« Til oversigten

Interviews freeridere, Freeride DM (4 af 4)

Skisport.dk har interviewet en række freeridere op til Freeride DM i påsken

Freeride-DM
Mads Vinther
Interviews med freeridere før Freeride DM
Som optakt til Helly Hansen Freeride DM 2013 i påsken i Tignes har Skisport.dk interviewet en række deltagende freeridere. Her kommer den sidste række af interviews med tre dygtige deltagere. Læs de forrige interviews her, her og her. Læs også optakten til DM her.


Jakob Vinther

Jakob Vinther
Jakob Vinther, 22 år. Skiklubben Harreskov. Udstyr: Stöckli Stormrider 95/Tecnica Inferno 130

Glæder du dig til Freeride DM i påsken, og hvad betyder den uge for dig?
Jeg glæder mig sindssygt meget til Freeride DM! For mig er Freeride DM klart et af sæsonens højdepunkter, hvor man mødes med en masse søde mennesker, som er lige så ski-liderlige som en selv. Er helt sikker på, at det bliver en uge fyldt med adrenalin, hygge og en hel masse fedt skiløb. Og så er det bare vildt sjovt at køre konkurrencer og måle sig med resten af de danske freeridere.

Hvad forventer du af dig selv til Freeride DM i påsken?
Jeg har ret høje forventninger til mig selv. Sidste år styrtede jeg i kvalifikationen og udgik. Jeg har derfor en masse, som jeg skal bevise og kompensere for i år. Men så længe jeg bliver på benene, (og det gør jeg!) er jeg egentlig ikke i tvivl om, at det nok skal blive til en god placering. Selvom konkurrence-delen betyder meget for mig, så forventer jeg også en uge, hvor der er fuld gas og godt humør på – uanset resultat.

Hvor klar er du til årets Freeride DM? Hvor mange skidage vil du have i benene i denne sæson, når vi rammer påsken?
Jeg er mega klar, og jeg glæder mig helt vildt til at komme tilbage til Tignes og tage revanche. Når vi rammer påsken, har jeg haft 6 uger i benene, men min sæson er slet ikke færdig der.

Jakob Vinther

Hvor har du været på ski i denne sæson?
Denne sæson har jeg været rundt omkring i alperne. Jeg har været i Sölden, Val Thorens, Passo Tonale, Saalbach og sidder i skrivende stund til alpin DM i Funäs Dalen i Sverige, hvor der bliver trænet en masse porte, så benene er 100% klar til Freeride DM.

Hvordan ender broderfighten i Tignes?
Haha, godt spørgsmål.. Mads er jo klart favorit, men det vil jeg gøre alt, hvad jeg kan, for at lave om på. Jeg kender heldigvis min bror (og mig selv) så godt, at jeg ved, at når vi først har klikket i bindingerne og er klar til at køre, så kommer konkurrencegenet op i os begge. Og vi vil begge to vinde eller i hvert fald gøre det så godt, som vi nu kan. Og så glæder jeg mig til at køre på ski med ham for første gang i år.


Mads Vinther

Mads Vinther Mads Vinther, 20 år. Skiklub: Slagelse Skiklub. Skiudstyr: Stöckli Stormrider PRO + Stöckli Stormride 95 + Fischer Ranger 120 Vacuum. Og så selvølgelig mit Helly Hansen tøj. Det kører man bare bedst i!

Glæder du dig til Freeride DM i påsken og hvad betyder den uge for dig?
Selvfølgelig glæder jeg mig til DM. Det er den hyggeligste uge på året! Og så er det den uge, jeg har trænet mod i løbet af sæsonen, så nu går det endelig snart løs. Det bliver rigtig sjovt!

Hvad forventer du af dig selv til Freeride DM i påsken?
Nu gik det jo rigtig fint sidste år i kvallen (Mads førte efter kval. red.), så det er jo ikke umuligt at levere et godt resultat, og jeg har vist tidligere givet udtryk for, at en podieplads er mit mål – så det forventer jeg også rent placeringsmæssigt. Derudover forventer jeg selvfølgelig også en mega fed uge på ski med en masse powder og godt selskab.

Hvor klar er du til årets Freeride DM? Hvor mange skidage vil du have i benene i denne sæson, når vi rammer påsken?
Når vi rammer påsken, har jeg haft 5 uger på ski, så det er ikke alverden. Men jeg har deltaget i en FWQ i Chamonix, som har givet mig rigtig meget indenfor freeridekonkurrence. Så ikke så mange dage på ski, men til gengæld har alle dagene været rigtig gode!


Video af gennemløb fra FWQ i Chamonix

Hvor har du været på ski i denne sæson?
I Hintertux på kursus med Den Danske Skiskole, og i Saalbach, hvor jeg arbejder for den lokale skiskole. En uge i St. Anton ligeledes med Den Danske Skiskole på PSI2 kursus, med rigtig fede forhold – powder hver dag! Og så en uge i Alpe d’Huez med riiigtig meget sne. Og så skal jeg køre Eurotrainer i uge 14.

Ellers noget du føler for at sige?
Til alle der læser det her og overvejer at deltage i DM: Gør det. DM er for alle, og uanset niveau får man en god oplevelse ud af det. Hyggen tæller mindst lige så meget som konkurrencen. Og så er det en god måde at slutte sæsonen af på.

Hvordan kommer det til at gå mellem dig og din broder?
Haha - bisse spørgsmål. Jeg bliver nr. 1 og Jakob nr. 2. Ej, det ved jeg ikke, men det bliver i hvert fald spændende. Og så glæder jeg mig til at stå på ski med Jakob!


Anders Jeppesen

Hvordan er du blevet så god på ski?
Siden jeg var 3 år, har jeg været af sted med familien årligt, og skiturene har altid været højdepunktet på året. Min bror, Stinus, tog mig hurtigt med på offpiste-eventyr, hvilket åbnede op for en ny måde at se mulighederne i bjergene på. Anders Jeppesen
Anders Jeppesen, 26 år. Skiklub: Freelounge. Udstyr: Nordica Radict m.STH16 binding og Lange RX130(Surefoot) støvler.

Jeg fik lyst til at udforske og udvide mine egne grænser indenfor skiløb og startede i 2008 på Oure Højskoles skilinje, hvor jeg efter et halvt år blev instruktør. Jeg fuldførte PSI-uddannelsen gennem Den Danske Skiskole og fik på den måde skudt gang i endnu flere sæsoner med bl.a. arbejde for skiskoler i Val d’Isère-Tignes og Val Thorens, samt et roadtrip i Canada sidste vinter, med en masse gode mennesker fra bl.a. Freelounge. Et fællesskab med dygtige skiers og nyt terræn hver dag gav gode muligheder for at træne op til DM.

Glæder du dig til Freeride DM i påsken, og hvad betyder den uge for dig?
Det gør jeg helt sikkert! Jeg glæder mig til at gense alle venner og bekendte i det danske skimiljø. Jeppe og Tobias sørger jo, som altid, for afslappende og hyggelige rammer og ikke mindst gode fester.

Anders Jeppesen

Du blev jo en flot nummer 2 sidste år - regner du med, at du skal øverst på skamlen i år?
Tak. Ja, nummer 2 sidste år og nummer 1 i år ville jo være den rigtige vej at gå, men nej, jeg regner ikke med at snuppe pokalen til dette års DM.

Hvad forventer du af dig selv til Freeride DM i påsken?
Jeg vil som udgangspunkt altid gerne udfordre mig selv og være i stand til at gennemføre de linjer, jeg sætter mig for. Sidste år var mit mål at komme i top 5, hvilket var fedt at opnå. Men i år har jeg ikke rigtig nogen forventninger, da jeg slet ikke har fået kørt skiuger i benene.

Hvor klar er du til årets Freeride DM? Hvor mange skidage vil du have i benene i denne sæson, når vi rammer påsken?
De eneste skidage, jeg har haft denne vinter, har været i form af overspringshandlinger fra studiet med "Freeride World Tour"-livestreams hjemme foran skærmen i DK. Så jeg er bange for, at det bliver lige på og hårdt i påsken, men man kan vel altid overraske.

Er der ellers noget, du føler for at sige?
Jeg håber, det vil lykkes med endnu et godt DM-arrangement i år. Forhåbentlig med masser af sne, sol og god energi blandt deltagerne!


Rasmus Dalberg Jørgensen

Som den sidste i interviewrækken har vi Rasmus DJ. Han er af mange udråbt som årets største favorit til DM-titlen. Han havde en større skade sidste sæson og er nu sulten efter at vinde titler igen. Hold øje med Rasmus - hvis du kan fange ham. Han kører stærkt og går stort.

Rasmus Dalberg Jørgensen
Rasmus Dalberg Jørgensen, 24,5 år. Skiklub: Medlem af Playground Snow skiklub. Udstyr: Til freeride kører jeg på en 3.Zero Faction ski, som er 183cm med en Marker Duke (randonee) binding. Støvler bruger jeg Dalbello’s Il Moro pro, som når den er indstillet til at være stiv, er flex 120.

Glæder du dig til Freeride DM i påsken, og hvad betyder den uge for dig?
Ja, jeg glæder mig rigtig meget. Påsken er altid en sjov uge, og Freeride DM gør det hele lidt mere rock n’ roll.

Hvad forventer du af dig selv til Freeride DM i påsken?
Jeg skal selvfølgelig hen og vise, hvad jeg kan på ski, og jeg skulle meget gerne komme videre til finalen. Derfra skal den bare have gas, så gider jeg ikke tænke for meget på taktik eller placeringer – bare køre en fornuftig linie med drops og masser af overskud.

Rasmus Dalberg Jørgensen

Hvor klar er du til årets Freeride DM? Hvormange skidage vil du have i benene i denne sæson, når vi rammer påsken?
Min sæson har jo haltet en smule, og jeg er først kommet rigtigt på ski midt i januar. Indtil slut februar har jeg kun stået på ski hver 2. dag pga. min knæskade, men over halvdelen har været pudder. Der har været super meget sne her i Valtho, og jeg har kørt en del med bumserne hernede.

Hvor har du været på ski i denne sæson?
Jeg har haft base i Val Thorens og været et par smutture til Val d’Isere og nogle dage i Myrkdalen for at køre Slopestyle VM.


Tjek videoen - han giver den ok gas i Val Thorens

Ellers noget du føler for at sige?
Tak til mine sponsorer: SOS Sportswear, Faction, Go Pro, Season Housing, Skullcandy, Hestra, Douchebags, Dalbello, Comformable, Zenith skishop, Oakley, Marker og Tryonic. Jeg prøver at lave lidt updates fra konkurrencen på mine kanaler så hold evt. øje med www.RasmusDJ.dk.

Læs meget mere om Helly Hansen Freeride DM på deres officielle portal www.freeridedm.dk eller på deres facebookside.

Skiferie forslag i Tignes

Résidence Le Rond Poi... Résidence Le Rond Poi... Bil fra 2.976,-/pers.
Residence L'Écrin des... Residence L'Écrin des... Bus fra 7.132,-/pers.
Residence Le Borsat IV... Residence Le Borsat IV... Fly fra 6.362,-/pers.
Premium Résidence L' ... Premium Résidence L' ... Bil fra 3.511,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning