« Til oversigten

Pitztal – Østrigs højeste skiløb

Skisport.dk’s udsendte har været forbi Pitztal for at prøve Østrigs højeste skiløb.

Søndag den 7. december tog Skisport.dk’s udsendte forbi Pitztal for at prøve Østrigs højeste skiløb. I takt med at vi bevægede os de 35 kilometer ad Pitztaler-landevejen fra Imst til gletschertoget ’Pitzexpressens’ dalstation i 1.740 meter steg vores forventninger. Vi kørte fra lettere trist efterårsvejr, til mere vinterlige forhold.

Mange danske skiløbere har helt sikkert set Pitztal-gletscheren. Det er nemlig den gletscher man tydeligt kan se når man står på toppen af Tiefenbach-gletscheren i Sölden. Færre danskere har dog ganske givet prøvet gletscheren – vi mødte i al fald ikke andre danskere på vores dag på gletscheren.

Gletscheren var præget konkurrencefolk i fartdragter, alpinister med isøkser, klatreseler og touringski og så en hulens masse turister ala os selv. Vejret oppe på gletscheren var desværre ikke det bedste – populært sagt var det “Big whiteout”. Vi fik dog dannet os et godt indtryk af mulighederne på gletscheren. Det er en fin gletscher med to hurtige kabinebaner, en hurtig stol, samt et par slæbelifte.

"En fin gletscher med mange muligheder"

Deres stolthed er den helt ny kabinebane Wildspitzbahn som lander helt oppe i 3440 meters højde. En ganske imponerende og topmoderne lift. Det forlyder at udsigten deroppe fra skulle være ganske imponerende med udsigt til de højeste tinder i Østrig. Vi så den desværre aldrig pga. vejret.

"I skal dog ikke snydes - så her lige et billede fra billedarkivet. PR-foto, © Pitztaler Gletscherbahn - Daniel Zangerl"

"Indgangen til den spritny toplift til 3440 meters højde."

Gletscheren fint med muligheder til en forlænget weekend, hvis man ønsker sig et alternativ til de klassiske ture til Hintertux og Sölden.

Gør man dette er det byen Mandarfen i 1640 meters højde man ønsker at bo i. Der bor man i gåafstand til både gletscherbanen og det mindre og lavere beliggende område Rifflsee. Rifflsee har pister under trægrænsen, hvis man skulle ramme dage med så dårlig sigt som den dag vi var der. Det ville nok have været et hit :)

Lidt billeder fra dagen – vi skal beklage den lidt ringe lyssætning. Vi gjorde hvad vi kunne :)

"Vi fandt da også lidt pudder på siderne under klipperne.
Man kunne desværre ikke se 2 meter frem og kun helt tæt under klipperne var der konturer i sneen
"

"Den dårlige sigt indbød til udflugt til gletscherhuler"

"Og dagens spring"

"Så kom vinteren til Østrig – pak dig godt ind og kom ud i sneen"

Læs mere om skiferie i Pitztal
Find skirejser til Pitztal her
Se snemelding og webcams fra Pitztal her

Er du taget af sted i tankerne? Så del artiklen nede til højre med dine venner og lok dem med på skiferie på eller udenfor pisten...:

Skiferie forslag i Pitztal

Hotel Alpina Resort Hotel Alpina Resort Bil fra 1.637,-/pers.
Hotel Lammwirt Hotel Lammwirt Bil fra 1.928,-/pers.
Hotel Alpenfriede Hotel Alpenfriede Bil fra 1.339,-/pers.
Pension Jägerhof Pension Jägerhof Bil fra 1.216,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning