15 gode grunde til at tage på skiferie i uge 15

15 gode grunde til at tage på skiferie i uge 15

Normalvis plejer vi at fremhæve de samme 3-4 fordele ved at tage på skiferie i foråret - men den her gang har vi lagt os i selen.

Vi har fundet hele 15 fordele ved at tage på skiferie i uge 15. Udover de mange gode grunde til at rejse, vil vi løbende give dig forslag til, hvor du kan rejse hen.

Vil du søge blandt alle skiferier i uge 15? Brug søgeboksen herunder:

Find skiferie i uge 15

De første fem gode grunde

Lad os starte med de første fem gode grunde til, hvorfor du bør vælge netop denne uge.

#1 Gode muligheder for sol

Lad os starte blidt ud. Den første store fordel ved at tage på skiferie i uge 15 er, at der er rigtig gode chancer for sol - især i Alperne. Og som du kan læse længere nede, fører det til endnu flere fordele.

#2 Færre mennesker på pisterne

Den anden fordel er, at der ofte er færre mennesker på pisterne. Det er dejligt for alle, men især nybegyndere kan nyde godt af at have mere plads.

#3 Få årets første tan

Lad os lige vende tilbage til solen. En skiferie i uge 15 kan nemlig også være din mulighed for at få årets første tan, hvis vejret er lidt sløvt hjemme i Danmark.

#4 Længere dage

En skiferie i uge 15 er også lig med længere dage. I uge 7 er dagslængden i Ischgl 10 timer, mens den i uge 15 er næsten fire timer længere. Det betyder altså, at du har fire timers dagslys mere til at nyde pisterne.

#5 Oplev andre aktiviteter på skisportsstederne

Når vejret er lidt mildere, og dagene er lidt længere, kan du også bruge tiden på andre aktiviteter i området. Du kan udforske byen, tage på en roadtrip i området eller noget helt tredje alt efter, hvor du holder ferie.

Oplagte destinationer til skiferien i uge 15

  • Tignes - bo i én af Frankrigs højst beliggende skibyer, og oplev skiløb i verdensklasse.
  • Cervinia - byder blandt andet på gletsjer-skiløb og gode solchancer.

Tignes i solskin

De næste fem gode grunde

#6 Festlig atmosfære i skiområderne

Når solen skinner, og der er forårsfornemmelser i skiområderne, kan du også nyde godt af den festlige atmosfære i skibyerne.

#7 Bedre priser på rejsen

En ret væsentlig grund til at lægge en skiferie i uge 15 kan være prisen. Her kan du ofte spare en del tusinde kroner, hvis vi sammenligner med højsæsonen - og det siger man jo ikke nej til.

#8 Høj snesikkerhed (nogle steder)

Det er ikke alle, der forbinder midten af foråret med skiløb. Der er dog masser af sne, hvis du ved, hvor du skal tage hen. Du har allerede fået to forslag, og længere nede kan du se endnu flere.

#9 Undgå at fryse fingrene af

Det mildere vejr sørger for, at du kan nyde skiløbet uden at bekymre dig om frosne fingre hos hverken dig selv eller børnene.

#10 Oplevelsen af forår på pisten

Oplevelsen af forår i Danmark er skøn. Alting springer ud, og solen begynder at varme lidt ekstra. De samme fornemmelser kan du opleve i skiområdet.

Rejs til både nord og syd

  • Alpe d’Huez - stå på ski i mere end 3.300 m.o.h., og nyd de gode muligheder for ski-in/ski-out.
  • Hemsedal - hvis du vil mod nord på din skiferie i uge 15, kan du overveje at tage til Hemsedal, som ofte først lukker i slutningen af april.

Alpe d'Huez i solskin

De sidste fem gode grunde

… og så tager vi de sidste fem gode grunde.

#11 Ingen liftkø

Vi har allerede fremhævet, at de lange dage giver dig mere tid på pisterne. Men at der er færre mennesker giver dig også mere tid på pisterne - og mindre tid i kø til lifterne.

#12 Det bedste indhold til Instagram

Hvis du godt kan lide at forkæle familie, venner og følgere med lækre billeder, kan vi klart anbefale en skiferie i uge 15, hvor sollyset giver de sneklædte bjerge lidt ekstra Instagram-appel.

#13 Mere afterski på terrassen

Her hos Skisport har vi ikke noget imod at nyde en kold drink på solterrassen. Hvis du er ligesom os, så kan forårsskiløb klart være noget for dig.

#14 Mere afslapning og velvære

Ekstra sollys, muligheden for at være udenfor (selv når du ikke er på ski), og de mange andre aktiviteter kan få din skiferie til at føles mere afslappende.

#15 Oplev sæsonafslutningen på skisportsstedet

Sidst men ikke mindst kan du opleve sæsonafslutningen på visse destinationer omkring uge 15. Og nogle steder bliver sæsonen afsluttet med et brag af en fest.

Søg højt op på skiferien i uge 15

Du kan også rejse til Val Thorens eller Ischgl på din skiferie i uge 15.

  • Val Thorens - oplev nogle af de højeste pister i Frankrig og det skønne byliv.
  • Ischgl - her ligger store dele af skiløbet i mere end 2.000 meters højde, og solchancerne er fremragende.

Vil du søge blandt alle skiferier i uge 15? Brug søgeboksen herunder:

Find skiferie i uge 15

Alternativer til uge 15

Vi har skrevet guides med tips og tricks til alle de mest populære uger. Se dem herunder:

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Frederik Mikkelsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen