Eventyret venter på børnene i Sveriges bedste skiområde

Eventyret venter på børnene i Sveriges bedste skiområde

Stöten i Sälen vil gerne byde velkommen til børnefamilierne, som stiller ekstra krav til skiferien med de mindste, hvor skiløbet stadig skal være i top for de mere erfarne.

Kun 9 minutter fra den nye Scandinavien Mountains Airport starter opkørslen til det nordligste område i Sälen, Stöten. Stöten har foruden den ultimativt korteste transfertid fra lufthavnen en række fordele i forhold til Sälens resterende områder.

Stöten ligger højere, hvorfor der også er en tendens til at temperaturen er en smule lavere og området har derfor større chance for sne, når der kommer nedbør. Samtidig er faldhøjden i Stöten på hele 370 meter, og det er den længste i hele Sälen – nedfarterne er altså længere, og det giver skigæsterne mere skitid på de 47 pister. Det er også en af grundene til, at området i 2019 blev kåret til Sveriges bedste skiområde af den svenske skisportsorganisation SLAO. Samtidigt blev det i 2020/2021 kåret til Sveriges bedste skiområde, Sveriges bedste skiområde for børnefamilier og Sveriges bedste pist. Læs mere om kåringen her

Men Stöten byder ikke kun på godt skiløb, de vil også gerne være børnefamiliernes foretrukne destination til årets skiferie. 

De 6 områder i Sälen:

- Kläppen

- Stöten

- Lindvallen

- Högfjället

- Tandådalen

- Hundfjellet

Foto: Stöten, Magnus Dovallius

Stöten byder på Sveriges bedste skiløb for både børn og voksne


Stöten gør det nemt og billigt for børnefamilier

Stöten vil gerne byde velkommen til børnefamilierne, som stiller ekstra krav til skiferien med de mindste, og området er derfor tilrettelagt efter det.

Det skal være nemt at komme på ski, så alle hytter i Stöten har ski in/ski out, da der altid er en lift, som fører fra hytteområdet op til skiområdet – på den måde slipper man for at skulle have fat i bilen i løbet af ferien.

De fleste træklifter i området er desuden tallerkenlifter, da de er nemmere for mindre børn at tage og dermed få en god oplevelse ved selv at kunne tage liften selv første gang på ski.  


Pistekortet fortsætter ned i hytteområderne, fordi der altid er ski in/ski out i Stöten


Det skal også være økonomisk overskueligt at tage de mindste med på ski. I Stöten har de indført konceptet Junior Weeks, som dækker langt de fleste uger i løbet af sæsonen lige med undtagelse af uge 1 og 7-9. Under Junior Weeks er det gratis at være barn ifølge med en voksen. Det gælder både frokost, skiskole, skileje, morgen- og aftenskiløb, adgang til badeanstalten i Vatturfjäll og en hel række aktiviteter i maskotten Vargys klub. Junior Weeks gælder alle børn op til seks år. 

Foto: Stöten, Magnus Dovallius

Fjeldets sødeste ulv står altid klar til at hygge med skiglade børn


Når man er på ski med børn, så skal der også være plads til pauser, når de små ben bliver trætte. Det har Stöten også tænkt på. Fordelt i skiområdet er der rig mulighed for at holde pauser, spise frokost eller tage ”Fika” (kaffe og kage). Spis eksempelvis frokost på Vildmarkskåtan, en tippy midt på pisten, eller tag en vaffel alt hvad hjertet begærer på Våffelstugan på Soltorget, hvor hovedparten af alle grønne og blå pister ender. 

Foto: Stöten, Magnus Dovallius

Der er altid et godt pausested i nærheden, når i står på ski i Stöten


På eventyr med Vargy – med eller uden ski

Vargy er Stötens maskot og den sødeste ulv på fjeldet. Hver dag arrangerer han aktiviteter for alle børn mellem tre og otte år med og uden ski på. Det giver desuden forældre mulighed for at tage et par ture på ski uden børn, mens børnene er i trygge hænder hos Vargy.

Mens lifterne kører, holder Vargy hver lørdag skikonkurrencer på hans yndlingspist ”Haren”. Der er både opvarmning og musik, og så er der præmier til alle de deltagende børn. Hvis lysten ikke er til ski eller tiden bare er til en pause, så holder Vargys hule åbent for hygge og spil alle mandage til fredage.

Når skidagen går på held, kan børnene blandet andet deltage i Vargys fødselsdagsfest eller store skattejagt. Hvis energiniveauet ikke er så højt efter en lang dag på pisterne, så er det også muligt at slappe af i Vargys hule, hvor alle børn er inviteret til at se film, læse bøger eller måske endda bage med Vargy. Så er der naturligvis også børneafterski hver fredag, hvor Vargy byder på popcorn, dans, sjov og ballade.

Alle aktiviteter med Vargy er desuden gratis i alle Junior Weeks. 


Vargy er altid klar på at dele highfives og krammere ud til børn og voksne


Alle kan desuden være heldige at møde Vargy på ski på pisterne i området, hvor han dagligt kører rundt og siger hej til alle børn og barnlige sjæle. Mød ham blandt andet på ”Vargys eventyrsbane” eller måske på ”Mormors styrtløb”-pisten.

Skal de lidt større børn have lidt tid uden forældre, så er Gamezone perfekt efter en lang dag på ski. Her findes både bordtennis, bordfodbold, videospil og meget andet, som kan holde ethvert barn underholdt. Gamezone er også oplagt i frokostpausen, hvis børnene bliver utålmodige og forældrene stadig gerne vil nyde deres kaffe. Gamezone er nemlig placeret under Tyrolerladen, som også serverer frokost ved pisten.


Find skiferie til StötenLæs mere om skiferie i Stöten her

Læs mere om skiferie i Sverige her


Se video-vejrmelding fra vores besøg i StötenUdgivet af: Sofie Ærthøj

Rejsebureauer til Stöten
Fakta om Stöten
Skiområdet: 483-848 m.o.h.
Byen: 483 m.o.h.

40 pister i alt
18 stk.
12 stk.
5 stk.
5 stk.

Lifter: 21 stk. / 18.000 pers/time

Slæbelifter: 18
Stolelifter: 2

Mere om skiferie i Stöten

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen