Ylläs

Ylläs Fjeldet byder på et udmærket alpint skiløb med 58 pister og 27 lifte. Her er både stolelifte og slæbelifte. Pisterne går på alle sider af Ylläs Fjeldet og her er både svære og lette piste. Her findes gode udlejningsmuligheder og både Äkäslompolo og Ylläsjärvi har et godt udbud af indkvartering. Her findes Finlands længste piste på 3 km. Finlands stejleste pister findes også her. Den største vertikale drop er på 463 m.

Äkäslompolo i nord og Ylläsjärvi i syd

Ylläs består af to byer på begge sider af fjeldet: Äkäslompolo i nord og Ylläsjärvi i syd. Stedet er pioner i finsk skiløb. Allerede i 50’erne fandt skiløbere deres vej hertil - selv om der ingen vej var! I dag forbinder en skibus lifterne med hotellerne, feriehusene og lejlighederne, der ligger i et par kilometers afstand fra pisterne.

Samme liftkort gælder for Ylläs og Levi.

I Ylläs er der ca. 45 km til nærmeste lufthavn Kittilä.

Aktiviteter i skiferien i Ylläs

I Ylläs kan man opleve to specielle ting, som man ikke kan opleve andre steder i verden:
issauna, der er sauna bygget på en isdækket søSkimbat Ultra Light Wingsail, der er finsk opfindelse. Hvis man kan surfe kan man også køre med Skimbat Ultra Light, der er et sejl, der kan bringe farten helt op omkring 100 km/time. Det er muligt at leje Skimbat Ultra Light samt få instruktion hos Ylläs Holiday Service.Af aktiviteter kan nævnes: skiskole, guidede skiture, telemark, hundeslædekørsel, rensdyrsafari, isfiskeri og sneskovandring. I Ylläs er der også rigtig fine snescooter muligheder. Der arrangeres snescooter safari fra Danmark

Brugerne om Ylläs

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Opret kommentar