De 5 største sammenhængende skiområder i Norge

De 5 største sammenhængende skiområder i Norge

Røde kinder, frostklar ånde og knirkende sne under fødderne samt et sprog, der er til at forstå. Norge har mange fordele og flere af de større skiområder kan også udfordre selv de erfarne skiløbere.

Her er vores guide til Norges 5 største sammenhængende skiområder.

Skiferie i Norge står højt på ønskelisten, når skiferien skal planlægges. Mulighed for ski in/out, store familiehytter og børneskiskole med danske skilærer. Der er mange fordele. Men naturligvis også ulemper; det bliver hurtigere mørkt end i alperne og det kan være så koldt, at selv de mest hærdede må inden for i varmen et par gange i løbet af en skidag. Men Norge kan noget, når det kommer til skiløbet og flere af de større områder, kan godt konkurrere med områderne i alperne. Vi bringer derfor her en oversigt over de 5 største sammenhængende skiområder – kender du dem alle?

Trysil (75 pistekilometer)

Uden konkurrence det største skiområde i Norge med hele 75 pistekilometer fordelt på 65 pister. Trysil byder på skiløb i mellem 350-1.100 meters højde, hvilket ikke lyder af meget, hvis du er vant til skiløb i alperne. Men området er snesikkert, så du skal ikke være urolig for, at der mangler sne i bunden. Og skulle uheldet været ude og sneen udeblive, så er området godt dækket ind af mere end 30 snekanoner. 

Afstand fra Oslo: 223 km


Trysil er et fantastisk område som tilbyder godt skiløb til alt fra begyndere til øvede

Læs mere om skiferie i Trysil her.

Læs også: 10 ting du skal opleve i Trysil

Oppdal (55 pistekilometer)

Norges næststørste skiområde. Afstanden fra Danmark betyder desværre, at det ikke vrimler med rejseselskaber, der har Oppdal med i deres katalog. Og det er en skam, for området byder på i alt 55 sammenhængende pistekilometer fordelt på 33 pister. Skiløbet i Oppdal foregår i mellem 585-1.300 meters højde. Området er børnevenligt og byder blandt andet på to store børneområder og gratis liftkort til børn under 7 år. Selve byen er en ”rigtig” by, der blandt andet byder på gode butikker, restauranter, svømmehal, bowlinghal og skøjtebane. Eneste ulempe er faktisk afstanden derop.

Afstand fra Oslo: 414 km.

Oppdal er med sine 3 sammenhængende skiområder, transportløjper og gode pister værd at besøge.

Læs mere om Oppdal her. 

Hemsedal (47 pistekilometer)

Hemsedal er kendt som et af de største og bedste områder i Skandinavien. Med skiløb i mellem 640-1.450 meters højde minder skiløbet i Hemsedal om det, man oplever i alperne – med blandt andet skiløb over trægrænsen og nedfarter, der giver syre i benene, hvis du tager den fra top til bund. Til forskel fra de fleste andre skiområder i Norden er skiløbet i Hemsedal spredt ud over tre fjelde, hvilket giver en god variation i skiløbet og samtidigt er med til at sprede skiløberne ud over hele området, så hovedliften op i området sjældent er presset. Børn under 7 får gratis liftkort, så længe de kører med hjelm! 

Afstand fra Oslo: 220 km.


Hemsedal byder på familiehygge, lækkert skiløb og flotte landskaber. Et område som skal besøges.

Læs mere om Hemsedal her.

Læs også: Derfor skal du besøge Hemsedal

Hafjell (40,5 pistekilometer)

Hafjell er et af de områder, som mange danskere har besøgt i deres tid som skiløbere. Måske som nybegyndere med efterskolen, på partur i det tidlige voksenliv eller når de mindste skal prøve skiløbet for første gang. De i alt 31 pister i Hafjell giver skiløb i mellem 200-1.030 meters højde. 

Området ligger kun 15 kilometer fra Lillehammer, der var vært for Vinter OL tilbage i 1994. I den forbindelse blev flere discipliner afholdt i eller tæt på Hafjell, hvilket blandt andet betød en opgradering af liftsystemet – og det kommer de mange skiløbere til gode den dag i dag. En hurtig gondollift og to ekspresstolelifte danner nemlig fundamentet for et liftsystem, hvor der sjældent er lang kø. 

Hafjell og Kvitfjell – ligger cirka 30 minutters kørsel fra hinanden – deler liftkort. Til sammen byder de to områder på omkring 70 pistekilometer.Snesikre Hafjell byder ikke kun på gode alpine forhold. Også langrendsløberne har rigeligt med udfordringer og muligheder

Afstand fra Oslo: 195 km.

Læs mere om Hafjell her.

Læs også vores sidste besøg til Hafjell her

Læs mere om Kvitfjell her.

Læs også om vores sidste besøg til Kvitfjell her. 

Voss (40 pistekilometer) 

Femtestørste Voss hører til blandt et af de allerbedste skiområder i Norge. Men samtidigt hører området til blandt de mest ubekendte – i hvert fald for danskerne. Lige som Oppdal er der nemlig forholdsvist langt til Voss og turen til det vestnorske kan også være lidt besværlig. Men med kun 100 kilometer til Bergen kan turen gøres lettere med fly. Skimæssigt befinder de i alt 31 pister i området sig i mellem 285-964 meters højde. Som noget ganske spektakulært – og unikt – kan man fra toppen af området skue ud over fjordene i Vestnorge. Beliggenheden tæt ved fjordene betyder til gengæld også, at Voss i de milde vintre kan have problemer med snesikkerheden.

Afstand fra Oslo: 374 km.


Voss er intet mindre end imponerende! Fra toppen kan man kigge direkte ned til fjorden

Læs mere om Voss her

Flere store skiområder i Norge

Glem ikke at Norge også byder på fantastiske skiområde som Geilo, Norefjell og Vrådal.

Læs meget mere om flere norske skiområder lige her. 

Udgivet af: Jesper Varming

Fakta om Trysil
Skiområdet: 350-1100 m.o.h.
Byen: 360 m.o.h.

65 pister i alt
20 stk.
17 stk.
17 stk.
11 stk.

Lifter: 32 stk. / 35.200 pers/time

Slæbelifter: 17
Stolelifter: 6

Mere om skiferie i Trysil

Find tilbud på skirejser