Skiferie i Slovakiet

Skiferie i Slovakiet Rent skimæssigt har Slovakiet længe ligget i skyggen af Tjekkiet, selv om landet i dag byder på omkring 90 skisportssteder. De færreste rejsebureauer arrangerer skirejser hertil, og ikke mange danskere kender til skiløbet i Slovakiet. Men blandt insidere er Slovakiet lidt af et staldtip for rigtigt godt og billigt skiløb.

Ud af de 90 skisportsområder er langt de fleste ret små set med danske øjne. De fleste skiområder har ikke over 12 pistekilometer, hvilket for mange danskere er for lidt at rejse så langt efter. Er man ikke en skifreak med hang til konstant at prøve nye og ukendte bjerge, vil det måske give mere mening at tage til for eksempel Sydnorge eller Sverige.

Find skirejser

Hold øje med Jasna

Men der er særligt ét skisportssted i Slovakiet, du skal holde øje med. Det er Jasna. Det er et topmoderne skiområde, der byder på både højalpint skiløb, offpiste og skovskiløb samt en masse andre aktiviteter. Skiområdet koncentrerer sig omkring bjerget Chopok (2.024 m). Her er over 38 lifter og 50 km pister i alt. Og så er her generelt masser af god, tør sne. Læs anmeldelse af Jasna her

De næststørste områder i Slovakiet er Velka Raca samt Park Snow Donovaly. Hvert af disse steder har omkring 15 pistekilometer og kan også være interessante for os danskere.

Det gode ved at vælge Slovakiet er priserne. Et prisindex viser, at det du giver 100 kr. for i Danmark, kan du købe for 53 kroner i Slovakiet. I Frankrig og Østrig er tallet hhv 83 og 82 kr. Groft sagt er Slovakiet altså tredive procent billigere end disse to alpelande. Det kan mærkes, hvis man for eksempel rejser fire personer i en uge.

Hertil kommer, at slovakkerne går for at være et ekstremt venligt og imødekommende folkefærd, der (stadig) tager mod turister med åbne arme.

Artikler om Slovakiet fra Skisport.dk