Skiwelt Wilder Kaiser

Skiwelt Wilder Kaiser

Kitzbühel er kendt for det store Hahnenkamm-Renden, der er et af de største Alpine Ski World Cup løb. Men hvordan er skiløbet i Kitzbühel for os almindelige skiløbere.

Der ikke har evnerne til at tage turen ned af en iset Streif, og hvem har mest ud af området, som det er bygget op. Det var for at besvare på disse spørgsmål at Skisport.dk tog afsted i januar.Lidt om området
Det er egentlig flere skiområder nær Kitzbühel. Det ene hedder Kitzbüheler Alpen og det andet hedder Skiwelt Wilder Kaiser Brixental. Kirchberg ligger mellem de to områder og er derfor et rigtigt godt sted at starte sin ferie. Det giver mulighed for let at udforske begge områder og finde de pister, som passer bedst til dig. Der er dog flere byer, som de fleste skielskende danskere kender til så som: Westendorf, Brixen im Thale, Söll, Scheffau, Ellmau and Going.Skiområderne
Det mindste af de to områder er Kitzbühler Alpen, der med sine 170 km. pister vel er et middel størrelse skiområde i Østrig. Skiwelt Wilder Kaiser Brixental er med sine 279 km. pister noget større. Størrelserne på de to skiområder lyder måske ikke af meget, men Skiwelt Wilder Kaiser Brixental var sammen med Kitzbühler Alpen, Alpbachtal, Wildschönau, Schneewinkel, Saalbach Hinterglemm, Leogang og Zell am See indgået i et samarbejde om et fælles liftkort, der giver adgang til 1.081 km. pister. Så er det pludselig det største skiområde. Det er dog vigtigt at forstå, at de 7 områder ikke hænger sammen.Sne skal der til
Hver gang jeg planlægger at besøge et skiområde, undersøger jeg altid hvor snesikkert det er. En af faktorerne er hvor stor en del af pisterne, der er dækket af snekanoner. Det er dog ikke helt til at begribe hvor meget vand og strøm der går til at lave den kunstige sne. Men hos Bergrestaurant Jochstubn i Skiwelt Wilder Kaiser Brixental fik jeg syn for sagen. Rundt om hytten var der pister på begge sider men ellers ikke andet at se. Sneen skjulte imidlertid noget. Ejeren af restauranten viste stolt billeder frem fra området – blandt andet et smukt et af hans sejlbåd for fulde sejl på hvad der så ud til at være en stor sø. Det viste sig dog at være det vandreservoir, som de opsamler vand i om foråret, så det kan bruges til at lave sne om vinteren. Reservoiret er simpelthen så stort, at de kan sejle med sejlbåd på det om sommeren.

Med skiene på går det derudaf
Det er i skiområdet Kitzbühler Alpen at den kendte Streif fra Hahnenkamm Slamon ligger. Den mest sammenhængende del af skiområdet ligger omkring Ehrenbachhöhe og Steinbergkogel. Her er det nemt at komme rundt og pisterne er rigtig fine, omend der er en ret høj del af blå pister. Det er naturligt nok også her de fleste skiløbere er. Lifterne er rigtig gode her og det er nemt at komme rundt og nyde de skønne pister.Kommer du over til Wurzhöhe med gondolen og kører i området omkring Resterhöhe og Zweitausender er det en helt anden historie. Her er der mange pister, hvor den eneste vej er tilbage den vej du lige kom fra.

Selv om der er røde og enkelte sorte pister går du hele tiden med en fornemmelse af, at du ikke rigtig kommer nogen veje og ser det samme igen og igen. Det bliver ikke bedre af at lifterne også ser ud til at være blevet nedprioriteret her i udkanten af området. Der er flere træklifter her end i resten af området. Måske skulle Kitztbühler Alpen kigge lidt på, hvordan denne del af området kan forbedres, så det mere bliver en del af resten af området.

Hvis antallet af km. pister ikke er det vigtigste for dig på skiferie, er Kitzbühler Alpen et godt område. Kan du lide at hygge dig på de skønne blå pister og aldrig skulle bekymre dig om hvordan du skal finde hjem, er området perfekt.

Skiområdet Skiwelt Wilder Kaiser Brixental har ligesom Kitzbühler Alpen nogle lidt afsides kroge. De udgør dog en mindre del af området. Området hænger ret godt sammen og består af pister på noget højere niveau end Kitzbühler Alpen. De røde pister omkring Hohe Salve og Zinsberg giver dig udfordringer og masse af sjov. Med en lokal guide kan du også få dig et par spændende off piste ture, hvor det gælder om at undgå at ramme de mange træer.

Udsigten fra Hohe Salve er fantastisk. Gør dog dig selv den tjeneste ikke at gå for hårdt til snapsene på restauranten, der ligger på toppen. Der er stejle sorte pister uanset hvilken vej du vælger ned.

Ligesom i Kitzbühler Alpen er lifterne i yderområder i Skiwelt Wilder Kaiser Brixental præget af en del slæbelifter. Det virker dog ikke som helt så stort et problem, da pisterne ligger bedre i forhold til hinanden. På den måde tvinges du ikke ud i situationer, hvor der kun er den samme vej tilbage, som du kom fra. Slæbelifter er ikke sjove for nogen og bør erstattes med tiden. Indtil da kan vi glæde os over, at det i Skiwelt Wilder Kaiser Brixental i stort omfang er muligt at undgå dem.Skiwelt Wilder Kaiser Brixental er et rigtig godt område at tage de lidt ældre børn, som har en del erfaring, med på ski. Her er masser af muligheder for at de kan udvikle sig og blive bedre under ordnede forhold. Udvalget af byer omkring skiområdet gør at det også skulle være muligt at finde den indkvartering, der passer netop jer.

Ønsker du flere udfordringer end Kitzbühler Alpen eller Skiwelt Wilder Kaiser Brixental kan give dig kan du altid købe det store Kitzbühler Alpen AllStar liftkort. Så har du et nyt skiområde til hver dag i ugen.Uden mad og drikke
Brixental er ingen undtagelse, når det kommer til hvad vi skiløbere er blevet så glade for ved Østrig. Her er hyggelige bjergrestauranter, afterskisteder og tyrolerstemning. Men vil du virkelig forkæle dig selv bør du besøge en af KochArt restauranterne, der har specialiseret sig i at lave lokale retter med lokale råvarer. Er der energi tilbage efter maden kan du altid tage en tur på kælk ned af en oplyst løjpe eller prøve kræfter med isklatring.Skisport.dk var inviteret af Østrigs Turistkontor

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Kitzbühel / Kirchberg
Fakta om Kitzbühel / Kirchberg
Skiområdet: 800-2000 m.o.h.
Byen: 800 m.o.h.

160 pister i alt
72 km blå
66 km rød
22 km sort

Lifter: 58 stk. / 79.900 pers/time

Slæbelifter: 23
Stolelifter: 28
Kabinelifter: 5

Mere om skiferie i Kitzbühel / Kirchberg

Find tilbud på skirejser