På testtur til Sölden i efteråret

På testtur til Sölden i efteråret

De bedste forhold i midt-november vi på det nærmeste har set i årtier. Det tegner allerede nu til at blive en fantastisk skisæson.

Så blev skisæsonen skudt igang - og hvilket startskud vi fik.

Vi var taget til Sölden for, at deltage i et par af de testture der bliver arrangeret i Sölden i november.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi med en smule ængstelighed har holdt øje med gletscherne i Østrig. Den østrigske sommer og særligt sensommer har været hård ved gletscherne i år. Frosten i højderne er kommet senere end vanligt.

Men pyha - vores bange anelser blev gjort voldsomt til skamme - vi ramte simpelthen fantastiske forhold, som løbende dag for dag, simpelthen bare blev bedre og bedre med næsten daglige snefald.

Faktisk tror jeg vi endte med, at have de bedste forhold i midt-november vi på det nærmeste har set i årtier. Det tegner allerede nu til at blive en fantastisk skisæson.


Testtur - hvad er det ?

Som nævnt deltog vi i et par af de testture der hvert år arrangeres på Sölden gletscheren. Og vi kan ligeså godt sige med det samme, at vi er kæmpe fans af konceptet.

Du har som deltager fri adgang til 700-800 par testski, masser af snowboards, skibriller, hjelme og andet af sæsonens nye lækre udstyr.

Oveni dette tilbydes du så undervisning - både formiddag og eftermiddag af nogen af landets bedste undervisere. Undervisningen er ikke obligatorisk - du kan simpelthen bare skrive dig på de hold du føler for og har lyst til. Der undervises i alle mulige forskellige temaer, så du kan simpelthen sammensætte din uge som du lige præcis har lyst til… på lige præcis de ski du har lyst til. Helt genialt - og særdeles lærerigt.

Vi skød lidt video fra vores dage der. Vi kunne i teorien godt have brugt lidt flere solskinstimer, men alle ved jo, at der skal snevejr til førend det bliver rigtigt godt… og snevejr fik vi masser af.


Mens vi var i Sölden åbnede terrænet således op ned til Hoch-Sölden / Giggijoch, hvilket gav os hele 81 velpræpererede pister at boltre os på. Ganske fantastisk her midt i november.

Glæder vi os endnu mere til skisæsonen nu ? Oh yes…. den kan bare komme an.

Vi ses i sneen.

Læs mere om skiferie i Sölden her. 

Fristet af at starte skisæsonen tidligt næste år, så se aktuelle muligheder her.

Udgivet af: Rasmus Skov

Fakta om Sölden
Skiområdet: 1377-3250 m.o.h.
Byen: 1377 m.o.h.

141 pister i alt
45 km blå
73 km rød
23 km sort

Lifter: 33 stk. / 61.000 pers/time

Slæbelifter: 9
Tog/baner: 3
Stolelifter: 19
Kabinelifter: 2

Mere om skiferie i Sölden

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen