Pistekort fra Sölden


Søg skirejser til Sölden

Find mere om Sölden: Webcams - Snemeldinger - Hoteller - Lejligheder - Pension


Sölden er et fantastisk skiområde med mulighed for at fordrive dagevis på de mange pister, der slynger sig rundt mellem de store bjerge.

De to veje op i terrænet fra byen går via de to gondoler Gaislachkoglbahn og Giggijochbahn, der går op ad hvert sit bjerg. Skal man derudover nævne nogle holdepunkter, så er det de tre toppe der går over 3.000 meters højde, henholdsvis Gaislachkogl, Schwarze Schneid og Tiefenbachkogl. Sölden kalder samlingen for BIG3, og der er en populær udfordring, der går ud på at nå alle tre toppe på en dag.

Starter vi fra venstre ved Gaislachkogl, så har vi en top der byder på flere spændende nedfarter. Toppen er på det seneste kendt for at være kulissen i James Bond-filmen Spectre, men til daglig er det restaurant Ice Q, som byder på fantastisk mad og drikke. Er man en større gruppe, eller kommer man i højsæsonen, kan det anbefales at bestille bord her.

Fra toppen af Gaislachkogel går der udelukkende røde pister ned, men er man ikke til de røde pister, så snyd dig ikke for en tur derop, man kan uden problemer komme med liften ned igen. En lift der for øvrigt også er en oplevelse i sig selv, en kæmpe stor gondollift.

Dalen Rettenbach Tal adskiller Gaislachkogl fra resten af det store skiområde, men via Langegg-liften kommer man nemt op til Rotkogljoch, over i det resterende område og videre op til gletsjerne, hvor skiløbet er sublimt indtil langt ud på foråret.

Den bagerste gletsjer er Tiefenbach, som er et oplagt "udflugtsmål", og om man så når den store selvbetjeningsrestaurant til formiddagskaffen eller frokost er ikke så afgørende. Vejen om til Tiefenbach sker via Rettenbachgletsjeren, som man kommer op over med gondolen Schwarze Schneid I+II, herefter går en piste igennem en tunnel på toppen og så rammer man Tiefenbach.

Når man skal ned fra gletsjerne, er det mest oplagt at vælge piste 30 ned gennem Rettenbach Tal. En meget befærdet piste, men det er bare nemmest. Når man når 6SK Langegg, kan man så overveje, om man vil køre direkte mod byen eller tage en tur op til Rotkogl, hvorved man får en fin tur tilbage over Giggijoch, og har muligheden for at tage den på ski helt til dalen.

Udover Ice Q så er en anden god madoplevelse, hvis det ikke skal være store selvbetjeningsrestauranter, Gampe Thaya og Gampe Alm, som du finder på vej ned ad piste 11 på hver sin side af pisten. Her er maden økologisk og hjemmelavet, og uanset om du vælger stedet til frokost eller en eftermiddagspause, så er det også et passende sted at snuppe en pause på vej mod dalen. De gennemgående lifter i Sölden er super moderne, der er tænkt på rulletrapper, elevatorer og andre praktiske foranstaltninger, så du kan bruge krudtet i sneen og ikke på at trave op til liften.

Skiområdet i Sölden er et must-have på dit ski-CV, om ikke andet så fordi det er snesikkert, og du kan starte skisæsonen dernede allerede omkring efterårsferien, og så løbe på ski helt til slutningen af april/start maj. Gem området, til du har en del erfaring, der er ingen grund til at "fyre" det her område af de første 3-7 år af skikarrieren.


Parkhotel Sölden

På Parkhotel Sölden er I tæt på alt, så det går hurtigt at komme på ski om morgenen og det går hurtigt hvis I hellere vil I spa og fitness - alt i gåafstand.

Gasthof Neue Post 2-4 personer

Gasthof Neue Post ligger i den lille landsby Zwielselstein 4 km syd for Sölden. En rolig og smuk placering klemt inde mellem de høje alpetoppe. Her sørger Elisabeth og Markus Streiter for, at du føler dig hjemme. I Neue Post er der restaurant, bar, bordtennis, pejsestue samt wellness område med saunaer.  Lige overfor Gasthof Neue Post holder skibussen, som kører til Sölden hver 10. minut. Desuden kører der fra samme sted hver 20. minut skibus længere sydpå til skiområdet Obergurgl-Hochgurgl Læs mere

Das Central

Det indbydende Excellent Das Central er et 5-stjernet hotel og omgivet af det betagende bjerglandskab i Ötztal Alperne. Både værelser og suiter er smagfuldt indrettet i forskellige stilarter, fra rustikt til moderne tyrolsk. Hotellet tilbyder gratis transport til skilifterne, der ligger 500 meter væk, og om eftermiddagen, når du kommer tilbage fra pisterne, kan du slappe af i det store wellness-center, i det 3-etagers Venezia Water World. Denne luksuriøse oase tilbyder dig en unik række saunaer, dampbade og boblebad. Der Læs mere


Brugernes anmeldelser af Sölden

Skiterræn
4,24
Liftsystem
4,18
Afterski
4,07
Byen
3,77
Børnevenlighed
3,33
Begyndervenlighed
3,50
Prisniveau
3,50
Offpiste
3,67
Sölden har en samlet score på 3,78 stjerner ud af 5. Baseret på 160 anmeldelser.

Kort over Sölden

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen