Zell am See – Alt det bedste ved Alperne

Zell am See – Alt det bedste ved Alperne

Zell am See er en skøn by og et fantastisk skiområde, hvor du får mulighed for at køre på ski direkte ned mod søen. Området er nu blandt Østrigs største skiområder med over 408 pistekilometer.

Mulighederne er enorme i skiområdet Zell am See-Kaprun. Et område som hører til blandt de bedste skisportsområder i Alperne., hvilket har gjort at danske skiløbere har rejst hertil i årevis – og ingen uden god grund. Her er nemlig noget for alle typer skiløbere. 

Se Test/anmeldelse fra vores besøg i Zell am See i 2020:2 skiområder i ét

Når vi taler Zell am See-Kaprun, så taler vi om 2 skiområder i ét. Det ene er området ved byen Zell am See. hvor bjerget hedder Schmittenhöhe, hvor det andet er området ved byen Kaprun, her har vi bjergene Maiskogel og Kitzsteinhorn. Sammen giver de områder mulighed for meget alsidigt skiløb.

Faktisk er der 3 skiområder i ét, hvorfor kan du læse længere om længere nedenfor.


Her ses Kaprun/Kitzsteinhorn til venstre og Zell am See (Schmittenhöhe) i midten


Zell am See (Schmittenhöhe) er det flotte område, hvor du kører med udsigt til Zell am See. Her får du får 77 pistekilometer som passer godt til alle aldre og niveauer. Kaprun er et meget familievenligt skiområde, og især godt hvis man har begyndere med. Kaprun hænger sammen med populære Kitzsteinhorn, som er den populære gletsjer, hvor du får skiløb op til 3 kilometers højde. Ved Kaprun/Kitzsteinhorn får du 61 pistekilometer. Hvilket betyder at du i Zell am See/Kaprun området har 138 meget varierende pistekilometer. 


Har i børn/nybegyndere med, så er der flere børnevenlige områder i Zell am See


Betagende landskab og fantastiske pister

Som du kan høre og se i videoen, så er skiløbet utrolig flot ved Zell am See. Her er et godt udvalg af lette brede boulevarder til de let øvede, samt stejle udfordrerende pister til dem som vil give den lidt gas. Det største plus når du bevæger dig rundt på de 77 pistekilometer, er at du på de fleste af dem har en storslået udsigt ned mod søen.

På flere af pisterne føler du altså at du kører direkte ned i den store sø, hvilket er en speciel følelse. Udover den flotte udsigt til søen, er det også værd at nævne at man fra toppen af Schmittenhöhe kan kigge udover Nationalpark Hohe Tauern, hvor der gemmer sig mere end 30 enorme bjerge. 


De fleste af pisterne har flot udsigt ned over søen og byenDet er fair nok at stoppe nogle gange og rette på ens handsker, (undskyldning for at se udsigten)


Et utal af hyggelige restauranter på bjerget

Er i typerne som elsker mange pauser, så er der et hav af oplagte restauranter på bjerget. Bl.a. kan jeg anbefale Blaickners Sonnalm, hvor der er kamp om de gode pladser med udsigt over søen.

ADVARSEL: Når i først har sat jer her, kan det være svært at komme videre, da udsigten er fantastisk. Heldigvis er der mange skønne bjergrestauranter/hytter som den, hvor du kan nyde udsigten i solen.


Vi prøvede at ramme Blaickners Sonnalm flere gange i løbet af ugen og det var svært at komme herfra igen


En aktiv by hele året rundt

Zell am sø er selvfølgelig kendt for den smukke beliggenhed ved den maleriske sø, dog byder byen også på en hyggelig og international atmosfære. Selve byen byder nemlig på hyggelige gågader med masser af barer, restauranter og butikker. Der er altså masser at lave i byen, hvis vejret ikke tillader skiløb. Der en grund til, at dette var den første destination som Danski sendte sine gæster til for mange år tilbage. 


Zell am See er lige så populær om sommeren, hvor det er muligt at lave en masse aktiviteter på søen, samt komme på nogle skønne vandreruter. Er du i området på sommerferien, så kør forbi den charmerende by.


Gletcheren Kitzsteinhorn

Hele skiområdet er utrolig alsidigt, da du har en gletsjer i baghånden. Det er derfor utrolig let at planlægge næste dags skiløb, når i sidder ved aftenbordet, da i bare kan tjekke vejrudsigten. Hvis det vejrudsigten melder om flot vejr uden vind, så tag mod magiske Kitzsteinhorn, hvor i får knivskarpe pister. Melder vejrudsigten i stedet om kulde og vind, så kan man søge under trægrænsen i Zell am See.

Skiløbet på Kitzsteinhorn skal bare opleves. Her er et utal af blå og røde pister, hvor du får en flot panoramaudsigt over de enorme bjerge og Zell by. 


Her ses bare lidt af den enorme gletsjer, som tilbyder verdensklasse skiløb


Gør dig selv en tjeneste og vær' en af de første på gletsjeren, så er du garanteret knivskarpe pister


3K K-ONNECTION og Maiskogelbahn

Til vinteren 18/19 lavede man en ny Maiskoglebahn til det børnevenlige område i Kaprun, hvorfra man på toppen lavede Øst alpernes længste liftforbindelse. Den nye 3K K-ONNECTION gondol fra toppen af Maiskogel til Kaprun er 4,3 km lang og er en genial forbedring til hele området. En årelang drøm som blev til virkelighed.Den nye forbindelse er en oplevelse i sig selv


Før i tiden skulle man køre fra Zell am See eller Kaprun i bil eller bus op mod Gletcherbahnen, for at komme op til Kitzsteinhorn, men nu kan man bare tage Maiskogelbahn til toppen og herfra opleve den nye 3K K-onnection gondol. En oplevelse du sent vil glemme. Det er derfor blevet endnu hurtigere og lettere at tage sig til toppen af det populære gletsjer-område, som åbner hvert år i oktober.  


 Med den nye Maiskogelbahn og 3K K-onnection er det blevet meget lettere at komme op på Kitzsteinhorn


Det nye SKI ALPIN CARD – 1 liftkort – 3 områder

Lige som man troede at området ikke kunne blive bedre efter forbindelsen fra Kaprun til Kitzsteinhorn, så kom det nye SKI ALPIN CARD til vinteren 19/20, som forbinder de 3 områder:

  • Zell am See
  • Kaprun/Kitzsteinhorn
  • Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn


Zell am See/Kaprun gik derfor fra at have 138 forskellige pister, til at være en del af Østrigs største ”næsten” sammenhængende skiområde med 408 pistekilometer.


Her ses alt som er tilgængeligt på det nye SKI ALPIN CARDDu får pludselig 3 gode skiområder i ét

Endnu bedre forbindelser på vej

I første omgang kan man ikke stå helt uhindret frem og tilbage mellem Zell am See og Skicircus. Hvis man kommer fra Zell am See og står på ski ned mod Vierhofen, skal man på en ganske kort bustur, for at komme til Skicircus, men kommer du fra Skicircus, så kan du stå på ski hele vejen til Vierhofen, hvorfra du kan tage liften op til Schmittenhöhe. Med tiden, vil der komme en lift til Vierhofen, så området Zell am See og Skicircus bliver forbundet.

- Læs meget mere om forbindelsen af de 2 danskerfavoritter herHer ses det korte stykke, hvor man pt. er nødsaget til at tage bus for at komme fra Vierhofen til Skicircus


Derfor skal i tage til Zell am See/Kaprun

Før i tiden, har jeg følt, at jeg havde kørt skiområdet (Zell am See) tyndt efter 2 dage, men med de nye lifte og forbindelser, samt SKI ALPIN CARD, så kan området slet ikke sammenlignes med hvad det var for bare 3 år siden.

Er man i bil, er det hurtigt og let at bevæge sig rundt mellem de 3 områder. Har man ingen bil, så har de nye forbindelser gjort det perfekt til lange og skønne ”dagsture”, hvor man eksempelvis starter tidligt og står på ski over mod Skicircus området, og så vender skiene tilbage igen ved 15 tiden.

Jeg elsker det, at man let kan planlægge sin skidag ud fra vejret. Det betyder også, at hvis sneforholdene ikke er i top i Zell am See, så er det let at tage sig mod gletsjeren, hvor der altid er 100 % snesikkert. Det gør, at man ikke behøver at være nervøs for om der er sne nok, når man sidder derhjemme og tjekker webcams. 

Kombinationen af, at man nu har et ENORMT skiområde, samt at man kan bo i en hyggelig by med gode indkøbsmuligheder, skønne cafeer og et godt byliv, gør at du har alt du har brug for!

Har du ikke besøgt Zell am See/Kaprun i lang tid, eller har du aldrig været der, så er det måske nu, at du skal overveje det. Der er sket så meget de sidste par år, at det nu et af Østrigs mest alsidige skiområder, hvor alle kan få deres behov dækket. 

- Skal du til Zell am See eller Skicircus Saalbach Hintergleem Leogang Fieberbrunn, så anbefaler vi denne app.

Læs også:
- 7 ting du skal opleve i Zell am See

- Derfor skal du på skiferie i Saalbach

- Østrigs største sammenhængende skiområder


Find din skirejse til Zell am See her


Udgivet af: Claus Loft Madsen

Fakta om Zell am See
Skiområdet: 760-3029 m.o.h.
Byen: 757 m.o.h.

138 pister i alt
59 km blå
51 km rød
28 km sort

Lifter: 56 stk. / 72.000 pers/time

Slæbelifter: 38
Tog/baner: 4
Stolelifter: 11
Kabinelifter: 3

Mere om skiferie i Zell am See

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen