Her kan du stå på ski i oktober/november

Her kan du stå på ski i oktober/november

Kribler det også i denne ben efter at komme afsted og kan du heller ikke vente længere? Så har vi samlet en overblik over, hvor du kan stå på ski tidligt på sæsonen.

Alperne og Norden plejer at hoppe i vinterbeklædning omkring november/december. Normalt falder der lidt sne hist og her op til vinteren, og mange områder over 2.000 meters højde har ofte en god del sne når vi rammer december. 

Men på gletsjerne og nogle højtliggende områder, kan du allerede komme på ski i oktober/november. Savner du sneen og farten under skiene, så er det oplagt med en opvarmningstur. Bl.a. findes der disse 2 danske testture i efteråret.


Skal du på en opvarmningstur?

Hvis du går og tumler lidt med idéen om en opvarmningstur inden vinteren for alvor kommer med sine folkemængder og høje priser, så er tiden snart inde til at komme afsted. De højtliggende skiområder åbner omkring slutningen af november, dog kan du sagtens få stillet dine ski-abstinenser allerede i oktober. Vi har gjort et lidt lettere for dig, at finde hoved og hale i, hvad som har åbent, derfor kan du nedenfor se en overskuelig liste med skiområder, som du kan rejse til.På alle gletsjere vil du altid kunne finde snowparks og slalombaner, som står knivskarpt i efteråret. Du vil også opleve af landshold fra hele verden træner og giver den fuld gas på det tidspunkt


Det kan være svært at finde skiture i efteråret i vores store rejsedatabase, da mange hoteller ikke har åbent i lav-sæsonen. Derfor har vi nedenfor indsat direkte link til Booking.com, hvor du kan se alle tilgængelige hoteller/lejligheder/hytter.


Her kan du stå på ski i efteråret i Østrig:


Stubai
byder måske på Østrigs bedste gletsjerskiløb. Her begynder lifterne begyndte at snurre i september.

Læs mere om skiferie i Stubai her - Læs om vores sidste besøg på Stubai her

Se ledige hoteller i Stubai i efteråret her 


Sölden er en Østrigsk klassiker, som grundet sine to kæmpe store gletsjere ofte har gang i lifterne siden slutningen af september. Skiområdet åbner op uden for gletsjerne omkring midt november. 

Læs mere om skiferie i Sölden her - Læs om vores sidste besøg til Sölden her

Se ledige hoteller i Sölden i efteråret her 


Pitztaler Gletscher er Østrigs højest beliggende skiområde, hvorfor det heller ikke kan undre nogen at området, som går helt op til 3.440 meter over havets overflade, allerede kan åbne i midt oktober. 

Læs mere om skiferie i Pitztal her - Læs om vores sidste besøg til Pitztal her

Se ledige hoteller i Pitztal i efteråret her 


Kaunertal Gletscher har åbner i starten af oktober.

Læs mere om skiferie i Kaunertal her

Se ledige hoteller i Kaunertal i efteråret her 


Hintertux har altid åbent. 365 dage om året.

Læs mere om skiferie i Hintertux her

Se ledige hoteller ved Hintertux i efteråret her 


Kitzsteinhorn Kaprun er det eneste gletsjerskiområde i Salzburgerland og allerede fra oktober kan du boltre dig på områdets perfekte pister eller i en af de tre nydeligt vedligeholdte snowparks. En lille bonus er, at du kan bo i den gudesmukke by Zell Am See - en perfekt forlænget efterårsweekend.

Læs mere om skiferie i Kaprun her - Læs om vores sidste besøg på Kitzsteinhorn her og her

Se ledige hoteller ved Kitzsteinhorn i efteråret heVideo: Sådan kan skiløbet være i midten af oktober

OBS: Forholdene svinger meget i oktober. Man kan være heldig at ramme et stort snefald, så alt bare står knivskarpt. Bl.a. var vi på Hintertux, for mange år siden, hvor forholdene var verdensklasse - Se video fra det her. La Grand Motte gletscheren i populære Tignes åbner normalt midt i oktober


Her kan du stå på ski i efteråret i Frankrig:


Tignes
har store den gletsjer som åbner midt oktober. Området er desuden kendt for at være lidt af et mødested, når mange af verdens bedste skiløbere flokkes hertil for at træne til vinterens konkurrencer. Hele området åbner slut november. 

Læs mere om skiferie i Tignes her

Val Thorens åbner i slutningen af november, og på trods af at området ikke har decideret gletsjerskiløb, så ligger 99% af skiområdet over 2.000 meters højde.

Læs mere om skiferie i Val Thorens her


Med magiske Matterhorn i baggrunden er Zermatt eller Cervinia fantastiske skiområder


Her kan du stå på ski i efteråret i Schweiz:


Saas-Fee
tilbyder skiløb til op over 3.600 meter over havets overflade, hvorfor det heller ikke kan undre nogen, at du her kan finde god sne fra rigtigt tidligt på året - her er flere lifte åbent i oktober og frem. 

Læs mere om skiferie i Saas-Fee her

Engelberg er kendt for at være en sne-magnet af rang, hvilket afspejler sig i, at de allerede åbner de for de første lifter og pister midt oktober, som dog primært befinder sig på skiområdets gletsjer.

Læs mere om skiferie i Engelberg her

Verbier er en del af Les 4 Vallées, som med sine mere end 410 kilometer pister er Schweiz’ største skiområde. Dele af området kan åbne tidligt, hvor det hele åbner omkring 30. november. 

Læs mere om skiferie i Verbier her

Zermatt strækker sig op til 3.883 meter over havets overflade. De tilbyder også sommerskiløb. Her kan du stå på ski fra omkring d. 2. november. Netop derfor er dette et oplagt sted at tage hen i efteråret. Zermatt hænger desuden sammen med italienske Cervinia.

Læs mere om skiferie i Zermatt herVal Senales byder altid på godt skiløb, hvor du får masser af plads


Her kan du stå på ski i efteråret i Italien:

Val Senales er et af Italiens eneste gletsjerskiområder. Området ligger i Südtirol, og de siger selv, at deres skiløb primært henvender sig til øvede skiløbere, men at det så til gengæld også er perfekt til disse. I løbet af efteråret træner mange professionelle da også på gletsjeren.

Læs mere om skiferie i Val Senales her (kommer måske)

Passo Tonale strækker sig op til 3.100 meters højde, og er altid et af Italiens første skiområder til at åbne pisterne. Området nyder også godt af den store gletsjer, som udover at være åben hele efteråret også er et populært sommerskiområde.

Læs mere om skiferie i Passo Tonale her - Læs om vores sidste besøg her


"Vi har kun valgt de mest kendte destinationer i denne artikel, da der findes en masse små og ukendte områder, som de færreste kender, der også har åbent. Samtidig har flere områder åbnet før tid, grundet det store snefald, det kan derfor godt være mange flere områder som har åbent."


Der er noget specielt ved at tage på skiferie i efteråret

Disse skiområder åbner snart:

Her finder du en liste over de mest populære områder, som tilbyder god snesikkerhed, som du kan besøge i november. 

Østrig

Obertauern: 19. november

Ischgl: 25. november


Frankrig

Les Grand Montets - Chamonix: 20. november

Val d’Isere: 27. november

Tignes: 27. december

Montgenevre: Start december

Les 2 Alpes: 27. november

Alpe d’Huez: 27. november

Italien

Courmayeur: 1. december

Arabba: 1. december

Norden

Denne liste gælder kun for skiområder i Alperne, men vi kunne også lave samme liste om skiområder i Norden, dog ville den liste blive aaaaalt for lang, da de fleste skiområder begynder at åbne i starten/midten af november. Dog har vi valgt nogle af de største i artiklen nedenfor. Følg med på vores Facebook, hvor vi også kommer med snemeldinger fra de forskellige områder.

-> Her åbner de mest populære skiområder i Norge og Sverige

-> Læs om fordelene ved skiferie i efteråret/efterårsferien her

Udgivet af: Rasmus Bragh Schulz

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen