Nyheder i Stöten: Nye indkvarteringer og større fokus på klima

Nyheder i Stöten: Nye indkvarteringer og større fokus på klima

Skiområdet Stöten i Sälen er klar til endelig at kunne byde sæsonens skigæster velkomne, og det sker i år med en række nyheder, som både kommer de besøgende og klimaet til gode.

Skiområdet Stöten ligger kun få kilometer fra grænsen mellem Norge og Sverige, og kun 15 minutters kørsel fra lufthavnen Scandinavian Mountains Airport. Stöten er desuden den nordligste beliggende del af Sälen og dermed en del af Sveriges største skiområde.
Siden sidste vinter har Stöten modtaget hele tre guldmedaljer fra læserne af det svenske skimedie Freeride. Skiområdet har vundet for både Sveriges bedste skidestination, Sveriges bedste skisportssted for børn og Sveriges bedste pist. Priserne kommer i kølvandet på, at Stöten de seneste år har lavet en række store investeringer i skiområdet. Det stopper dog ikke her. Stöten er allerede i denne sæson klar med flere nyheder og ikke mindst skiområdet største investering nogensinde, som skal stå færdig i 2023.
Stöten i Sälen er et populært skiområde blandt børn og deres familier

Klimavenlige tiltag på pisterne

Frem mod skisæsonen 2021/22 som netop er skudt i gang, har Stöten investeret 30. millioner svenske kroner i forbedringer af skiløbet for de mange skiturister, der hvert år vælger Stöten som destination for skiferien. Investeringerne er gået til blandt andet belysning af skianlægget og en opgradering af snekanonsystemet.
Stöten har valgt en ny type belysning til pisterne, som skal erstatte det gamle lyssystem, da det kan oplyse mere effektivt samtidig med, at energiforbruget sænkes. Den nye belysning er opsat på World Cup-pisten som allerede i forvejen var oplyst, og så udvides det oplyste område med den blå piste Granen, som ikke tidligere har været belyst. Granen-pisten bliver denne sæson ligeledes gjort bredere, og med den nye belysning og en længde på 1.900 meter er Granan Sälens længste oplyste piste. Den nye belysning i skiområdet er ikke blot en investering i at blive et endnu grønnere skiområde, men også en investering der giver skigæsterne flere timer på pisterne.
Overblik over alle Stötens nyheder i skiområdet 

Mere sne og nye pistemaskiner

Foruden ny belysning har Stöten nu dækket mere end 80% af skiområdet med snekanonssystemet, så besøgende er garanteret en skiferie med gode sneforhold. Årets anden klimarelaterede nyhed i Stöten kommer i forlængelse heraf. Stöten har investeret i to nye pistemaskiner, som bruger en særlig motorteknologi, der bidrager til at reducere forurening og dieselforbrug, hvormed klargøring af pisterne bliver langt mere klimavenlig.
Af andre nyheder i år har Stöten også en nyhed til de mindste i familien og nybegynderne. I forbindelse med Soltorget og skiskolepisten kommer der et nyt 21 meter langt rullebånd, og det gamle på torvet erstattes af endnu et nyt, så det bliver nemmere for de mindste skiløbere. Der er desuden tilføjet 1.000 nye sengepladser med ski-in/ski-out fordelt i på skisportsstedet.

Den største investering til dato i Stöten er det nye Soltorget Ski Lodge som skal stå klar i 2023

Nyt stort hotel og mere ski-in/ski-out

Stöten har foruden årets nyheder sat gang i den største investering i området nogensinde. Der er blevet investeret hele 200 millioner svenske kroner i byggeriet af et nyt skihotel. Det nye hotel kommer til at bære navnet Soltorget Ski Lodge, og det skal ikke bare været et ganske almindeligt hotel. Soltorget Ski Lodge bliver i alt 6.500 kvadratmeter stort med plads til både restauranter, butikslokaler, 50 lejligheder og i alt 344 sengepladser. Det bliver med andre ord en kæmpe stort nyhed og opgradering for Stöten. Byggeriet af Soltorget Ski Lodge er allerede sat i gang, og det forventes at stå færdig og klar til besøgende skigæster i december 2023.
Læs meget mere om skiferie til Stöten i Sverige her 

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Rejsebureauer til Stöten
Fakta om Stöten
Skiområdet: 483-848 m.o.h.
Byen: 483 m.o.h.

40 pister i alt
18 stk.
12 stk.
5 stk.
5 stk.

Lifter: 21 stk. / 18.000 pers/time

Slæbelifter: 18
Stolelifter: 2

Mere om skiferie i Stöten

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen