Skiferie i uge 9: Tre populære lande og seks udvalgte områder

Skiferie i uge 9: Tre populære lande og seks udvalgte områder

Vinterferien og højsæsonen er overstået - men det betyder ikke, at du skal pakke dine ski alt for langt væk. Der er altid tid til én tur mere, inden sæsonen slutter for alvor.

Vi har skrevet en guide til, hvor du kan tage hen, hvis du vil på skiferie i uge 9. Vi har udvalgte tre af de mest populære lande blandt danskere, der vil have en skiferie efter højsæsonen. For hvert land har vi fremhævet to oplagte destinationer til en skiferie i uge 9. Ved du allerede, hvor du vil rejse hen? Hop til vores afsnit om: 

Find skiferie i uge 9

Rejsebureauer i uge 9

Her er nogle af de danske rejsebureauer, du trygt kan rejse med, hvis du vil på skiferie i uge 9:

Norden (uge 9)
Alltime-Travel Fjällferie Thinggaard | Ruby Rejser SnowTrex | Skiferie.dk | Sunweb

Syden (uge 9)
Fjällferie | Nortlander Skitour.dk | Slopestar | Danski | SkiLink | Thinggaard Sunweb | Østergaard rejser | De Brede Planker | Sne & Snö | Fokus Rejser Snowtrex | Skiferie.dk | Jeresskirejse.dk | Alltime-Travel

Skiferie i uge 9 (Norge)

Norge er en oplagt destination til en skiferie i uge 9. På mange af de norske skiområder er uge 9 en af de uger, hvor der ligger mest sne i dalen og på toppen. Her kan du eksempelvis se en grafik over den gennemsnitlige snedybde i norske Hemsedal. 

Her er de to mest populære destinationer

Der er mange populære skiområder hos vores norske naboer. Herunder har vi udvalgt to af de lidt større norske destinationer, som lokker mange på en ekstra skitur i uge 9.

Trysil

En af Trysils største fordele er, at området byder på udfordringer for alle aldre og alle niveauer. Her er der plads til børnefamilierne, der vil have brede boulevarder og indkvartering tæt på pisten, men der er også udfordringer for mere øvede skiløbere. I Trysil kan I også udfordre jer selv på en af de snowparks, der ligger i området, eller I kan køre skicross og slalom. 

Mange af Trysils indkvarteringsmuligheder ligger på pisten, hvilket vil sige, at du kan stå på ski lige så snart, du træder ud af hoveddøren. Her er lidt fakta om Trysil, som gælder for din skiferie i uge 9:

Pistekilometer 65 km
Lifter 32
Højde 350 - 1.100 m.o.h.
Snedybde 144 cm
Maks. temp.
Min. temp. -8°
Solskinstimer 4

Trysil har en samlet score på 3,91 stjerner ud af 5. Baseret på 258 anmeldelser.


- Se alle skiferier til Trysil i uge 9

Hemsedal

Hvis du er til både langrend og alpint skiløb, er Hemsedal en oplagt destination til din skiferie i uge 9. Her kan du og familien opleve den skønne natur på de mange langrendssløjper, hvis I vil have et afbræk. En af områdets største fordele er det effektive liftsystem, der sørger for, at liftkøen er minimal, så I undgår at bruge hele dagen på at vente. Liftsystemet består blandt andet af 15 slæbelifter og 6 stolelifter. 

Pistekilometer 46 km
Lifter 28
Højde 640 - 1.530 m.o.h.
Snedybde 106 cm
Maks. temp. -2°
Min. temp. -9°
Solskinstimer 4

Hemsedal har en samlet score på 4,15 stjerner ud af 5. Baseret på 127 anmeldelser.


- Se alle skiferier til Hemsedal i uge 9

Skiferie i uge 9 (Østrig)

Østrig er i mange år blevet kåret som danskernes favoritland, når det kommer til skiløb. Tusindvis af danskere tager hertil hvert eneste år - og jeg tror særligt, de elsker Østrig på grund af den (relativt) korte transporttid, det alsidige skiløb og den fantastiske stemning. Snesikkerheden på din skiferie i uge 9 i Østrig er i top - se for eksempel denne graf over snestatistik for Wagrain:Her er de to mest populære destinationer

Ifølge tal fra det østrigske turistbureau er Wagrain det mest populære skiområde blandt danske gæster - så det er naturligvis den første destination, du kan læse om herunder. Derefter kan du læse om en af vores personlige favoritter, Saalbach, som var nummer tre på listen i sæsonen 2022/2023.


Wagrain

I Wagrain kan du prøve kræfter med 860 pistekilometer, opleve den stemningsfyldte by og prøve at køre en tur ned af 'danskerbakken'. Hvis du tager til Wagrain på din skiferie i uge 9, kan du blandt andet køre på 97 kilometer sorte pister, hvis du vil have udfordringer som øvet skiløber. Herudover kan du nyde intet mindre end 483 kilometer røde pister, og 280 kilometer blå pister. Her er lidt fakta om danskerfavoritten:

Pistekilometer 860 km
Lifter 270
Højde 650 - 2.188 m.o.h.
Snedybde 154 cm
Maks. temp.
Min. temp. -1°
Solskinstimer 4

Wagrain har en samlet score på 3,88 stjerner ud af 5. Baseret på 267 anmeldelser.


- Se alle skiferier til Wagrain i uge 9

Saalbach

Skiterrænet, liftsystemet og byen i Saalbach bliver alle vurderet til mere end 4/5 stjerner blandt brugere hos Skisport.dk. En af anmelderne, der har besøgt området skriver blandt andet: "Dejligt område hvor alle gamle lifte er skiftet ud med nye kabiner eller stolelifte". Her kan du være heldig, at der er mange timers sol på pisterne, når du tager på skiferie i uge 9, så du kan nye skiløb i skønt vejr, der blot gør udsigterne endnu bedre. 

Pistekilometer 270 km
Lifter 70
Højde 1.003 - 2.100 m.o.h.
Snedybde 130 cm
Maks. temp.
Min. temp. -1°
Solskinstimer 4

Saalbach har en samlet score på 3,73 stjerner ud af 5. Baseret på 221 anmeldelser.


- Se alle skiferier til Saalbach i uge 9

Skiferie i uge 9 (Sverige)

Vores svenske naboer er generelt set kendt for nogle lidt mindre og ekstremt børnevenlige skiområder. Der er dog også udfordringer for de mere øvede. Det er helt oplagt at tage til nogle af de svenske ski-områder i uge 9. Her er snestastistikken for Stöten i Sverige, der viser, at uge 9 er én af de mere snesikre perioder hvert år. 


Her er de to mest populære destinationer

Hvis vi ser bort fra de lidt mindre områder Vallåsen og Vånga, er Isaberg det ski-område, der ligger tættest på København. Faktisk kan du køre dertil i bil på cirka 3 timer. Udover Isaberg kan du også læse om Stöten, som er det nordligste skiområde i Sälen-fjeldet. 

Isaberg

Perioden mellem uge 4 og 10 er den mest snesikre i Isaberg. Allerede fra uge 11 begynder sneen hurtigt at blive mindre dyb ifølge historiske snestatistikker. Derfor er Isaberg en oplagt destination til din skiferie i uge 9, hvis du vil nå en skiferie tæt på Danmark, inden sæsonen slutter. 

Pistekilometer 11 km
Lifter 7
Højde 160 - 308 m.o.h.
Snedybde 56 cm
Maks. temp.
Min. temp. -8°
Solskinstimer 3

Isaberg har en samlet score på 3,18 stjerner ud af 5. Baseret på 92 anmeldelser.


- Se alle skiferier til Isaberg i uge 9

Stöten

Stöten ligger lige ved den norsk/svenske grænse og er en del af del af Sälen, der er det største alpine skiområde i Nordeuropa. I Sälen som helhed kan du prøve kræfter med 99 pistekilometer, hvoraf 40 af disse er i Stöten.

Pistekilometer 40 km
Lifter 21
Højde 483 - 848 m.o.h.
Snedybde 68 cm
Maks. temp.
Min. temp. -8°
Solskinstimer 3

Stöten har en samlet score på 3,95 stjerner ud af 5. Baseret på 59 anmeldelser.


- Se alle skiferier til Stöten i uge 9

Hvis du alligevel ikke kan tage på skiferie i uge 9

Hvis du endnu ikke er helt sikker på, hvilken uge du vil rejse i, kan du tjekke vores andre guides. Groft sagt kan vi gruppere dem sådan: 

Skiferier inden højsæsonen: 

Skiferier i højsæsonen: 

Skiferier efter højsæsonen

Heruodver kan du også tage på skiferie i uge 1, hvis du vil have nytåret med. 

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Er der sne nok i uge 9?

Hvis du vælger at tage på skiferie i uge 9, skal du ikke være nervøs for snesikkerhed. Faktisk er uge 9 blandt de mest snesikre på mange destinationer.

Er det dyrt at tage på skiferie i uge 9?

I forhold til andre populære uger er det ikke dyrt at tage på skiferie i uge 9. Langt de fleste har allerede været afsted, men der er dog nogle lande, der stadig holder vinterferie i uge 9.

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen