« Til oversigten

Snemelding nr. 2 - Hvidt nytår efter tør december

Nu er det godt 3 uger siden vores sidste snemelding og med undtagelse af lidt drys hist og her, er der ikke sket super meget på vejrfronten – indtil nu!

Vejret i Alperne har de sidste knap 3 uger været utroligt flot; forholdsvist køligt og med sol fra en klar himmel. Med andre ord har vejret altså ikke ligefrem været idéelt på den tid af året, hvor vi egentligt bare gerne vil have en masse snevejr, så vi snart kan fræse ned af kridhvide bjerge uden frygt for at ramme sten, der har gemt sig i sneen. Vi har bidt en smule negle inde på kontoret, men det kan vi heldigvis holde op med nu, for sneen kommer igen. 

I denne vejrudsigt - uge 51:

 • 3 hvide dage på den Fransk/Italienske grænse
 • Hvidt nytår i Østrig?
 • Snevejr i Norge og Sverige

Hvad er snemeldinger?

Skisport.dk laver snemeldinger, så du kan se hvor meget sne der kommer, hvor den falder, og hvordan vejret i alperne bliver. Vi tænker, at disse artikler vil være interessant at læse for dig, som står på ski både på og udenfor pisten. Dette vil snemeldingerne fremover indeholde:

 • Her vil sneen falde
 • Her skal du tage hen for at få nysne
 • Her skal du tage hen for at få sol
 • Hvordan bliver vejret i den kommende tid
 • Aktuelle billeder fra flere steder i alperne og norden
 • Video meldinger 
 • Webcam billeder
 • 7 dages sneprognose
 • Instagram billeder fra vores brugere
 • Gode tips

Vores snemeldinger vil ikke komme på nogle faste dage, men de vil blive sendt til dig gennem Facebook, nyhedsbrev eller vores nyhedsflow på siden. Vi stræber efter at lave en melding, hver gang der sker noget relevant på vejrfronten, så du er opdateret på hvordan vejret bliver, inden du skal afsted på skiferie. 

Vi håber, du kan bruge vores informationer. Ønsker du andre tiltag, har ideer, eller er utilfreds med noget så kontakt os endelig på vores mail!

Forsat god vinter! 

3 hvide dage på den Fransk/Italienske grænse

Allerede mandag morgen begyndte det at sne i den italienske Piedmont region, og det er endnu ikke holdt op. I slutningen af snestormen kan vi forvente, at der på mange bjergtoppe i det nordvestlige Italien og østlige Frankrig vil lægge mellem 50 og 150 cm sne. Især områderne omkring Monte Rosa (Champoluc og Gressoney), Cervinia/Zermatt og Espace Killy (Tignes og Val d’Isere) kommer til at nyde godt af det vilde vejr. Snevejret ligner altså lidt det vejrsystem, vi så i slutningen af november, hvor også denne region fik smidt enorme mængder sne i nakken. 

Sådan her ser det ud i henholdsvis Gressoney og Champuloc - følg selv med på webcams her!

Snestormen skyldes en masse fugtig middelhavsluft, der bliver presset mod nordvest og op over nogle af alpernes højeste tinder. Når den fugtige luft bliver skubbet fra havets overflade og op over 3-4.000 meter høje bjerge, bliver luften kølet ned, og fugten kondenserer og falder som sne. Det betyder, at nogle områder vil få rigtigt meget sne, mens andre, selvom de kan ligge meget tæt på, vil få mindre. 

De (større) områder, der kan forvente det tungeste snefald, er*:

 • Monte Rosa (op mod 150 cm) – Her vil især Alagna området få en masse, men også Champoluc får sin del.
 • Cervinia/Zermatt (120 cm)
 • Espace Killy (90 cm) – Val d’Iseres lidt østligere placering gør, at det får en bedre bid af snestormen end Tignes.

*De forventede mængder sne er omkring de øverste lifter.

Opdatering fra Monte Rosa - billedet er under 24 timer gammelt!

Hvidt nytår i Østrig?

De sidste uger i Østrig har ikke budt på ret meget sne. Af og til har lysegrå skyer drysset 1-5 cm sne ud over nogle egne, men meget mere er det ikke blevet til. Umiddelbart får Østrig ikke del i den samme førnævnte storm, som Italienske områder kommer til at nyde godt af, MEN det ser umiddelbart ud som om, der er nogle lidt mere oprørske vejrsystemer på vej mod Østrig og de nordlige dele af Alperne. Det er endnu svært at sige, hvor meget der kommer, men at der er et eller andet i gære omkring og lige umiddelbart efter jul står klart.

Det er ikke noget, der fylder meget på radaren, så offpisteskiløb i perioden er nok lige lovligt optimistisk, men 10-20 centimeter er langt fra utænkeligt. Det vil bestemt gøre underværker for mange østrigske områder, som lige nu er meget grønne. HELDIGVIS har vejret, som tidligere nævnt, i lang tid været forholdsvist køligt, så skiområderne har kunnet pumpe sne ud af deres snekanoner på højtryk. Pister er der masser af!


Du kan altid følge med på Skisport.dk’s 7 dages vejrprognose samt snestatistikker og webcams 

Snevejr i Norge

Nordpå ser vejrudsigten hvid ud. En snestorm kommer ind fra vest og bliver presset op over de norske fjelde, hvor den smider en masse sne. Dette indebærer, at Norges vestlige skiområder får tildelt op til (og nogle steder vel over) 1 meter sne. Temperaturerne bliver desværre meget svingende, og selvom vi med sikkerhed kan sige, at der kommer en masse sne i disse egne, er det ikke umuligt, at sneen noget af tiden kommer til at falde som slush/slud eller regn i dalene. 

De helt store vindere i Norge bliver*:

*De forventede mængder sne er omkring de øverste lifter.

Se også: 

Vejrudsigten er leveret med hjælp fra www.wepowder.com

Har du en kommentar eller et spørgsmål til snemeldingen så skriv herunder:Næste »« Forrige

Se alle nyheder