Skiferie i Finland

Skiferie i Finland Danskerne har i de sidste par år opdaget Finland som vinterferieland, specielt Lapland. Sæsonen er meget lang i Finland, den begynder i november og endnu i begyndelsen af maj kan man eksempelvis sagtens stå på ski i Lapland p.g.a. store sne-anlæg.

De fleste skiområder, specielt dem i Lapland ( bl.a. Ylläs og Levi ), er gode for skiløbere på alle niveauer, med både alpint skiløb og langrendsløjper af skiftende sværhedsgrad. Indkvarteringsmulighederne er mange, lige fra luxushoteller til hytter, lejligheder er endnu ikke særligt udbredt i Finland.
Der findes over 120 alpine skiområder i Finland. I Lapland, hvor danskerne typisk rejser til, er højdeforskellen på ca. 250 meter, på en piste der er 3 km. lang. De største områder har omkring 30 pister og over 20 lifter, og der er også børnepister. Flere områder har halfpipes" til snowboardere og enkelte steder er der også speciele snowboard-områder.

Mange områder har lysløjper, så det er muligt også at bruge dem om aftenen.
Der er masser af indendørs-aktiviteter på de fleste destinationer i Finland, tennis-baner, motionscentre og spabad. De største områder tilbyder i mange tilfælde også transport til og fra den nærmeste lufthavn og togstation.