Skiferie i uge 14: Gode tilbud til nybegyndere & eksperter

Skiferie i uge 14: Gode tilbud til nybegyndere & eksperter

I denne guide har vi udvalgt fire oplagte destinationer til skiferier i uge 14. De varierer i mængden af udfordringer og har alle en høj snesikkerhed.

Hop til den destination, der passer bedste til dit niveau ved at klikke herunder:

Tips i denne artikel gælder primært, når påsken ikke falder i uge 14. Leder du efter skiferier i påsken? Se vores guide.

Vi starter med nybegynderen, som gerne vil finde en skiferie i uge 14.

Find skiferie i uge 14

1: Nybegynder - Livigno i uge 14

Min egen første skitur gik til Skeikampen i Norge - og Norden byder faktisk på en masse begyndervenlige områder. Jeg har dog valgt Livigno på grund af den høje snesikkerhed.

Hvis du tager til Livigno på din skiferie i uge 14, kan du nyde godt af de mange grønne og blå pister. I uge 14 vil du også opleve, at der er færre mennesker på pisterne, hvilket er dejligt for nybegyndere.

Én af de store fordele ved at vælge Livigno er, at mange indkvarteringer har træklifter og begynderbakker meget tæt på.

Se tilbud på din skiferie i uge 14 til Livigno.
Læs mere om Livigno.

2: Letøvet - Alpe d’Huez i uge 14

Omkring Alpe d'Huez er der mange blå og grønne pister, der er velegnede til nybegyndere og letøvede.

Én af de største grunde til, at Alpe d'Huez er oplagt til letøvede, er, at du har fuld kontrol over, hvornår du ønsker at bevæge dig længere væk fra byen og udforske mere udfordrende pister.

Alpe d'Huez er kendt for at være snesikkert og for sine mange solskinstimer i marts og april måned - derfor er det en oplagt destination til din skiferie i uge 14.

Se tilbud på din skiferie i uge 14 til Alpe d'Huez.
Læs mere om Alpe d'Huez.

3: Øvet - St. Anton i uge 14

St. Anton er et ekstremt populært område for mange danskere - især for dem, der har en del erfaring. Her er fordelingen af pister virkelig i ekspertens favør, da der er masser af røde og sorte pister. Fun fact: Næsten 20 procent af områdets pister er sorte.

Udover de velpræparerede pister har du også muligheden for at udforske offpisten eller kaste dig ud i puklerne på en af de mange markerede pukkelpister i området.

Der er mere end 200 kilometer offpiste, og når du er i St. Anton, er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvor du vil udforske den dybe sne. St. Anton er simpelthen et paradis for offpist-skiløbere, og du skal være tidligt oppe for at lave de første spor i den uberørte sne.

Se tilbud på din skiferie i uge 14 til St. Anton.
Læs mere om St. Anton.

St. Anton

4: Ekspert - Zermatt i uge 14

Er du en haj på pisterne? … Vent lige, det giver ikke nogen mening.

Men du ved, hvad jeg mener.

Hvis du leder efter nogle af de sværeste udfordringer, kan du tage til Zermatt i Schweiz. Zermatt er kendt for de lange nedkørsler og det ekstraordinære højalpine skiløb. Her finder du Schweiz' største vertikale højdeforskel på 2.375 meter og skiløb i op til 3.900 meters højde på Matterhorn-gletsjeren.

Der er i alt 358 kilometer pister at udforske - og en stor del af kilometerne er røde og sorte pister.

Takket være skiområdets høje beliggenhed er sneen garanteret hele sæsonen - og på din skiferie i uge 14, vil der stadig være masser af sne.

Se tilbud på din skiferie i uge 14 til Zermatt.
Læs mere om Zermatt.

Hvorfor er det en god ide at tage på skiferie i uge 14?

Jeg mener faktisk, at der er ret mange fordele ved at tage på skiferie i uge 14 - her får du tre af dem:

  1. Skønt vejr: Uge 14 falder midt i foråret - det betyder typisk mere solrigt vejr og mildere temperaturer sammenlignet med vintermånederne. Og hvis du vælger snesikre og højtbeliggende områder, kan du nyde solen uden at frygte for grønne piste.
  2. Mindre overfyldt: I uge 14 er højsæsonen for skiferier forbi, hvilket betyder, at der er færre mennesker på skisportsstederne sammenlignet med tidligere i sæsonen. Det fører til kortere køer ved liftene og mere plads på pisterne. Det er mere afslappende og giver dig mulighed for at nyde skiløb i endnu højere grad.
  3. Lavere priser: Da din skiferie i uge 14 falder uden for højsæsonen, tilbyder mange skisportssteder og rejsebureauer lavere priser og rabatter på feriepakker, overnatning og liftkort.

Find skiferie i uge 14

Alternativer til uge 14

Vi har skrevet guides med tips og tricks til alle de mest populære uger. Se dem herunder:

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Frederik Mikkelsen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen