.

Skisport.dk har tidligere besøgt Jasna, se video her.

Spindleruv Mlyn er endnu et sted i Østeuropa, som nyder stigende opmærksomhed fra Danskerne. Med sin 24 kilometer præparerede pister og en bjergtop der ligger i 1.235 meters højde (byen ligger i 700 meter) minder bjergene ikke meget om Alpernes. Det gør priserne til gengæld heller ikke. I Østeuropa kan du få de billigste timer på ski, du nogensinde har haft, og det er sådan, mange af områderne virkeligt kommer til sin ret! Pludseligt er der nemlig råd til en skiferie mere.

Så kan du ikke gå galt i byen – eller bjergene så at sige – så se du bare at få pakket tasken, få familien eller vennerne med og kom afsted. God tur!

Andre destinationer der også plejer at være snesikre:
Zauchensee
Obertauern
St. Anton
Serfaus-Fiss-Ladis
Livigno
La Plagne (Gletscher)
Chamonix (Gletscher)
Lech
Avoriaz
Geilo
Riksgränsen
Ischgl
Möltaler (Gletscher)
Kaunertal (Gletscher)
Stubaier (Gletscher)
Pitztal (Gletscher)

Du kan se snestatiskker fra alle skiområder her!

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen