« Til oversigten

Her får du flest pistekilometer på ét liftkort i Sverige

At stå på ski i Sverige er skønt! Her er noget for alle. Begyndere såvel som erfarne skiløbere. Men hvor får man flest kilometer piste på et enkelt liftkort?

Foto: Skistar.com

1. SkiStar All liftkortet

Pistekilometer: 395 km

Dette liftkort er noget for sig. For med SkiStar All får du ikke bare de største svenske destinationer på dit liftkort, men også flere store i Norge, og en enkelt lidt mindre i Østrig. Kortet rummer nemlig både Åre, Sälen, Vemdalen, Hammerbybackan(i Stockholm), Trysil, Hemsedal og ikke mindst St. Johann i Tyrol.

Dette giver en utrolig sum på 395 km piste i et og samme liftkort. Geografisk er der dog langt mellem de fleste af disse steder, og man ville da også få svært ved, at nå det hele på en enkelt uge. Og af samme årsag findes dette liftkort kun som et sæsonliftkort. Men så kan du til gengæld boltre dig løs i sneen fra november til maj.


2. Åre SkiPass

Pistekilometer: 90 km

Åre i sig selv er den største og mest kendte svenske destination. Med de tre områder Åre, Duved og Björnen er der varieret skiløb til alle, uanset niveau. Og med en faldhøjde på hele 890 meter, kan du ikke komme her og sige, at lange pister kun findes i Alperne. Og skulle dette ikke være overbevisning nok, kan jeg fortælle dig, at byen for foden af bjerget tilbyder en bred palette af shopping, restauranter og barer. Så her er fundamentet lagt for en alletiders ferie i sneen.  

Og nu vi er ved Åre, kan jeg fortælle, at området endnu engang lægger sne til alpint VM. Nærmere bestemt 5.-17. februar 2019. Ved samme lejlighed udbydes der et specielt liftkort. Nemlig VM passet. Så er du i området i netop denne perioden, kan du med fordel anskaffe dig dette liftkort. Liftkortet dækker nemlig hele Åre, “naboområdet” Vemdalen og giver fri entré til VM arenaen. På denne måde får du to liftkort i ét. Det er en rabat der vil noget! 

Foto: Skistar.com

3. Sälen 

Pistekilometer: 84 km

Sälen består af 4 mindre områder, men som alle kan skrives ind på et liftkort. De fire områder Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället dækker hele 82 kilometers nedfart fordelt på 102 pister. Og til at bringe dig på toppen er der intet mindre end 88 lifter! Skulle dette ikke være nok, ligger Kläppan bare 20 minutters kørsel derfra. 

Sälen er kendt for at være et fantastisk sted at lære at stå på ski, da man som begynder ikke er bundet til små træklifter for foden af systemet. Begyndere og mindre børn kan derimod bevæge sig frit på næsten hele bjerget, og stadig vælge grønne og blå pister. Her kan du også prøve kræfter med den berygtede pist Väggen, som efter sigende skal være så stejl og hård, at selv de mest erfarne skiløbere kan få kamp til stregen. 


4. Fjällpass

I området Funäsfjällen ligger hele seks liftsystemer, hvor det mest kendte er Tänndalen. Men med et og samme liftkort kan du også få adgang til de fem andre nærliggende områder. Dertil kommer 300 km langrendsspor og gratis skibus til, at fragte dig fra hytten og rundt i området. Nogle af systemerne er større end andre. Men med hele seks områder at boltre sig på, er man sikker på, at to dage i området ikke ligner hinanden.

Foto: Kittelfjall.com

Bonusliftkortet Kittelfjäll 

Kittelfjäll. Bestemt ikke det største område målt på kilometer piste. Men absolut et af de største, målt på antal lettilgængelige off-piste områder. Kittelfjäll er dog ikke for hvem som helst. Antallet af markerede pister er småt, og med flere røde og sorte pister end grønne og blå, er dette område heller ikke specielt begyndervenligt. Den typiske skiløber i Kittelfjäll ses oftest med en lavinerygsæk på ryggen og et par brede ski i hånden. Det er nemlig dyb sne som gælder i Kittelfjäll.

Med massere af lettilgængelig off-pist er dette område et mekka for den puderinteresserede. Kittelfjäll ligger meget langt oppe i Sverige, hvilket gør at sneen mere frekvent kommer fra øst, og dermed har længere tid på sig at blive helt tør, inden den falder. Dette fænomen trækker hvert år mange off-pist løbere over på den anden side af Atlanten, hvor off-piste skiløbet for alvor højsædet. Men hvorfor drage så langt bort, hvis det kan nydes i vores naboland?

For at sikre dig den bedste oplevelse, kan du i Kittelfjäll både leje sig ind på heliskiing, catskiing og randonée. Så er du sikker på at hver eneste nedfart, sker i uberørt sne. 

- Læs også Sveriges 5 største sammenhængende skiområder

- Læs mere om skiferie i Sverige her

Skiferie forslag i Sälen

Högfjällsbyn Högfjällsbyn Bil fra 249,-/pers.
Färdkällan Färdkällan Bil fra 199,-/pers.
Gruvens Fäbod Gruvens Fäbod Bil fra 299,-/pers.
Köarskärsfjället Köarskärsfjället Bil fra 199,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Næste »« Forrige

Se alle nyheder