Kan du ikke få nok af 007?

Kan du ikke få nok af 007?

Det er ingen hemmelig, at James Bond har gjort sit indtog i Sölden med filmen Spectre. Men nu kan man også få den ultimative 007 oplevelse i 3050 meters højde på 007 ELEMENTS museet.

Fra juli 2018 kan filmentusiaster kombinere skiferien i Sölden med en helt ny biografisk James Bond installation på toppen af Gaislachkogl i 3050 meters højde. Installationen ”007 ELEMENTS” ligger lige ved siden af ice Q restauranten, som allerede er velkendt fra filmen Spectre. 

Installationen er udviklet og designet af Neil Callow, som har været set-designer på de sidste fire James Bond film, hvilket ikke er til at tage fejl af. 

007 ELEMENTS omfatter 1300 kvadratmeter og store dele af installationen giver indtryk af, at man befinder sig dybt inde i bjerget. Dette er en vigtig del af oplevelsen af installationens og dens udtryk, hvor den for øvrigt er designet i bedste James Bond stil fyldt med mystik og en følelse af, at det ikke ville være usandsynligt, at karakterer som ”M” og ”Miss Moneypenny” kunne dukke op hvert øjeblik. Hvilket heller ikke er utænkeligt. 


Et slags 007 museum

007 ELEMENTS tager udgangspunkt i Spectre, men rummer knap 60 års Bond historik. Installationen byder på en præsentation, som ikke kun omfatter Spectre men et bredt udvalg af tidligere James Bond film, hvor alle Bond skuespillere fra Connery til Craig optræder i forskellige sekvenser kombineret med en 360 graders oplevelse af Bond universet. 

En af sektionerne af 007 ELEMENTS installationen byder desuden på store panoramavinduer mod vejen op mod Rettenbach gletscheren. Dette er ikke blot en afsløring af Söldens fantastiske udsigt, men også udsigten til den vej, hvor den store biljagt i Spectre fandt sted. Der er virkelig gjort noget ud af det visuelle, klart et besøg værd

For filmnørder og Bond entusiaster

Foruden imponerede arkitektur og utrolige udsigter byder den nye installation bl.a. på en række imponerende 007 gimmicks, interaktive platforme, som giver indsigt i filmenes tricks og specielle effekter, samt et action rum, som byder på en reproduktion af filmsettet fra Spectre, hvor god og ond mødtes for sidste gang. Der findes ligeledes et screening rum, hvor udvalgte sekvenser af Spectre vises, samt et rum med navnet ”Legacy Hall”, legendernes rum. Her bindes nogle af de største øjeblikke i Bond historien sammen af alt fra behinds the scenes optagelser til historiske film plakater. 

Tanken bag denne installation er, at ægte James Bond entusiaster vil forlade 007 ELEMENTS rørt og visuelt imponeret. Har man ikke fået nok, så kan man i bedste Bond stil nyde en martini, ”shaken, not stirred”, eller stærk espresso på Ice Q restaurants terrasse.

007 ELEMENTS åbnede 12 juli 2018, og indgang til Bond universet koster henholdsvis 22, 17 og 12 euro for voksen, ung og barn.  Der vises klip fra filmen der er optaget i Sölden, samt fra tidligere 007 film

Læs mere om Söldens rolle i Spectre her

Find andre ting, som du ikke må gå glip af, når du besøger Sölden, disse 11 ting skal du opleve

Læs også om sammenlægningen af Sölden og Obergurgl-Hochgurgl på ét liftkort her og find ud af, hvor mange pistekilometer og muligheder, som Sölden egentlig byder på.

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Fakta om Sölden
Skiområdet: 1377-3250 m.o.h.
Byen: 1377 m.o.h.

141 pister i alt
45 km blå
73 km rød
23 km sort

Lifter: 33 stk. / 61.000 pers/time

Slæbelifter: 9
Tog/baner: 3
Stolelifter: 19
Kabinelifter: 2

Mere om skiferie i Sölden

Find tilbud på skirejser