Skiferie i Slovakiet

Skiferie i Slovakiet Rent skimæssigt har Slovakiet længe ligget i skyggen af Tjekkiet, selv om landet i dag byder på omkring 90 skisportssteder. De færreste rejsebureauer arrangerer skirejser hertil, og ikke mange danskere kender til skiløbet i Slovakiet. Men blandt insidere er Slovakiet lidt af et staldtip for rigtigt godt og billigt skiløb.

Ud af de 90 skisportsområder er langt de fleste ret små set med danske øjne. De fleste skiområder har ikke over 12 pistekilometer, hvilket for mange danskere er for lidt at rejse så langt efter. Er man ikke en skifreak med hang til konstant at prøve nye og ukendte bjerge, vil det måske give mere mening at tage til for eksempel Sydnorge eller Sverige.

Hold øje med Jasna

Men der er særligt ét skisportssted i Slovakiet, du skal holde øje med. Det er Jasna. Det er et topmoderne skiområde, der byder på både højalpint skiløb, offpiste og skovskiløb samt en masse andre aktiviteter. Skiområdet koncentrerer sig omkring bjerget Chopok (2.024 m). Her er over 38 lifter og 50 km pister i alt. Og så er her generelt masser af god, tør sne. Læs anmeldelse af Jasna her

De næststørste områder i Slovakiet er Velka Raca samt Park Snow Donovaly. Hvert af disse steder har omkring 15 pistekilometer og kan også være interessante for os danskere.

Det gode ved at vælge Slovakiet er priserne. Et prisindex viser, at det du giver 100 kr. for i Danmark, kan du købe for 53 kroner i Slovakiet. I Frankrig og Østrig er tallet hhv 83 og 82 kr. Groft sagt er Slovakiet altså tredive procent billigere end disse to alpelande. Det kan mærkes, hvis man for eksempel rejser fire personer i en uge.

Hertil kommer, at slovakkerne går for at være et ekstremt venligt og imødekommende folkefærd, der (stadig) tager mod turister med åbne arme.

Artikler om Slovakiet fra Skisport.dk

Brugerne om Slovakiet

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Slovakiet sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn:
3,68
Liftsystem:
3,42
Afterski:
3,16
Byerne:
3,00
Børnevenlighed:
3,50
Begyndervenlighed:
2,50
Prisniveau:
5,00
Off-piste:
3,50
Samlet score er 3,47 / 5 ud fra 19 anmeldelser.

Anbefaling af hoteller i Jasna | Skrevet den 24/03 2020 | Bedømmelse af Jasna

Oprettet af Thomas Henriksen

Hej med jer.

Kan I anbefale nogle hoteller i Jasna. Vi påtænker at tage derned til i julen. Fra 23 dec til 27 dec. VI kunne godt tænke os noget med Spa, sauna og pool. Måske nogle af jer har erfaring med det?

Fantastisk luksus | Skrevet den 05/12 2016 | Bedømmelse af Jasna

Oprettet af Jacob

Vi har været der i 2015 og 2016, og har netop bestilt til 2017 også. Vi er en familie med to forældre og 3 børn (9, 14 og 19 år).

Området er rigtigt godt og skal sammenlignes med nogle af ...
de bedste i tilsvarende størrelse og højde i østrig. Endvidere er alle lifter i Jasna nye, og topmoderne. Det var de ikke for nogle år siden, men netop derfor er alt nu skiftet ud. det er store gondoler, og stolelofter med varme i sæderne. restauranterne i området er gode, og for 7-10 euro får man god mad, som på en bedre restaurant, altså ikke junkfood. Det kan du også få, hvis man er til det, men det koster nogenlunde det samme.

Hotellerne er lige en tand bedre end i de rigere lande i europa. Mange er wellness hoteller med indendørs pool og mange saunaer, og igen stor luksus. tilsvarende hoteller vil man i danmark besøge alene for wellness afdelingen.

Sammenlignet med østrig og Italien er det lidt billigere, men især er kvaliteten markant højere. Desuden er der her Ski in/out, da flere af hotellerne ligger på selve pisten. Det betyder jo så også at man ikke har Østrigs charmerende by-liv, men til gengæld må hygge sig på hotellernes som regel hyggelige vinbarer og restauranter, som i mine øjne iøvrigt er indrettet i tyrolerstil.

Mit gæt er at man skal nyde det så længe man kan betale det, jeg vil gætte på at priserne stille og roligt vil stige for hvert år der går, da hotel og restaurant standarden er så høj.
Læs mere

Her kan du se et kort med skiområderne i Slovakiet. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.