Skiferie i Levi (Finland)

Rejsebureauer til Levi: Skitour.dk

Levi er beliggende i den vestlige del af Lapland i Finland - 170 kilometer nord for polarcirklen. Dermed er Levi et af verdens mest nordlige beliggende skiområder, og uden tvivl Finlands bedste skiområde. Levi ligger meget tilgængeligt kun 15 minutters kørsel fra Kittilä lufthavn, og det er derfor næsten muligt at flyve direkte ind i skiområdet. Flyver man hertil, så ligger Levi kun 1 time og 20 minutter i fly fra Helsinki, hvorfor turen er relativ overskuelig. Jævnligt er der Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Levi
Skiområdet: 200-550 m.o.h.
Byen: 200 m.o.h.

44 pister i alt
1 stk.
18 stk.
22 stk.
3 stk.

Lifter: 27 stk. / 27.600 pers/time

Slæbelifter: 14
Stolelifter: 1
Kabinelifter: 2

Skiområdet på bjerget Levintunturi

Levi tilbyder 47 pister og 26 forskellige lifte alle beliggende på ét bjerg Levintunturi, som rejser sig 531 meter over havet. Her findes der varieret skiløb på alle typer pister og sværhedsgrader fra grøn til sort. Liftsystemet er godt og veludbygget, og der er 8 gratis børnelifter. Det er også i Levi man finder Finlands eneste gondol, som ligger ved den store World Cup-piste, der tidligere er brugt til åbningen af World Cuppen. Skisæsonen er i Levi er lang på grund af den nordlige placering, og det er derfor muligt at stå på ski i området helt ind i maj måned. Liftkortet til Levi gælder desuden også i Ylläs og omvendt.

Skiløb for alle

Der findes i området skiløb for alle i skiområdet, som snor sig om Levintunturi bjerget. Man kan i princippet starte med at køre mod vest og så fortsætte rundt, selv når man har passeret startpunktet. Det betyder, at området hænger sammen på en genial måde, der gør at man ikke behøver at skulle til bunden, men derimod kan blive oppe i højden. Der findes mange lange både grønne og blå pister med et jævnt fald. Efter disse kan man fortsætte på de røde pister som også giver fine udfordringer til de fleste. Foruden den naturlige sne, så er området også godt dækket ind med snekanoner, så de kan garantere skiløbere gode forhold hele sæsonen.

Når skidagen er ved at nå sin ende, så behøver det ikke betyde, at man skal ud af skiene. Der findes i Levi hele 15 oplyste pister, som er åbne ud på aftenen også. Derudover byder området også på en superpipe, en halfpipe og en veludbygget snowpark.

En moderne skiby

Levi er en by, der er meget opdateret i forhold til mange andre store skiområder. Der findes et stort udvalg af skibutikker og et hyggeligt torv. Når sult og tørst skal stilles, så findes der i byen mere en 60 restauranter og et godt udvalg af barer, så der er rig mulighed for at komme ud og opleve byen på skiferien. Levi er en livlig by og kan appellere til alle, da der er hygge og afslapning, mens man heller ikke må underkende finnernes talent for at give den gas til afterski. I hele området findes der 25.000 senge fordelt på hoteller, lejligheder og hytter, og det lyder måske af meget, men området er yderst populært.

Andre aktiviteter i Levi

Efter en god dags skiløb er det tid til en tur i sauna - som man naturligvis har i tilknytning til alle værelser i Finland - og aftenerne tilbringes af de festglade på baren/restauranten Hullu Porro (Tossede Rensdyr). Faktisk byder Levi på så mange alternative aktiviteter til skiløbet, at man sagtens vil kunen tage hertil uden ski og stadig ikke kede sig. Der findes hundredvis af oplevelser, attraktioner og udflugter, men blot for at nævnte nogle få, så kan man i Levi opleve: nordlys-tur, rensdyrsafari, hundeslædekørsel, huskypark, isfiskeri, kælke, hike, ride på hest, køre gokart på en frossen sø, se julemandens by, overnatte i is-hotellet, spille lazer tag, escape room, skate i indendørs skatepark, badeland, prøve en af de 2.053 saunaer, køre på snescooter, løbe langrend, spille badminton, volleyball, basketball, klatre, tage i biografen, overnatte i iglo, isdykke i en af de 718 søer - eller noget helt andet!

Læs meget mere om Levi og vores besøg i det finske skiområdet her.

Billeder og video fra Levi


Brugernes anmeldelser af Levi

Skiterræn
3,00
Liftsystem
2,33
Afterski
2,33
Byen
2,33
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Levi har en samlet score på 2,50 stjerner ud af 5. Baseret på 4 anmeldelser.
fed snescooter safari - Anmeldt d. 29/11 2006 22:24 - Oprettet af Torben Pedersen

jeg var i levi i marts 2006 på snescooter safari med Henrik Tang som rejseleder her fik vi de fedeste oplevelser både i naturen på de spændende spor bla op på bjerget levitunturi ud over den frosne sø igenem skovene ca 130 -160 km om dagen vi rejste 4 dage ialt og det var en træt og veltilfreds flok der Læs mere

Ski/ behandlingstur - Anmeldt d. 03/01 2004 13:34 - Oprettet af Carsten Lotzfeldt

Hej Levi.En lille hilsen fra Danmark.Jeg har været oppe hos jer i 96 . 97. . og det har været en fantatisk oplevelse. Jeg håber at jeg og min familie snart, får råd til at komme op igen. Da vi var oppe hos jer Kørte vi på hundeslæde , sneskutere og på ski. Vi har boet to forskellige steder. i Læs mere

Snemeldinger og vejr

Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
-1ºC
8ºC
0,0 mm
2,9 m/s
nordøst
Mandag
Skyet
Skyet
-2ºC
-10ºC
0,0 mm
2,3 m/s
sydøst
Tirsdag
Sne
Sne
-3ºC
-5ºC
3,0 mm
3,9 m/s
øst-nordøst
Onsdag
Skyet
Skyet
2ºC
1ºC
2,1 mm
2,9 m/s
syd-sydøst

Artikler om skiferie til Levi

Levi får nyt og bedre snesystem

Levi – Finlands største og bedste skiområde

Snescooter Safari 2006


Kort over Levi

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Levi. Klik på nålene for mere info. Der er 2131 km fra Kolding til Levi.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen