Kæmpe liftforbindelse på 4,3 km i Kaprun / Kitzsteinhorn

Kæmpe liftforbindelse på 4,3 km i Kaprun / Kitzsteinhorn

2019 blev året hvor den nye store gondol kom mellem Kaprun og Kitzsteinhorn, en fantastisk udvidelse af skiområdet, der mindsker liftkø og transporttid. Se den flotte video.

Sidste år lykkedes det Maiskogel at åbne en gondolift til toppen. Dette var blot første skridt, for at få forbundet Maiskogel og Kitzsteinhorn. Til december 2019, åbner deres nye lift 3K Kaprun-Kitzsteinhorn-K-onnection.


Se snestatus og vores test af den nye gondol i vinteren 2019/20:


Når denne gondol er opført, vil det være muligt at tage turen fra Kaprun op på Kitzsteinhorn uden at skulle ind i bus eller bil. 

Det er denne strækning som liften vil køre over til Langweid


Mindre pres i bunden af Kitzsteinhorn

Helt konkret betyder opførelsen af 3K K-onnection liften, at den flaskehals som ofte opstår i bunden af Kitzsteinhorn, nu bliver væsentligt formindsket. Så hvis man kommer fra Zell am See er det ikke længere nødvendigt at køre helt til Kitzsteinhorn, men man kan nøjes med et kvarters kørsel til Kaprun og derfra er hele dagen fastlagt til leg og sjov i Maiskogel og på Kitzsteinhorn. 


Se video af den nye K-ONNECTION KaprunHvor meget transporttid skal der regnes med?

Fra du tænder bilen om morgenen i Zell am See til du står ovre i Langweid ved Kitzsteinhorn, går der ca. 35 min. Liftene er blevet så effektive og de kan bare transportere mange folk på meget kort tid.

Den nye 3K K-onnection lift kommer til at have en kapacitet på 2700 pers. i timen. Den vil være 4.3 km lang og har kun 400 højdemeter. Denne tur tager under 10(!) minutter og bevæger sig med hele 8 m/s og kan fragte op til 32 personer af gangen. Med de 32 vogne som er påmonteret, så er effektiviteten ikke noget at kimse af. 


Nu er det ikke længere træls at skulle vælge mellem Maiskogel eller Kitzsteinhorn når man tager turen over mod Kitzsteinhorn. Det hele kan nås på en dag. 


Områdets udvidelser

Området har udvidet sig meget de seneste par år og generelt så kaster østrigerne rigtig mange penge efter en opdatering af deres liftsystemer. Dette har nok været den mest ambitiøse plan i lang tid og ser endelig ud til at kunne realiseres fra d. 30 Nov. 2019.

Vi glæder os til at se denne kæmpe forbedring. 


Fakta om den nye lift

Antal gondoler:32
Kapacitet pr. vogn:32
Timekapacitet:2700 pers / t
Længde mellem stationer: 4311 m
Transporttid:9,1 min
Producent:Doppelmayr


Dette er ikke den eneste store nyhed i Kaprun-Zell Am See. Til vinteren 19/20 bliver Zell-am-See nemlig forbundet med en ny lift, således at man kun skal med en bus den ene vej. En kæmpe udvidelse til hele området. 

Læs mere om skiferie i Kaprun / Kitzsteinhorn her

Læs mere om skiferie i Zell am See her

Udgivet af: Patrick Berndt Pedersen

Rejsebureauer til Kaprun / Kitzsteinhorn
Fakta om Kaprun / Kitzsteinhorn
Skiområdet: 757-3029 m.o.h.
Byen: 786 m.o.h.

130 pister i alt
56 km blå
49 km rød
25 km sort

Lifter: 55 stk. / 72.000 pers/time

Slæbelifter: 29
Tog/baner: 1
Stolelifter: 15
Kabinelifter: 11

Mere om skiferie i Kaprun / Kitzsteinhorn

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen