Nu åbner Stöten Ski Lodge Soltorget, den største enkeltstående investering nogensinde i Stöten

Nu åbner Stöten Ski Lodge Soltorget, den største enkeltstående investering nogensinde i Stöten

Sälens prisvindende skisportssted Stöten gør sig klar til endnu en skisæson og der er flere gode nyheder.

 Nye familievenlige løjper, nye overnatningsmuligheder, lækre nye madoplevelser og flere udfordringer for eventyrlystne og skiløbere i alle aldre. Årets største nyhed er Stöten Ski Lodge Soltorget.

- Vi har rigtig mange gode nyheder i Stöten i den kommende sæson. Størst er den nye Ski Lodge, som er vores største enkeltstående investering nogensinde. Stöten Ski Lodge Soltorget vil, ikke mindst med sin unikke placering midt på pisten, bidrage enormt til gæsternes samlede skioplevelse, siger Johan Thorn, adm. direktør i Stöten i Sälen AB.

De sidste par år har Sälens nordligste skisportssted Stöten udviklet meget på udbuddet. Millioninvesteringer i nye snekanonsystemer, lifte, pister, overnatningsmuligheder, restauranter og det øvrige serviceudbud har betydet, at Stöten er blevet ved med at vokse og dermed har kunnet imødekomme det stigende antal gæster hvert år.

- Læs mere om Stöten

- Se alle rejser til Stöten

Investeringerne har bidraget til, at gæsterne vender tilbage fra år til år, og til at Stöten har modtaget nogle af Skisveriges flotteste udmærkelser, fx prisen for Årets bedste piste til pisten Älvan, som har Sälenområdets største faldhøjde.

Stöten i Sälen åbner sæsonen 14. december og præsenterer mange nyheder til den kommende vinter. Den allerstørste af dem er uden tvivl Stöten Ski Lodge Soltorget - Stötens hidtil største enkeltstående investering på 250 millioner SEK.

Komfortabel indkvartering tæt på alt

Stöten Ski Lodge Soltorget har en strategisk og unik placering midt på pisten ved det centrale Soltorget, som binder Stötens pister sammen. Stöten Ski Lodge Soltorget har alt, hvad man kan ønske sig til en perfekt skiferie.

Lige inden for døren byder en indbydende lounge velkommen med en varmende og stemningsskabende pejs og omkring 50 siddepladser. I forbindelse med loungen finder man den store og velassorterede bar, der tilbyder et bredt udvalg af drikkevarer og forskellige typer snacks.

I bygningen er der en skishop med udlejning, og dertil en relax-afdeling. For at hele familien kan nyde ferien, er der også børneområder til leg og aktiviteter for de yngre gæster. Og sidst, men ikke mindst, tilbydes der smagfulde madoplevelser med både frokost og a la carte-restaurant.

Fakta om Stöten Ski Lodge Soltorget: 

  • 344 sengepladser
  • 49 lejligheder i forskellige størrelser, lige fra 47 kvadratmeter op til 110 kvadratmeter med 6, 8 eller 10 senge pr. lejlighed.
  • Kapacitet til 278 siddende gæster i bar, restaurant og lobby
  • 50 m2 relaxområde med sauna
  • Åbning 14. december 2023

Nye pister til mere skiløb

Skiløbet er der også nyheder omkring denne sæson. Den største nyhed er Familjebacken, en bred, lækker blå piste med udsigt til sneklædte fjelde. Familjebacken er blevet til ved at udvide den tidligere skrånende rute ned til pisten Granen, og dermed bliver det en pist i stedet for en transportstrækning.

Som prikken over i'et er pisten desuden oplyst helt ned til Soltorget, og den kan derfor også bruges på de dage, hvor der tilbydes morgen- og aftenski. Familiebacken kommer man til med Stötentorgets WC Express stolelift og pisten går helt ned til Soltorget eller Stötentorget.

Langrend og snekanoner

For at gøre Stötens langrend lettere tilgængeligt for alle, både store og små, er der bygget et langrendsstartområde på Stötentorget til den kommende sæson.

Her på pladsen, lige ved starten til den oplyste løjpe, er det perfekt at prøve langrend for første gang. Nybegyndere kan starte med et par omgange på pladsen, for at få en fornemmelse af udstyret og teknikken, inden de begiver sig ud på én af Stötens længere langrendsløjper.

Og sidst, men ikke mindst – for at muliggøre det bedste skiløb på både nye og velkendte pister, er snekanonsystemet blevet yderligere udviklet for at sikre så mange åbne pister som muligt, uanset vejret.

Snekanonsystemet dækker nu næsten alle pister. Størstedelen af anlægget er med andre ord snesikret, hvilket skaber ultimative betingelser for et godt sneunderlag og en tidlig start på skisæsonen. En yderligere bonus med det opgraderede system er, at elforbruget falder, og dermed bliver de positive miljøaspekter større.

- Læs mere om Stöten

- Se alle rejser til Stöten

Udgivet af: Frederik Mikkelsen

Rejsebureauer til Stöten
Fakta om Stöten
Skiområdet: 483-848 m.o.h.
Byen: 483 m.o.h.

40 pister i alt
18 stk.
12 stk.
5 stk.
5 stk.

Lifter: 21 stk. / 18.000 pers/time

Slæbelifter: 18
Stolelifter: 2

Mere om skiferie i Stöten

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen