Skiferie i uge 10 til syden: Her er fire ski-områder, du kan rejse til

Skiferie i uge 10 til syden: Her er fire ski-områder, du kan rejse til

Lyder en skiferie i uge 10 som om, at det er lidt sent på sæsonen? Det er efter højsæsonen, men det er langtfra for sent. Faktisk er uge 10 én af de uger, hvor der ligger mest sne i Alperne.

Her er vores guide til oplagte destinationer til en skiferie i uge 10. Vi har inkluderet fire snesikre skiområder i Alperne - to i Frankrig og to i Italien. Ved du allerede, hvilket landet der er mest fristende? Hop til:

Find skiferie i uge 9

Hvem kan du rejse med på din skiferie i uge 10?

Ligegyldigt om du vil rejse sydpå eller nordpå i uge 10, kan du vælge mellem flere danske rejsebureauer.

Norden (uge 10)
Alltime-Travel Fjällferie ThinggaardSnowTrex | Skiferie.dk | Sunweb

Syden (uge 10)
Fjällferie | Nortlander Skitour.dk | Slopestar | Danski | SkiLink | Thinggaard Sunweb | Østergaard rejser | De Brede Planker | Sne & Snö | Fokus Rejser Snowtrex | Skiferie.dk | Jeresskirejse.dk | Alltime-Travel 

Frankrig: Skiferie i uge 10 til Val Thorens eller Tignes

Både Val Thorens og Tignes er oplagte destinationer for dig, der længes mod Alperne og gerne vil på ski i uge 10. Begge ski-områder har historisk set haft mest sne omkring uge 10 og 11 hver sæson. Se for eksempel denne graf, der viser, hvor meget sne der har lagt på toppen og i dalen i Tignes over de sidste 20 år:

Val Thorens

Jeg forbinder Val Thorens med snesikkerhed langt inde i sæsonen, masser af pistekilometer og legendarisk afterski.

Området har lidt af hvert at byde på. Her er der pister for den erfarne skiløber, der hungrer efter udfordringer, men der er også plads til nybegynderne og børnefamilien, som har brug for en rolig start på skikarrieren.

Udover skiløbet finder du fantastiske restauranter i Val Thorens, hvor der er noget for enhver smag - alt fra fastfood til fine dining. Alt i alt er Val Thorens en oplagt destination hele året, men jeg vil især nævne uge 10 som en oplagt periode. Her er der masser af sne og gennemsnitligt 5 timers solskin hver eneste dag.

Pistekilometer 600 km
Lifter 189
Højde 1.300 - 3.200 m.o.h.
Snedybde 227 cm
Maks. temp.
Min. temp.
Solskinstimer 5

Val Thorens har en samlet score på 3,84 stjerner ud af 5. Baseret på 314 anmeldelser.


- Se alle skiferier til Val Thorens i uge 10

Tignes

Vi bliver i det franske lidt endnu - du kan nemlig også tage til Tignes på din skiferie i uge 10. Her er der mulighed for at stå på ski året rundt på grund af den imponerende Grand Motte gletscher, der tårner sig op i mere end 3.400 meters højde.

I Tignes er det fine skiområde og de mange pister forbundet af et smart, moderne og effektivt liftsystem, der sikrer minimal kø og maksimal tid på pisterne.

Selve byen har gennemgået en stor udvikling over de sidste par år. Nu er det en moderne og charmerende by, hvor der er gode muligheder for både sportsaktiviteter og restaurantbesøg. En oplagt destination til en skiferie i uge 10.

Pistekilometer 155 km
Lifter 112
Højde 1.550 - 3.450 m.o.h.
Snedybde 200 cm
Maks. temp.
Min. temp.
Solskinstimer 5

Tignes har en samlet score på 3,93 stjerner ud af 5. Baseret på 118 anmeldelser.


- Se alle skiferier til Tignes i uge 10

Italien: Skiferie i uge 10 til Livigno eller Canazei

Italien er et skønt land, hvis du vil på skiferie i uge 10. Her er foråret rigtig kommet i gang, og der er historisk set en del solskinstimer hver dag - det betyder dog ikke, at der ikke er noget sne. Her er den historiske snestatistik for Livigno i Italien. 

Livigno

Livigno er et langrendsmekka, et eftertragtet område for freeridere og snowboardere samt en familievenlig destination med plads til alle. Ikke et helt dumt sted at besøge på din skiferie i uge 10, hvor der ofte er solskin på pisterne. I uge 10 kan du nyde de bjergtagende udsigter, som bare bliver endnu smukkere af lidt solskin.

Livigno er også kendt for at have rigtig god afterskiing - i alt er der mere end 20 beværtninger i byen. Ikke helt dårligt, hvis jeg selv skulle sige det.

Pistekilometer 74 km
Lifter 33
Højde 1.816 - 2.796 m.o.h.
Snedybde uge 10 178 cm
Maks. temp.
Min. temp. -5°
Solskinstimer 5

Livigno har en samlet score på 4,1 stjerner ud af 5. Baseret på 252 anmeldelser.


- Se alle skiferier til Livigno i uge 10

Canazei

Vores sidste forslag til en skiferie i uge 10 er Canazei i Italien - en del af verdens største skiområde. Her er der cirka 1.200 pistekilometer og pister for alle niveauer. Udover verdensklasse skiløb i det kæmpestore område kan du også nyde de mange gode restauranter og opleve den hyggelige og stemningsfyldte by - og så er priserne ret lave i Canazei i modsætning til de franske destinationer.  

Pistekilometer 1200 km
Lifter 450
Højde 1.465 - 2.950 m.o.h.
Snedybde 139 cm
Maks. temp.
Min. temp. -3°
Solskinstimer 5

Canazei har en samlet score på 3,81 stjerner ud af 5. Baseret på 295 anmeldelser.


- Se alle skiferier til Canazei i uge 10

Vil du se andre muligheder end en skiferie i uge 10?

Sæsonen er lang - og en skiferie i uge 10 er langt fra din eneste mulighed. Vi har skrevet guides og kommet med forslag til alle de mest populære rejseuger. Find dem ved at klikke herunder:

Find en billig skiferie i starten af året:

Tag på skiferie, mens børnene har vinterferie:

Tag på skiferie efter højsæsonen:

Vil du holde nytår på pisterne? Tjek vores guide til en skiferie i uge 1 eller læs mere om nytårsski

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvad er fordelen ved at rejse i uge 10?

En skiferie i uge 10 er helt oplagt. Her er de tre største fordele. For det første er der masser af sne. For det andet er der ikke specielt mange mennesker på pisterne. For det tredje er priserne lavere i uge 10 sammenlignet med andre uger.

Hvor kan jeg rejse hen i uge 10?

Du kan rejse både nordpå og sydpå, når du vælger at tage på en skirejse i uge 10. I denne guide fremhæver vi fire destinationer, der er oplagte, hvis du vil rejse sydpå i uge 10. 

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen