« Til oversigten

Stubai er alt det, de andre gletsjere ikke er

Med sine 64 kilometer pister er Stubai Østrigs største gletsjerskiområde, og hvis du tror, at det betyder, at du skal bruge hele dagen på flade, blå pister uden sving, kan du godt tro om.

Hør alt om Stubai gletscheren fra vores sidste besøg herunder:


For mange er skiløb på en gletsjer lig med jævne pister, som går i en lige linje ned, indtil gletsjeren stopper et par kilometer længere fremme. I mange tilfælde er den antagelse også ganske rigtig, men når det kommer til Stubai, kunne den ikke være mere forkert.

Gletsjeren bugter og snor sig fra sin top i 3333 meters højde rundt om bjerget, og det resulterer i, at området er langt mere alsidigt og underholdende at køre i end de fleste andre gletsjerområder. Den længste nedfart er mere end 10 kilometer lang og går hele vejen ned til dalstationen i 1695 meter.

Dalstationen ligger kun 45 minutters kørsel fra Innsbruck, og der går busser direkte frem og tilbage, og således kan man altså snildt bo nede i Innsbruck og kombinere en tur til Stubai med skiløb i andre nærliggende områder samt en tur rundt i den charmerende storby midt i Alperne.

Læs mere om skiferie på Stubai her

Der er kommet en ny gondol til området, som gør at du lynhurtig bliver transporteret op på toppen

360 graders snesikkerhed

Stubai udmærker sig ved at give fornemmelsen af, at man kører hele vejen rundt om en bjergtop, og det betyder, at man i løbet af dagen kan følge solen rundt, og at man ofte kan finde læ for vind og vejr - noget der ellers som regel er problematisk på en gletsjer.

Det, der normalt ikke er problematisk på en gletsjer, er at finde god sne. Det gælder også for Stubai. Skiområdet er åbent fra oktober til juni, og det betyder, at udover at Stubai er en god destination midt på vinteren, så giver det rigtigt god mening, at skitosser fra hele verden flokkes hertil i efteråret og foråret, når mange andre destinationer er lukkede eller snedækket er blevet tyndt.


Vi har test gletsjeren af flere gange, og der er ALTID masser af plads på de brede pister

For park-rotter og freeriders

Innsbruck er måske en af de storbyer i verden med mest skitalent per kvadratkilometer, og grundet Stubais beliggenhed tæt på byen, viser det sig også oppe på sneen, hvor den gennemsnitlige skiløber er væsentligt dygtigere end i for eksempel Wagrain. Det har fået Stubai til også at fokusere på at kunne give de bedste forhold til de skiløbere, der er lidt bedre eller vildere end resten.

Det har blandt andet resulteret i The DC Stubai Zoo, der er kendt som en af Østrigs bedste snowparks. Her kommer professionelle freestylere fra hele verden for at træne og konkurrere på de enorme features i ydersæsonerne, mens de nye i freestyleverdenen har optimale forudsætninger for at lege og lære i deres eget tempo på de små kickers og boxes.

Er man mere til offpisteskiløb, så har Stubai også her dækket dine behov. Velvidende at offpisteskiløb på gletsjere kan være en smule tricky, såfremt man ikke kender området specielt godt, har de lavet 22 kilometer markerede offpisteruter, hvor sneen er tjekket for gletsjerspalter og lignende, og hvor du sikkert kan bevæge dig ud, når trangen efter puddersne melder sig.


Verdens bedste skiløbere træner i parken på Stubai

Læs om de 5 andre gletsjere i Tirol her

Her kan du stå på ski om sommeren

Skiferie forslag i Stubaital

Alpenhotel Fernau Alpenhotel Fernau Bil fra 2.550,-/pers.
Uspecificerede pension... Uspecificerede pension... Bil fra 1.542,-/pers.
Uspecificerede Gasthö... Uspecificerede Gasthö... Bil fra 2.007,-/pers.
Uspecificerede pension... Uspecificerede pension... Bil fra 1.542,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning