Cyber Monday - ALT er nedsat!
Kitzsteinhorn – perfekt sne og føre

Kitzsteinhorn – perfekt sne og føre

Skisport.dk’s udsendte har været på Kitzsteinhorn-gletscheren ved Kaprun/ Zell am See i Salzburgerland, hvor sneen var fantastisk.

Tirsdag den 9. december var skisport.dk’s udsendte nået til Kitzsteinhorn-gletscheren ved Kaprun/ Zell am See i Salzburgerland. Velankommet til P-pladsen i bunden af gletscheren blev vi noget bekymrede. Det var lidt vanskeligt at finde en ledig p-plads og her virkede umiddelbart noget overfyldt. Skulle det blive en dag i liftkø og på overfyldte pister?


Vi fik dog hurtigt og uden problemer købt liftkort og bevæget os mod toppen. Og her kunne vi glædeligt konstatere at kapaciteten på gletscheren fint kunne håndtere de mange mennesker. Vi oplevede ingen nævneværdig kø. Næsten hele systemet er fuldt kørende – dvs. pisterne under selve gletscheren var også åbne. Vi blev dagen igennem betjent af et par kabinebaner, 4 stolelifte og 5 slæbelifte.

Fantastisk sne

Oppe i terrænet var der faldet 20-25 cm nysne. Og sammenholdt med en temperatur på under minus 10 grader betød det virkelig let og luftig sne. Pisterne var ganske enkelt perfekte. Ægte vinterføre som vi elsker det.

I vanlig stil fik vi også bevæget os lidt udenfor pisterne – og her fandt vi den tørreste pudder man kan forestille sig. Men vi fandt dog også et par klipper hist og pist skulle vi hilse og sige fra vores ski. Men for første gang siden vi startede vores rundfart her i Østrig var der også lange stræk i offpisten hvor vi turde give den fuld gas uden frygt for underliggende klipper. Skiløb udenfor pisterne er altid lidt ekstra spændende så tidligt på sæsonen hvor der endnu ikke er skabt en super bund af flere meter sne.

Vi havde (igen igen) en fantastisk dag – og kan konstatere at Kitzsteinhorn i den grad er klar til vinteren – og iøvrigt er et ganske fremragende sted til både pistekørsel og det som foregår udenfor. Og når vi når længere hen på vinteren bliver det kun endnu bedre. Godt nok mange muligheder på det bjerg. Vi tør godt garantere at vi skal tilbage (faktisk allerede igen i morgen).

Dagen igennem var præget af skiftende sol og let snevejr, hvilket gav mange flotte motiver.

"Et billede af øverste hang – perfekt hang, med perfekt sne – og selv med mange mennesker masser af plads til gedigne carvingsving."

"Det måtte vi op og prøve. Denne gang med slæbelift. Vores nytilkomne boarder-ven elskede det."

"I vanlig stille måtte vi dog lige en tand ekstra op – så op med skiene (og boardet) på nakken og så lidt vandren mod toppen og et helt uberørt hang."

"På toppen er der altid pænt"

"Og uha, det var let og tør sne."

"Og masser af muligheder for “pornspraying

"Tro os, når vi siger at det var let og luftig pudder"

"Og sørme om der ikke også blev plads til et par drops"

"Her en lokal pukkelhaj som øver lidt flips i den bløde sne"

"Hvis man fornemmer, at det var koldt har man helt ret – og vi har savnet kulden har vi.. We like"

"Bare rolig – så dybt her var det altså ikke. Man kan vælge mellem, at tro at det er photoshopped eller blot en udsendt medarbejder i ubalance på vej mod et gedigent crash."

Video optaget 9-10. december 2014 på KitzsteinhornFind skirejser til Kaprun/Kitzsteinhorn her
Se snemelding og webcams fra Kaprun/Kitzsteinhorn her

Blandt andet følgende rejsebureauer arrangerer skiture til Kaprun/Kitzsteinhorn:
##BUREAUER##

Er du taget af sted i tankerne? Så del artiklen nede til højre med dine venner og lok dem med på skiferie på eller udenfor pisten:

Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Kaprun / Kitzsteinhorn
Fakta om Kaprun / Kitzsteinhorn
Skiområdet: 757-3029 m.o.h.
Byen: 786 m.o.h.

130 pister i alt
56 km blå
49 km rød
25 km sort

Lifter: 55 stk. / 72.000 pers/time

Slæbelifter: 29
Tog/baner: 1
Stolelifter: 15
Kabinelifter: 11

Mere om skiferie i Kaprun / Kitzsteinhorn

Find tilbud på skirejser