To danskerfavoritter bliver forbundet (og danner Østrigs største skiområde)

To danskerfavoritter bliver forbundet (og danner Østrigs største skiområde)

Efter lang tids planlægning, bliver Skicircus Saalbach-Hinterglemm nu endeligt forbundet med Zell am See. Til sammen bliver det Østrigs største skiområde.

Efter lang tids planlægning og forventning kunne Skicircus Saalbach-Hinterglemm og Schmitten Zell am See - Kaprun for nyligt bekræfte, at en ny lift, som forbinder de to skiområder, står klar til sæsonen 2019/2020. Således bliver Østrigs største sammenhængende skiområde født.

Den nye lift hedder ZellamseeXpress og kommer til at gå fra Viehhofen, som er en del af Saalbach-Hinterglemm, og op til Zell am See.

Den nye lift giver fantastiske muligheder for skiløbere i vores skiområde. Med kun ét liftkort får gæster adgang til flere pistekilometer, 100 procent snesikkerhed og ubegrænset skiglæde i to enestående skiområder,” siger Christine Meschik fra marketingafdelingen i Zell am See.


Her ses det at sidste del af Zellamseexpress som bliver færdig til december 2019


Her ses det mere tydeligt, hvorfra liften om til Zell am See starter. Kun en mindre bustur fra Saalbach-området . Kommer man dog fra Saalbach af kan man køre på ski via den blå piste ned til liften og behøver ingen bus. 


Nyt ALPIN CARD giver turister flere pistekilometer

I takt med at de to skiområder bliver forbundet får de også fælles liftkort. Det sker ligeledes fra sæsonstart i 2019, hvor det nye ALPIN CARD bliver indført i alle områder.

Dermed kommer man altså til at stå på ski i hele Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn og Zell am See - Kaprun på samme liftkort. Det giver i alt 408 kilometer pister, der strækker sig mellem Tyrol og Salzburgerland, og som går fra 750 og op til 3.029 meters højde.


Her ses alt det som kortet nu dækker helt fra Kitzsteinhorn gletsjeren til venstre til Fieberbruun til højre. Av for et område!


Endnu bedre forbindelse på vej

Lige i første omgang kommer man ikke til at kunne stå uhindret på ski frem og tilbage mellem de to områder. Det bliver der dog hurtigt lavet om på.

Christine Meschik oplyser nemlig, at en ny lift, der skal gøre forbindelsen mellem de to skiområder fuldstændig flydende, er under planlægning og vil blive bygget indenfor den nærmeste fremtid.

"Den kommende vinter kan man køre på ski fra Skicircus til Viehhofen og tage liften op til Zell am See. Når man vil den anden vej, kan man køre på ski fra Zell am See til Viehhofen, hvorfra man tager en ganske kort bustur tilbage til Skicircus. Det er denne bustur der med den nye lift bliver elimineret".

Søg skiferie tilbud:

> Se mulighederne til Saalbach her
> Se mulighederne til Zell am See her

Kæmpe liftforbindelse på 4,3 km fra Kaprun til Kitzsteinhorn

Forbindelsen mellem Saalbach og Zell am See er ikke den eneste store nyhed i området. Til denne sæson bliver Maiskogel i Kaprun og Kitzsteinhorn forbundet med en 4,3 km lang gondol, som skal mindske transporttiden i området.

Læs meget mere om den forbindelse her


Andre interessante artikler:

- 7 ting du skal opleve i Zell am See

- Derfor skal du skiferie i Saalbach

- Østrigs største sammenhængende skiområder

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Fakta om Saalbach
Skiområdet: 1003-2100 m.o.h.
Byen: 1003 m.o.h.

270 pister i alt
140 km blå
110 km rød
20 km sort

Lifter: 70 stk. / 120.000 pers/time

Slæbelifter: 20
Stolelifter: 22
Kabinelifter: 28

Mere om skiferie i Saalbach

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen