Skiferie i uge 11 - Her er mine 5 forslag til meget snesikre områder

Skiferie i uge 11 - Her er mine 5 forslag til meget snesikre områder

Skolernes vinterferie er overstået for længst, og det er ikke helt påske endnu - derfor er en skiferie i uge 11 den oplagte mulighed for en billig rejse uden lange liftkøer og opkørt sne.

Men hvad med snesikkerheden? Og hvor bør du egentligt tage hen? Det kan du få svar på i min store guide til skiferier i uge 11.

Find skiferie i uge 11

Høj snesikkerhed i uge 11

Når du vælger at tage på skiferie i uge 11, skal der nok være masser af sne - i hvert fald, hvis du ved, hvor du skal tage hen.

Herunder anbefaler jeg fem oplagte destinationer, hvor du stort set er garanteret sne i uge 11. Men inden da får du tre gode råd, hvis tanken om grønne pister giver dig tankemylder og sne-stress.

  1. Vælg et skiområde, hvor der er en gletsjer i nærheden.
  2. Søg højt op - hvis store dele af skiområdet ligger over 2.000 m.o.h., er der rigtig gode chancer for sne
  3. Tjek både aktuelle vejrmeldinger og historiske snedata for området.

Med de tre tips i baghovedet har jeg fundet fem forslag til, hvor du kan rejse hen.

5 oplagte destinationer

Er du klar til at finde den perfekte destination til din skiferie i uge 11? Lad os starte med to destinationer i Norden, inden du får tre forslag til Alperne.

#1 Hemsedal, Norge

Højde: 640 - 1.530 m.o.h. | Estimeret lukkedato: 1. maj

Den historiske snestatistik fra Hemsedal viser, at uge 11 er en af de uger, hvor der gennemsnitligt ligger mest sne - og det er rigtig gode nyheder for dig. Statistikken er beregnet ud fra snedybder mellem 2001 og 2022.

Når du rejser efter højsæsonen, er der minimal risiko for at bruge lang tid i liftkøerne. For det første er der færre mennesker - og dem, som er taget afsted bliver hurtigt transporteret til toppen af de 4 ekspressstolelifter, der er i området.

De 28 lifter i Hemsedal har en kapacitet på 28.500 mennesker i timen - så du er sikker på at bruge minimal tid på transport og maksimal tid på skiløb.

Find skirejser til Hemsedal i uge 11.

Læs mere om Hemsedal.

#2 Åre, Sverige

Højde: 380 - 1.420 m.o.h. | Estimeret lukkedato: 29. april

Hvis du gerne vil til Sverige på din skiferie i uge 11, vil det være helt oplagt at kigge mod Åre. Her kan du stå på ski i op til 1.420 m.o.h., og snesikkerheden er meget fin.

Den historiske snestatistik viser, at snemængden i området ofte topper omkring uge 11 og 12. Her ligger der gennemsnitligt 82 centimeter sne på toppen.

Hvis I vælger at tage til Åre i Sverige, kommer I ikke til at kede jer. Her finder I nemlig hele tre forskellige områder - tilsammen udgør de Sverige største skiområde med mere end 80 pister i alt.

Find skirejser til Åre i uge 11

Læs mere om Åre

#3 Val Thorens, Frankrig

Højde: 1.300 - 3.200 m.o.h. | Estimeret lukkedato: 7. maj

Val Thorens er en af flere franske destinationer, som er oplagt til en skiferie i uge 11. Her ligger cirka 90% af skiområdet i mere end 2.000 meters højde. Med en gletsjer i baghånden behøver du ikke frygte for manglende sne.

Val Thorens er Europas højest beliggende skiby. Og her er der god gang i både pisterne og afterskistederne.

Find skirejser til Val Thorens i uge 11

Læs mere om Val Thorens.

#4 Ischgl, Østrig

Højde: 1.400 - 2.872 m.o.h. | Estimeret lukkedato: 1. maj

Som jeg nævnte tidligere, så er det altid en god ide at kigge på, hvor højt skiområdet ligger, når du rejser sent på sæsonen.

Hvis du vælger at rejse til Ischgl i uge 11, behøver du ikke at bekymre dig om sneen - her foregår det meste af skiløbet nemlig i mere end 2.000 meters højde.

Find skirejser til Ischgl i uge 11

Læs mere om Ischgl

I 2023 var jeg i Ischgl i uge 10 - du kan se en kort video, hvor jeg fortæller om området og snesikkerheden her:

#5 Cervinia, Italien

Højde: 1.524 - 3.883 m.o.h. | Estimeret lukkedato: 5. maj

Mit sidste forslag til, hvor du kan rejse hen på skiferier i uge 11, er Cervinia. Og hvorfor så det? Cervinia er uden tvivl det mest snesikre skiområde i Italien.

Hvis vi kigger på, hvor meget sne der gennemsnitligt har lagt på toppen i uge 11, er tallet hele 225 centimeter. Selv i dalen, som ligger 1.524 m.o.h. ligger der normalvis over 60 centimeter sne.

Jeg besøgte Cervinia i 2023 - det var godt nok i vinterferien - men oplevelsen var fantastisk, og jeg vil klart anbefale dig at besøge området, hvis du ikke har haft fornøjelsen endnu.

Find skirejser til Cervinia i uge 11

Læs mere om Cervinia.

Opsummering: Tag på skiferie i uge 11

Når du har valgt din destination og undersøgt snesikkerheden, er det tid til at pakke og komme afsted på din skiferie i uge 11.

Sørg for at tjekke vejrudsigten, lige inden du rejser, så du kan finde ud af, om du skal medbringe ekstra varmt skiundertøj eller solcreme - eller måske begge dele.

Alt i alt er uge 11 en fantastisk tid til at tage på skiferie. Du kan undgå de store folkemængder og nyde de fantastiske pister og smukke landskaber. Hvis du er rigtig heldig, er der både masser af sne og masser af sol.

Alternativer til skiferier i uge 11

Sæsonen er lang - og du har mange muligheder for at rejse både før, under og efter højsæsonen. Vi har lavet guides til de mest populære uger.

Find en billig skiferie i starten af året:

Tag på skiferie, mens børnene har vinterferie:

Tag på skiferie efter højsæsonen:

Vil du have et ekstra festligt nytår? Se vores guide til en skiferie i uge 1.

Find skiferie i uge 11

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen