Skiferie i Finland

Skiferie i Finland Danskerne har i de sidste par år opdaget Finland som vinterferieland, specielt Lapland. Sæsonen er meget lang i Finland, den begynder i november og endnu i begyndelsen af maj kan man eksempelvis sagtens stå på ski i Lapland p.g.a. store sne-anlæg.

De fleste skiområder, specielt dem i Lapland ( bl.a. Ylläs og Levi ), er gode for skiløbere på alle niveauer, med både alpint skiløb og langrendsløjper af skiftende sværhedsgrad. Indkvarteringsmulighederne er mange, lige fra luxushoteller til hytter, lejligheder er endnu ikke særligt udbredt i Finland.
Der findes over 120 alpine skiområder i Finland. I Lapland, hvor danskerne typisk rejser til, er højdeforskellen på ca. 250 meter, på en piste der er 3 km. lang. De største områder har omkring 30 pister og over 20 lifter, og der er også børnepister. Flere områder har halfpipes" til snowboardere og enkelte steder er der også speciele snowboard-områder.

Mange områder har lysløjper, så det er muligt også at bruge dem om aftenen.
Der er masser af indendørs-aktiviteter på de fleste destinationer i Finland, tennis-baner, motionscentre og spabad. De største områder tilbyder i mange tilfælde også transport til og fra den nærmeste lufthavn og togstation.

Artikler om Finland fra Skisport.dk

Brugerne om Finland

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

fed snescooter safari | Skrevet den 29/11 2006 | Bedømmelse af Levi

Oprettet af Torben Pedersen

jeg var i levi i marts 2006 på snescooter safari med Henrik Tang som rejseleder
her fik vi de fedeste oplevelser både i naturen på de spændende spor
bla op på bjerget levitunturi ud over den ...
frosne sø igenem skovene ca 130 -160 km om dagen vi rejste 4 dage ialt og det var en træt og veltilfreds flok der rejste hjem
med en masse gode oplevelser på nethinden og en masse gode mad oplevelser. bla et besøg på en samegård med servering i nationaldragt ild i pejsen og rigtig hyggelig stemning fra en glad flok . alt sammen med fuld kontrol fra vores danske turleder snescooter kan køres på bilkørekort så alle kan deltage. oplevelsen var så god at jeg har bestilt igen til 2007
se evt mere på www.motour.dk
Læs mere

Ski/ behandlingstur | Skrevet den 03/01 2004 | Bedømmelse af Levi

Oprettet af Carsten Lotzfeldt

Hej Levi.
En lille hilsen fra Danmark.
Jeg har været oppe hos jer i 96 . 97. . og det har været en fantatisk oplevelse. Jeg håber at jeg og min familie snart, får råd til at komme op igen. Da v...
i var oppe hos jer Kørte vi på hundeslæde , sneskutere og på ski. Vi har boet to forskellige steder. i hytte kolonien, og i en meget stor hytte med plads til ca.25. pr. Tak for sidst.I må godt sende noget marteriale. Til Den Gamle Dyrlægegård. Løvenborgvej 39. 4420 Regstrup. Danmark.
Hilsen Carsten Lotzfeldt
Læs mere

Her kan du se et kort med skiområderne i Finland. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.