Sveriges 5 største sammenhængende skiområder

Sveriges 5 største sammenhængende skiområder

Sverige er et skønt sted at stå på ski, og danskerne har klart deres favoritområder i vores nordøstlige naboland. Men hvilke af landets skiområder er egentlig de største?

Vi elsker Sverige! Vi elsker deres spøjst-lydende sprog, ABBA og ikke mindst deres skiløb. Svensk skiløb er kendt for at være særdeles børnevenligt, men til de erfarne skiløbere, som gerne vil have lidt flere udfordringer, er der også masser af fantastiske muligheder.

Imidlertid har Sverige bare mere end 200 skiområder, og derfor kan det være en kende overskueligt, at finde ud af hvilke af disse der tilbyder flest pistekilometer. Derfor har vi gjort det hårde arbejde, og lavet en top 5 over de største skiområder i Sverige. Det är jätta bra!

Find alle rejser til Sverige

Åre

Åre ligger godt 900 kilometers kørsel nord for færgelejet i Göteborg, og er af mange blevet kaldt Nordens bedste skiområde. Skiområdets størrelse minder mere om noget, man ville finde i alperne, end det ligner et klassisk svensk skiområde. Området tilbyder over 1.000 højdemeter fra top til bund, og de 93 kilometer sammenhængende pister burde være nok til at tilfredsstille langt de fleste skiløbere i en god uge. Med Åres nordlige beliggenhed og en bjergtop, der hæver sig mere end 1.400 meter over havets overflade, kan du være sikker på, at Åre har sne nok hele vejen gennem den lange sæson.

Pistekilometer: 93 km


Nogen kalder Åre for "Nordens bedste skiområde" 

Sälen

Om end Sälen ikke er et sammenhængende skiområde, ville det være tosset at udlade stedet fra denne liste. Sälen, som ligger 500 kilometer nord for Göteborg, er en sammenslutning af flere skiområder, som tilsammen byder på mere end 82 kilometer nydeligt præparerede og meget varierede pister. Kläppen er Sälens største område, og er med sit store børneland, mega stejle sorte piste og kæmpe store snowpark også det mest afvekslende. Afstanden mellem områderne er relativt lille, hvilket betyder, at du uden at bruge ret meget tid i en bil nemt kan udnytte alle skiregionens områder. Her kan du faktisk give dig i kast med et nyt skiområde hver dag i næsten en hel uge. I Lindvallen findes der en Ski-In Mcdonald's Restaurant samt en helt enorm snemand. 

Pistekilometer: 82 km


Sälen har 82 kilometer pister fordelt på flere dejlige områder
Her billede af MC Ski'en i Lindvallen

Idre Fjäll

Det er med god grund, at Idre Fjäll er blevet vildt populært blandt danskerne. Området tilbyder 41 kilometer sammenhængende og meget afvekslende pister, fantastisk snesikkerhed og en skøn atmosfære, som er tiltalende for både børn og voksne. Det, der skiller Idre ud fra andre svenske områder, er især den førnævnte alsidighed. Til børnene er der masser af gode områder og skilærerne er fantastiske til at give dem en god oplevelse, mens vovehalsene kan give sig i kast med Nordeuropas stejleste præparerede pist, den store snowpark eller de afvekslende og rullende pister på Idres nordside.

Pistekilometer: 41 km

Læs mere om Idre Fjäll her!

Afvekslende pister, snesikkerhed og skøn atmosfære er tiltalende i Idre Fjäll

Tänndalen & Funäsdalen

Disse navne lyder givetvis fremmed i de fleste danskeres ører, men ikke desto mindre kan man her boltre sig i de næsten 40 kilometer pister, som hele 16 lifter servicerer. Området er primært besøgt af svenskere, hvilket nærmest i sig selv er et kvalitetsstempel, så her slipper du for at høre mere dansk end svensk, når du sidder på et af områdets restauranter. Området ligger lidt syd for Åre, og har en høj beliggenhed, hvilket så godt som sikrer gode sneforhold, når familien nyder godt af områdets børneland, mange varierede pister, gode offpistemuligheder og store snowpark. Området har alt - undtaget alt for mange turister.

Pistekilometer: 40 km

Læs mere om Tänndalen og Funäsdalen her!

Tänndalen og Funäsdalen er en lille lokal perle, som kun svenskerne kender til!

Stöten

Dette område ligger ca. 40 kilometer nord for Sälen, og med sine 38 kilometer sammenhængende pister, er det ganske velfortjent, at området her klemmer sig ind på listen. Området har næsten 400 højdemeter, hvilket er ganske udmærket, og så er det, udover naturligvis at være yderst børnevenligt, også rigtigt afvekslende. Stöten tilbyder masser af variation i skiløbet, og har desuden både skicross, snowpark, speedskibane og en masser andre aktiviteter, som kunne være ganske interessant for de mere erfarne skiløber.

Pistekilometer: 40 km

Læs mere om Stöten her!

Skicross, snowpark, speedskibane og en masser andet kan du finde i Stöten

> Søg skiferier til Sverige her.

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Rejsebureauer til Åre
Fakta om Åre
Skiområdet: 380-1420 m.o.h.
Byen: 380 m.o.h.

89 pister i alt
18 stk.
34 stk.
30 stk.
7 stk.

Lifter: 42 stk. / 48.690 pers/time

Slæbelifter: 29
Tog/baner: 6
Stolelifter: 7
Kabinelifter: 1

Mere om skiferie i Åre

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen