7 ting du skal opleve i Zell am See

7 ting du skal opleve i Zell am See

Her er de 7 bedste tips til oplevelser, du skal have med hjem fra Zell am See! Her finder du alt fra Restaurent Snapshans til hvilke bjergtoppe, du skal besøge.

Zell am See er en gammel smuk by liggende i det østlige Salzburg. Ikke bare skimæssigt er Zell am See et rigtig godt rejsemål, men også i sommerhalvåret er Zell am See rigtig populært. Det ligger tæt ved byen Kaprun, som har gletsjeren Kitzsteinhorn, som er et af de bedste bjerge i Østrig. Byerne er forbundet med velkendte shuttle-busser, så du er hurtig frem og tilbage mellem byerne.

Se alle rejser til Zell am See

1. Søen

Selve byen Zell am See er omkredset er en kæmpe sø. Søen omkring Zell am See er altid en kæmpe hit. Den er super smuk både med eller uden is på. Hvis der er is på kan du tage gåturen over på den anden side, eller sågar leje skøjter og på den måde få et afbræk fra skiløbet.

Her ses den smukke sø og skiområdet til højre!

2. Toppen af Salzburg

Ikke langt fra Zell am See ligger bjerget Kitzsteinhorn, det er et must-see for alle, der elsker godt skiløb. Kitzsteinhorn er Salzburgs højeste punkt og har dermed også Salzburgs bedste udsigt, om du kigger nord, syd, øst eller vest er der kun de smukkeste bjergtoppe lige så langt øjet rækker. Udsigten til søen er heller ikke dårlig. På toppen af bjerget ligger ”Gipfel welt 3000”, det er en kæmpe bygning, som huser bla. en restaurant, en lille biograf (som viser historien omkring Kitzsteinhorn) og selvfølgelig også en kæmpe terrasse, som fungerer som et plateau, med udsigt over hele skiområdet.


Der er en smuk udsigt over hele området fra 3.029 meters højde på toppen af Kitzsteinhorn

3. Tauren Spa

Er fødderne og lårbasserne blevet møre efter hårdt skiløb, eller er du bare til maksimum forkælelse, så er Tauren Spa bestemt et sted at besøge. Tauren Spa er et halvt indendørs, halvt udendørs spabad lidt uden for Zell am See. Tauren Spa har virkelig luksus i højsædet, og det er et perfekt sted at overraske sin partner med, hvis man er afsted sammen.

4. Kitzsteinhorn gletsjeren

Kitzsteinhorn er ikke kun en flot udsigt, ud over udsigten huser Kitzsteinhorn nemlig også en af Østrigs få gletsjere. Det giver muligheder for sne garanti og skiløb hele året rundt! Det skal dog siges, at i sommermånederne vil det meste af sneen være omdannet til slush. Det skræmmer dog ikke park-rotterne, som elsker denne bløde snetype. Derfor er Kitzsteinhorn ofte et samlingspunkt for alle Østrigs park-rotter i en tid, hvor der ikke er sne andre steder.


Panorama view udover kitzsteinhorn gletsjeren

5. Zell am See om sommeren

Zell am See er et rigtig smukt sted at komme om sommeren. Der er masser af frodig natur og altid liv på søen. En stor del af skiinstruktørerne i området arbejder i sommerhalvåret som instruktører i vandsport på søen, så der er rig mulighed for at prøve sig af med vandsport. Lifterne kører som regel også, så du kan komme op i højden og se bjergtoppene grønne og frodige frem for hvide og golde.

Der er masser af ting at lave i Zell am See, også om sommeren!

6. Kleine Mekka

Af en eller anden mærkelig grund har Zell am See gjort sig populær hos mellemøstlige turister for alvor. Det er derfor, at byen nogle gange bliver kaldt for ”Kleine Mekka”. I vinterhalvåret kan man opleve tørklædeklædte kvinder og turbanbærende mænd, som vader rundt oppe på bjerget i deres fine lædersko.

7. Snapshans på toppen af Schmittenhoe

På toppen af bjerget Schmittenhoe, som ligger klods op af Zell am See, ligger der en restaurant kaldet Snapshans. Du kan nok godt regne ud, hvad der bliver drukket mest af her, og hvordan stemningen er! Jeg kan fortælle dig, at der bliver høvlet snaps i lange baner og stemningen er i top! Det er helt klart et godt sted, hvis man lige skal have lidt varme i kroppen... men pas på, for turen ned venter stadig.

Se alle rejser til Zell am See


Se også vores anmeldelse af Zell am See efter en tur til området!

Eller se hvordan at de to danskerfavoritter Zell am See og Saalbach bliver forbundet.

Udgivet af: Jens Zetner

Fakta om Zell am See
Skiområdet: 760-3029 m.o.h.
Byen: 757 m.o.h.

138 pister i alt
59 km blå
51 km rød
28 km sort

Lifter: 56 stk. / 72.000 pers/time

Slæbelifter: 38
Tog/baner: 4
Stolelifter: 11
Kabinelifter: 3

Mere om skiferie i Zell am See

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen