« Til oversigten

Derfor skal du opleve Hemsedal

Hemsedal byder på familiehygge, lækkert skiløb og flotte landskaber. Her finder du en liste af ting, som skal prøves når man besøger Hemsedal.

Video Hemsedal


Hemsedal pistekort

Selvfølgelig skal man prøve pisterne i Hemsedal. De er altid i en helt fantastisk tilstand, da temperaturen altid er væsentligt lavere, end de er nede sydpå. Sneen er så fin og dejlig at køre på, at det næsten altid føltes som om man kører på en ny præpareret piste. Der findes et stort udvalg af pister og længder, men der er især en pist jeg vil fremhæve, som skal prøves, som er den sorte piste der har nummer 8 på pistekortet og som går under navnet Søhuagløypa. Udover fantastiske og udmærket teknisk udfordrende løjper, så er Hemsedal et genialt område til børn, hvor udfordringerne kan være mange og store. Området er nemt overskueligt og børnene kan køre frem og tilbage i området, uden aldrig for alvor at blive væk. 

Se pistekortet over Hemsedal her

Foto: Ola Matsson

Du finder fede og præparerede pister i Hemsedal

Hemsedal Funpark

Hemsedal funpark tilbyder en masse for alle niveauer. Der er en masse kompetente folk ansatte til at shape parken, så den altid står helt skarpt, til når du skal igennem den. Selvom man er en familie afsted, kan parken tilbyde en masse sjov for både børn og voksne, samtidig med den kan hjælpe på ens skitekniske færdigheder, gennem sjov og leg. Hvis man ikke har lyst til at ens familie skal igennem dette, eller man er lidt nervøs for det, så kan man også nemt bare stå et kvarters tid og kigge på de ”professionelle”, som ofte kommer forbi parken og laver nogle vilde tricks. 

Foto: Skistar.com

Parken bliver dagligt trimmet, så den står skarp hver eneste dag

Hemsedal Webcam

Mens man står og venter på at turen går mod Hemsedal, så kan man passende få stillet sin længsel med at kigge forbi de mange webcams, som Hemsedal har sat op. Der kan man se hvordan vejret er, hvor meget sne der er faldet og generelt få en stemning af, hvordan det hele er oppe nordpå. Det kan være sjovt for både børn og voksne og se lidt af det område, som mange venter spændt på at skulle besøge. 

Se webcams fra Hemsedal her

Foto: Skistar / Making View

Webcamsene giver et godt billede over forholdene

Masser af pister på liftkortet i Hemsedal

Liftkortet til Hemsedal skiområde giver adgang til 20 lifter, som kan fragte en rundt til alle 47 løjper, som området udbyder. Udover dette giver liftkortet også adgang til Solheisen skiområde, som er beskrevet længere nede i artiklen.

Foto: Skistar

Når du har drønet rundt på pisterne, er en kaffepause på sin plads

Et af de bedste afterski steder i Norden

Afterskien i Hemsedal er kendt som nordens bedste afterski steder. Der er en masse muligheder med forskellige barer, hvor stemningen er forskellig fra det ene sted til det andet. Stavkroa er især et sted, som er et besøg hver, hvis man gerne vil have luftet dansebenene. Bar[t] er ligeledes et sted til det lidt vildere afterski, hvor man finder intet mindre end 6 barer og DJ’s der spiller op til de bedste numre. Begge sted er klart et sted, man skal opleve, hvis man er i humør til et par ”billige” øl og noget hygge. Hvis man derimod gerne vil sidde ned og hygge med en øl og lidt behagelig musik og tilmed live musik på udvalgte dage, så skal man vælge Hollvin Resturant og Bar. 

Foto: Kalle Hägglund/SkiStar Hemsedal

Selv om det ikke er Ötzi, så er stemningen stadig helt i top

Aftenskiløb 3 dage om ugen

Tirsdag, onsdag og torsdag har hele området åbent til kl. 19, hvor man kan stå på ski på de oplyste pister. Det giver en helt bestemt stemning, når man kører med liften op og der er helt stille og kun månen og stjernerne lyser området op omkring dig. Når man så kører på pisterne i skæret fra lamperne, giver det en bestemt følelse med sneen, da man ikke altid kan se alle konturerne. Om fredagen har de så yderligere åbent fra 18-21, hvor man kan mærke hvordan det er at stå på ski, når kulden virkelig rammer. Det giver en helt bestemt slags sne, som giver en fantastisk følelse, når man står på ski ned igennem den mørke vinter.

Det er fantastisk flot at stå på ski om aftenen

Tag ud med snescooter

Hemsedal Skisenter tilbyder ture på snescootere. Denne aktivitet er for unge/voksne som er over 16 år gamle. Man kan få en tur på en 3 km. lang bane, som allerede er lavet. Det er i flotte og smukke omgivelser beliggende ved Lykkja, som ligger nogle kilometer fra Hemsedal. Hvis man er en gruppe, kan man kører en touring tur, hvor man kommer rundt med en guide på en mini-safari, eller man kan ligeledes kører rundt på den allerede anlagte bane. 

En oplevelse udover det sædvanlige

Oplev en hyggelig slædetur

Her kan hele familien komme afsted på en hyggelig aften slædetur, hvor man kan få lov til at se Hemsedal området i dejlige og hyggeligt samvær med familien. Man sidder i en kane og bliver trukket igennem sneen, hvor hele turen starter ved Flaget gård midt i Hemsedal. Turen går igennem skoven, hvor man virkelig kan få noget dejlig kvalitetstid med familien, mens man kigger op på stjernehimlen og prøver at finde de forskellige stjernetegn eller en varm kop kakao. 

Foto: Ola Matsson

Man kan bruge timer på at kigge på aftenhimlen 

Videnskab - kun med en voksen

Hvis man er i Hemsedal og man ved aftentid stikker hovedet udenfor, så vil man unægtelig ligge mærke til, at temperaturen er en del koldere, end hvad temperaturen er i Danmark. Nogle gange kan temperaturen endda kommer under de -30 grader. Ved denne temperatur kan man prøve at lave et forsøg sammen med familien. OPMÆRKSOM en voksen skal altid udføre dette forsøg! Forsøget indeholder kogende vand og skal behandles med respekt, mens tilskuer altid bør stå på en minimumafstand af 10 meter. Så kan tilskuerne og børnene også bedre se. 

Hvis man koger noget vand og så kaster det ud i luften udenfor, så vil vandet ”fordampe” med det samme og lave en stor sky. Det er sjovt og ser helt fantastisk ud, når alt vandet bare forsvinder ud i luften. Det skal bare være en vis temperatur udenfor, før det kan lade sig gøre.


Afsted med hundeslæde

Hemsedal byder, som med hesteslædetur, ligeledes på en tur med slæde bagved et hundespand af huskies. Her skal der bookes i forvejen, hvor man så kommer på en slædetur med en guide, som kører foran en. Her kan man have børnene med, som kan sidde i slæden og komme med på en tur over isen på søerne og komme ind en tur i skoven. Dette foregår fra middagstid og frem til omkring kl. 16, så man skal påregne en eftermiddag uden ski. Der tilbydes ligeledes ture til overnatning, hvis man er i det eventyrlige hjørne. 


Klart en oplevelse værd! 

Dagstur til Solheisen

Når man nu befinder sig i Hemsedal og hygger med skiløbet, så kan man nogen gange mangle lidt solskin. Hemsedal får ikke meget sol i løbet af dagen, da bjergene sørger for en god mængde skygge og mange pister får slet ingen sol. Dette gør sneen altid er god og stå på, men den sol er nu dejlig at have, når man står ned af en løjpe. Det er der dog råd for! Man kan tage en dagstur over til området Solheisen, hvor man kan nyde en god gang solskin, mens man står på ski. Man kan bruge liftkortet som er gældende i Hemsedal ovre i Solheisen, så man ikke skal bruge ekstra penge på dette. Området er beliggende på den anden side af Grøndalen og tilbyder 6 løjper med 3 lifter. 

Samtidig er hele området yderst børnevenligt. Der findes flere forskellige gode træningsbakker med et hav af sjove udfordringer til børn og så der god mulighed for danske skilærere. 

Foto: Kalle Hägglund, SkiStar Hemsedal

Hemsedal er et af de mest børnevenlige skiområder i Europa

Læs mere om skiferie i Hemsedal her

Skiferie forslag i Hemsedal

Fýri Resort of Norway... Fýri Resort of Norway... Bil fra 2.441,-/pers.
Alpin Apartments Type ... Alpin Apartments Type ... Bil fra 549,-/pers.
Alpin Apartments Type ... Alpin Apartments Type ... Bil fra 527,-/pers.
Alpin Apartments Type ... Alpin Apartments Type ... Bil fra 485,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning