Pistekort fra Tignes

Klik her for at se pistekort i fuld skærm

Skiområdet i Tignes er et alsidigt skiområde med noget til alle temperamenter. Skiområdet omfatter 150 pistekilometer og er en del af det større skiområde Espace Killy på i alt 300 pistekilometer, som også omfatter Val dIsere.

Selve området omkring Tignes er et af de bedst sammenhængende områder, hvor man kan køre rundt uden at skulle samme vej tilbage, mens man ligeledes kan tage på ture længere væk. Her kan en tur til eksempelvis Les Brevieres i 1550 meters højde anbefales, hvis sneforholdene er gode. Det er let og hurtigt at komme op i terrænet med en af de utallige lifte, uanset om man bor i Tignes Le Lac eller i Tignes Val Claret. Der findes finde en gratis stollift i begge bydele, som giver mulighed for børn og nybegyndere at komme godt i gang.

Til børn findes der i Le Lac et fint område for bunden af Toviere kabineliften. Vil man ud på en længere tur, hvor både børn og nybegyndere kan være med, kan man tage Fresse-liften fra Val Claret, hvorfra der går en lang grøn/blå piste hele vejen tilbage til byen. En tur der er både lang, sjov og med fantastisk udsigt hele vejen.

Er man mere øvet kan det anbefales at tage Funiculaire Grand Motte-toget fra Val Claret op til Grand Motte gletscheren og videre med Grand Motte-kabinen helt op i områdets højeste punkt i 3.456 meters højde. Udover områdets bedste udsigt, så er det herfra muligt at køre tilbage til Val Claret i 2150 meters højde i ét stræk. Her kan det anbefales at tage pisterne Glacier og Double M.

Skal det være vildere, så kan den sorte upræparerede pist, som kun kan nås med stolliften Col Des Ves anbefales. Hvis der er gode sneforhold, så byder denne tur også på fantastisk offpist. Denne rute er dog kun forbeholdt dage med godt vejr.

Foruden alt dette er det ligeledes i Tignes man har mulighed for at prøve bungee jumping fra en 70 meter rampe med ski på, eller tage op og se det berømte nåleøje, som medvirkede i James Bond filmen A view to kill. Disse ting findes for enden af henholdsvis Merles-stilliften, og på LAiguille Percee toppen til højre på pistekortet.

Kort sagt, Tignes kan lidt af det hele.

Skiområdet hænger sammen med byen: Val d´Isère

Læs mere om skiferie i Tignes her

Skiferie forslag i Tignes

Résidence Le Rond Poi... Résidence Le Rond Poi... Bil fra 2.899,-/pers.
Résidence Le Borsat I... Résidence Le Borsat I... Bil fra 3.970,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Tignes

Her kan du se brugernes karakterer for Tignes.

Skiterræn:
4,38
Liftsystem:
4,17
Afterski:
3,56
Byen:
3,31
Børnevenlighed:
4,00
Begyndervenlighed:
4,50
Prisniveau:
2,50
Off-piste:
5,00
Samlet score er 3,93 / 5 ud fra 118 anmeldelser.

Super sted | Skrevet den 27/12 2016

Oprettet af Helle

Første gang i Tignes dec 2016 med Danski. Boede på Arbina. Over vejen - skiene på og afsted. Virkelig godt område. På niveau med Cervinia som ellers er mit favorit område

Tignes, resortet som har det alle drømmer om! | Skrevet den 21/02 2016

Oprettet af Daniel Kemnitz

Tignes er på mange måder overset af en del mennesker, på trods af hvor kendt destinationen er. Som ung fyr der over for andre nævner Tignes som værende et skønt sted, hører jeg ofte ord som "Satel...
lit-by", "Mest for unge", osv. I mange kategorier bliver Tignes desuden overskygget af omkringliggende områder såsom Chamonix der er kendt for sit barske og off-piste rige terræn, og selv nabobyen Val d'Isère anses af mange som en dejligere og mere indbydende by at bo i. På trods af disse byers statuser, leverer Tignes en samlet pakke som få andre kan matche.
Tignes resortet er stort og enormt sammenhængende. Man har altid et bredt udvalg af pister og lifter at vælge imellem, og man føler sig aldrig fanget i et område. Liftsystemet er både effektivt og logisk sammensat, og man står sjældent og venter længe. Fordi Tignes-dalen omsluttes af relativt bløde bakker har det givet mulighed for at give en stor variation af pister, således at der fra hver lift går minimum en rød og en blå pist, og ofte flere. Det gør det nemt som grupper med intern niveauforskel at kunne køre ubesværet i de samme områder uden at skulle deles op, og giver derved mere fællesskab på skituren. Til dem der søger det stejlere terræn, og off-piste, omkranses de bløde bakker af stejle bjergsider omkring hele dalen. Der er flere massiver der snildt kan måle sig med hvad man finder i Chamonix, og fordi området er så stort, og de forskellige faces er så brede og åbne, kan man altid finde frisk powder og lægge sine egne spor. Netop uden for pisten har Tignes et es i ærmet. På grund af det omfattende og gennemtænkte liftsystem kan man de fleste steder køre direkte fra liften ud i den bedste off-piste, og har man mod på at tage skiene på nakken kan man med relativt lidt besvær nå fuldkommen urørte områder. Terrænets åbenhed gør også at man let kan spotte ens linjer fra liften og hurtigt finde en nem måde at komme derud. Jeg har aldrig kørt så meget powder noget sted som i Tignes, hvert år jeg har været der.
Skulle vejret blive dårligt, er de øvre dele af Tignes et goldt og koldt sted at befinde sig på ski. Der er dog rig mulighed for at søge ned til de lavest liggende bydele som byder på skiløb blandt træerne. Bliver man fanget dernede i en snestorm (eller af anden årsag) er der en direkte busrute der gratis kører en igennem hver enkelt bydel, og man skal derved heller aldrig frygte om man når den sidste lift inden lukketid.
En anden mulighed, som mange benytter sig af, er at investere i det store liftkort 'Espace Killy' som dækker hele Tignes og Val d'Isère. Det åbner op for et af verdens største resortområder, og Val d'Isère dalen byder på mere skov og generelt lidt stejlere pister. Forbindelserne mellem de to dale er mange og effektive. Som alt andet i Tignes fungerer det ubesværet, og man mærker på ingen måde at de to områder er separate.
Bylivet i Tignes er lidt yngre end det i nabodalen, og der er en lang række pubs/barer og restauranter der indbyder til hyggelig afterski og festlige nætter. Tignes er en by der er bygget op omkring sport og det høj-alpine liv, og det kan mærkes på atmosfæren og de butikker der er at finde. Tignes ligger isoleret for enden af en dal, så al infrastruktur er fokuseret på dem der opholder sig der. Byen er ofte vært for en lang række udendørs events og byder ind til både X-games, div. alpine konkurrencer, en stor nytårsfest, festivaler, en lang række danske alpine mesterskaber, og meget mere.
Som prikken over I'et kan Tignes om sommeren byde på skiløb på gletscheren ved Grande Motte i 3400m, og har diverse mountainbike ruter samt en lang række andre udendørs aktiviteter. Tignes er virkelig en "Jack of all trades", og tilbyder det ypperste for enhver smag. Man kan umuligt kede sig eller finde dagene ensartede i tignes.

Jeg kan varmt anbefale Tignes i de sedvanlige vinteruger, samt påsken - hvor Tignes er hjemsted for mange danske konkurrencer, skøn forårssol, og stadig rigtig godt skiløb sent på sæsonen.
Læs mere
Se alle Opret kommentar