« Til oversigten

Ski, wellness og selvforkælelse i Sverige

Det er oplagt at kombinere en aktiv skiferie med lidt ekstra forkælelse, og det bliver mere og mere udbredt i Sverige, at man efter en lang skidag kan hoppe en tur i sauna eller spa.

Efter en lang dag på bjerget kan det godt være, at energien er ved at være brugt op og kroppen er godt træt og øm på den helt gode måde efter en aktiv dag på ski. Måske trækker sofaen mere end afterski, men i stedet for at smide benene op på sofaen, så begynder flere og flere at slappe af ved at tage en tur i spa, hvor varmvandsbassiner, sauna og måske endda en massage kan løsne op i de ømme muskler. 

Wellness-ophold har i mange år været populært, og nu er den ekstra forkælelse ved at vinde indtog på mange svenske skidestinationer. Hvor man nogle steder kan bruge en hel dag på ren afslapning i varme omgivelser med sneen udenfor, så kan mindre også gøre det, hvis benene er ømme ovenpå skiløbet. I Sverige er det særligt populært, og i dag har mange hytter og lejligheder egen sauna, og nogle endda også eget boblebad. Velværeluksussen er altså ikke kun forbeholdt dem, som aktivt vil bruge lang tid på at tage i spa.


Vil man have den ekstra luksus, som en spaoplevelse tilføjer skiferien, så findes der en lang række muligheder i Sverige.

Foto: Jens Blixth

Der er skønt at kombinere skiferie med wellness, så man kan koble af efter en god lang skidag


Selma Spa i Värmland

Selma Spa er oplagt til en dag eller to med fuldstændig selvforkælelse. Det er både muligt at indkvartere sig på Selma Spa eller bare komme for et par timer eller en dags forkælelse, når benene trænger til en pause. Selma Spa er intet mindre end Sveriges første Spa nogensinde, og så ligger den tæt på hele fem skiområder. Så ligegyldigt om du er på skiferie i Branäs, Hovfjället, Ski Sunne, Långberget eller i skitunnellen i Torsby, så er du tæt på Selma Spa og adskillige behandlinger, massage tilbud og afslapning for store og små.

Se mere om skiferier til Branäs her

Se mere om skiferier til Hovfjåallet her

Se mere om skiferier til Ski Sunne herPå badeanstalt i Stöten

I det nordligste af Sälen er der i Stöten gode muligheder for ekstra velvære på skiferien. Stöten Spa indeholder ikke blot en svømmehal med boblebad, eventyrpool og børnepool, der er også adskillige ansigts- og andre skønhedsbehandlinger, samt massagebehandlinger målrettet trætte skiløbere med ømme ben. I spaen findes også sauna, en lille café og fitnesscenter, hvis nu der alligevel gemmer sig ekstra energi. Adgang til svømmehallen, sauna og fitnesscenter er inkluderet i liftkortet, og det koster derfor ikke ekstra at forkæle sig selv efter en lang dag på ski.

Se mere om skiferier til Stöten herSälen Experium

Det er ikke kun Stöten i Sälen, som kan noget på velværeområdet. I Lindvallen midt i Sälen ligger Experium, som er et helt aktivitetscenter lige ved skiområdet. Foruden et eventyrbad med vandrutsjebaner, bølger, udendørspool, boblebad og muligheden for at surfe indendørs, så findes også et overdådigt spa- og saunaområde. Her kan man efter en dag på ski slappe af med dampbad, tre forskellige saunaer, vinterbad med iskoldt vand og en lang række spabehandlinger. Du kan også bare slappe af i afslapningsområdet med en drink fra sauna-baren eller hoppe i den finske sauna. Som noget særligt tilbyder Experium også Caledarium, som er et romersk aromatisk varmt rum med lydterapi, som er godt for at slappe af i både krop og sind.

Experium ligger som nævnt i Lindvallen, men er man på en af de andre fire skidestinationer i Sälen er det nemt at komme dertil. Men mest oplagt er dog Högfjället blot 5 kilometer derfra, og både Hundfjället og Tandådalen cirka 15 kilometer derfra.

Se mere om skiferier i Sälen her


Foto: Skistar.com

I Sälen er der vandrutsjebaner, udendørspool og meget mere


Massage og spa i Orsa Grönklitt

Går skiferien til Orsa Grönklitt, så er der god mulighed for at kombinere skiløbet med selvforkælelse hos Orsa Grönklitt Massage & Spa. Ligegyldigt om du har ømme ben efter en lang dag på ski, eller du bare har brug for en hel dag med ren selvforkælelse, så findes der her en bred vifte af behandlinger og massager. Spaen er desuden god til at tilrettelægge efter personlige behov til dig eller den gruppe du er med, ligesom der også kan arrangeres sunde snacks, salater og smoothies til besøget. 

Se mere om skiferier i Orsa Grönklitt her


Wellness ved Åre 

Jämtland regionen byder på utallige muligheder for gode spaoplevelser, og derfor er de sidste tre på denne liste fra dette område. Men da Jämtland er stort starter vi nordfra i Åre.

Åre er en af de helt store skidestinationer i Sverige, og det betyder, at der er en hel række muligheder for selvforkælelse, hvis skiferien går hertil. Tag eksempelvis til Holiday Club Bath og SPA, hvis du ønsker en stor pool med tilhørende boblebad, udendørsområde og vandrutsjebane. Skal det være ekstra varmt, så findes der en hel saunaverden med seks forskellige saunaer blandt andet en loft-sauna i finsk stil og en is-sauna med mulighed for at rulle sig i den kolde sne. Holiday Club Bath og SPA har også dampbad og mulighed for utallige behandlinger.

I Åre findes også Copperhill SPA, hvor du kan sænke dig ned i varme kilder, hoppe en tur i sauna eller fitnesscenteret eller bare nyde afslapningsområdet med panoramaudsigt mod Åreskutan. Copperhill SPA vandt i 2009 ”Årets Spa” ved European Hotel Design Awards. 

Se mere om skiferier til Åre her 


Foto: Darren Hamlin

I Åre kan du svinge forbi Holiday Club, hvor der er pool og spa


Foto: Louise Garbergs

Her har du også mulighed for at prøve kræfter med SUP YOGA


Prisvindende spa i Vemdalen 

Lidt sydligere for Åre ligger Vemdalen, hvor du kan tage i spa midt på Vemdalsfjället. Det har aldrig været hurtigere at komme fra ski til spa. Da der er ski-in/ski-out fra spaen giver det de besøgende en helt unik mulighed for at designe dagene på ski helt efter behov og ønsker. Spaen er smukt indrammet af naturen på fjeldet og byder på en lang række behandlinger og muligheden for sauna, pool og boblebad til ømme muskler. 

Se mere om skiferier til Vemdalen her 


Storhogna Högfjällshotell & Spa midt på Vemdalsfjällen


Gamle traditioner, kolde gys og Night Spa ved Storsjön 

Midt i Jämtland regionen ligger Storsjön og området omkring har mange tilbud, hvis man søger lidt selvforkølelse og spa.

Det er bevist, at kolde bade både kan reducere spændinger og fremelske endorfiner i kroppen, så derfor kan man om vinteren tage en dukkert i Storsjön efterfulgt af et besøg i tilhørende sauna. Der er en helt unik mulighed for at gøre dette i mørket under stjerner med udsigt over Frösön og Oviksfjällen. Vil man hellere springe det kolde gys over, så kan man også bare nyde afslapningsområdet eller tage en tur på tilhørende skøjtebane. 

Søger man en mere traditionel spaoplevelse, så skal man besøge Frösö Park SPA, som har de helt lokale koncept ”Fornemmelser fra Jämtland”. Ideen bag er, at besøgende gennem den kontrastfyldte natur og områdets gamle sundhedstraditioner skal gå fra spaen med fornyet energi og balance. Spaen har to etager som blandt andet rummer traditionelle behandlinger, varme saunaoplevelser og isbade. Skal oplevelsen være lidt ekstra speciel, kan man flere gange om året opleve Night Spa i måneskin eller midnatssol.


Foto: Jens Blixth

Det er ikke helt værst med en gang midnatsspa, her ved Frösöpark SPA

Det er ikke kun i Sverige, de er glade for wellness, spa og selvforkælelse. Find mange flere skidestinationer som byder på lidt ekstra velvære ved siden af skiløbet.

- Læs mere om skiferie og wellness her


Skiferie forslag i Branäs

Apartment 4, Færge + ... Apartment 4, Færge + ... Bil fra 448,-/pers.
Ski Lodge, 6 bäddar. ... Ski Lodge, 6 bäddar. ... Bil fra 607,-/pers.
Bävern 31, Færge + B... Bävern 31, Færge + B... Bil fra 434,-/pers.
Bakkebogrenda D, Færg... Bakkebogrenda D, Færg... Bil fra 496,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning