Skiferie i uge 1: Guide til den bedste skirejse i årets første uge

Skiferie i uge 1: Guide til den bedste skirejse i årets første uge

Nogle starter det nye år med en slankekur og et tvivlsomt fitnessmedlemskab. Andre gør noget, de rent faktisk har lyst til - for eksempel at tage på en skiferie i årets første uge.

Vil du gerne på en skiferie i uge 1 og holde nytår på ski? Eller vil du bare bruge de første dage i januar på en fantastisk måde? 

Så er du landet det helt rigtige sted - vi har fundet den største og flotteste midnatsraket frem til dig i form af vores guide til en skiferie i uge 1. Her kan du blive klogere på, hvilke rejsebureauer der tilbyder ferier i ugen, hvor du kan rejse hen, og hvorfor du bør vælge at tage afsted i netop denne uge.

Find skiferie i uge 1

Skiferie i uge 1 - her er de mest populære lande

Lad os tage et kig på de mest populære lande blandt danskere, der tager på skiferie i uge 1. Herunder giver vi en kort opsummering af Norge, Sverige, Frankrig, Østrig og Italien. 

Fejr det nye år i Norge på skiferie i uge 1

I norske skiområder som Kvitfjell og Hafjell kan du opleve meget mere end bare skiløb, når du tager afsted i uge 1. Årets sidste og første uge er en af de mest populære i flere norske skiområder. Af den grund anbefaler vi, at du booker så tidligt som muligt. Hvis du vælger at tage afsted henover nytåret, kan du opleve den høje stemning, og du kan se et traditionelt fakkeloptog... og naturligvis nyde en velsmagende nytårsmenu.

Se alle rejsebureauer, der tilbyder skiferier til Norge i uge 1 ved at klikke her

Tag til Fantastiske Frankrig i uge 1

I vores store nytårsguide kan du læse om, hvordan franske skiområder som Val Thorens har aktiviteter planlagt fra morgen til aften i dagene omkring nytårsaften. Frankrig er en oplagt destination til en skiferie i uge 1 for dig, som vil stå på ski, men som også vil opleve en masse andet. Her er der også masser af restauranter og barer, der konkurrerer om at holde den mest storslåede nytårsfejring. 

Se alle rejsebureauer, der tilbyder skiferier til Frankrig i uge 1 ved at klikke her

Besøg charmerende Østrig på en skiferie i uge 1 

Ved du, hvad jeg elsker ved Østrig? Skiløbet! Ved du, hvad jeg ellers elsker? Østrigsk afterski! Østrig giver de bedste rammer for den perfekte kombination mellem skiløb og andre aktiviteter. Omkring årets slutning kan du opleve traditionelle fakkelshow, der er fantastisk underholdning for hele familien. 

Se alle rejsebureauer, der tilbyder skiferier til Østrig i uge 1 ved at klikke her

Smagsoplevelser og skiløb i Italien i uge 1

Italien er en af danskernes favoritdestinationer. Heldigvis kan du rejse med mere end 10 danske rejsebureauer til Italien på din skirejse i uge 1. De mange rejsebureauer betyder også, at du kan vælge imellem en masse forskellige destinationer og indkvarteringer, så du let kan finde det helt rigtige til din familie. 

Se alle rejsebureauer, der tilbyder skiferier til Italien i uge 1 ved at klikke her

Tag til herlige Sverige på skiferie i uge 1

Hvis du vil have en anerledes start på året uden at tage alt for langt væk hjemmefra, kan du tage til Sverige i uge 1. Her kan du opleve den magiske stemning over nytåret eller den idylliske ro, der hersker i årets første dage. På barerne og restauranterne i de svenske skiområder bliver der holdt fester og serveret lækker mad. Herudover kan I opleve imponerende fyrværkerishows.

Se alle rejsebureauer, der tilbyder skiferier til Sverige i uge 1 ved at klikke her

Hvorfor bør du vælge en skiferie i uge 1?

Der er to forskellige muligheder for at rejse i årets første uge. Den første mulighed er, at du rejser mellem jul og nytår og fejrer nytårsaften på pisterne. Lad os tage fordelene ved denne mulighed først:

  • Du får et helt specielt nytår
  • Der er masser af plads på pisterne den 1. januar
  • Mange ski-områder arrangerer festlige nytårsfejringer
  • Du sparer penge på nytårskrudt ;)

Den anden mulighed for en skiferie i uge 1 er, at du tager afsted på en af årets første dage - eksempelvis den 1., 2., eller 3. januar. Den primære fordel ved denne periode er, at du sparer en masse penge, og du vil opleve minimal liftkø. 

Hvad er alternativerne til en skiferie i uge 1?

Hvis du leder efter en billig skiferie, anbefaler vi, at du kigger på: 

Fordi en skiferie i uge 1 ofte vil ligge henover nytårsaften, er det ikke helt så billigt, som du måske regner med. Hvis du vil afsted tidligt og gerne vil spare en smule, kan du vælge en skiferie til jul

Hvis du vil afsted på skiferie i den danske vinterferie, skal du kigge på en skiferie i uge 7 eller en skiferie i uge 8 alt efter, hvor du bor i landet. 

Ofte stillede spørgsmål(FAQ)

Hvad er fordelen ved at tage på skiferie i uge 1?

Der er to store fordele ved at tage på skiferie i uge 1. For det første kan du opleve et anerledes nytår. For det andet kan du nyde roen i årets første dage.

Hvor kan jeg tage på skiferie i uge 1?

Mange danske rejsebureauer tilbyder rejser i uge 1. Herudover er der sne på alle de populære destinationer, så der er masser af skiområder at vælge imellem.

Er det dyrt at tage på skiferie i uge 1?

Hvis du vælger at tage afsted over nytåret, er det ikke den billigste uge. En skiferie i uge 1 kan dog være billig, hvis du først tager afsted i januar.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen