Skiferie 2017 - gode tips til valg af rejseuge

Skiferie 2017 - gode tips til valg af rejseuge

Har du kun lige fået skiene stillet af vejen og er gået i gang med at tænke på skiferien i 2017, så er her lidt overblik til vinteren 2016/2017.

En rigtig arbejdsgiver jul

Julen bliver en rigtig arbejdsgiver-jul, juleaften falder på en lørdag, det betyder at du kun opnår én fridag 2. juledag (mandag) i ugen mellem jul og nytår. Da ugen mellem jul og nytår i forvejen er en af årets dyreste uger og der skal bruges 4 feriedage for at komme af sted en uge, så skal der måske tænkes i alternative baner hvis du vil nå at have lidt fri omkring jul.

Ugen op mod jul vil med stor sandsynlighed være et godt bud på en billig skiferie. Mange vil ønske at ankomme til destinationerne den 23. og 24. december. Så rejser du fra weekenden startende den 17. december og frem til en eller to dage før juleaften, så er vores bud at du kan finde attraktive priser på ophold. Tilsvarende vil der i uge 2 og 3 være klassisk lavsæson mange steder, med mange gode muligheder for at gøre et rejsekup.

Påsken 2017 falder mellem uge 15 og 16 – Lang mellemsæson

Skærtorsdag og langfredag falder i uge 15, så vil du have en skiferie i ugen op mod Påske, som kan klares med kun 3 fridage, så husk at uge 15 starter med mandag den 10. April. Det er forholdsvis sent i en del skiområder, så tænk over at vælge et højtliggende område. Kig evt. på hvornår områderne lukkede i 2016. Hvis området pludseligt forlænger sæsonen til at gå til 17/4 (2. Påskedag), skyldes det så at de reelt forventer at have god sne – eller blot for at forsøge at tiltrække gæster til byens senge. Du kan se tidligere års snestatistik her.

Vil du være 100 % sikker på sne og kulde, så kig evt. mod områder med mulighed for nem adgang til gletscherskiløb, bud kunne være Tignes i Frankrig og Zell Am See, Zell am Ziller, Sölden, Pitztal og Stubai i Østrig samt Passo Tonale i Italien.

Lang mellemsæson for entusiasterne

En arbejdsgiver-jul og en sent placeret Påske, kunne godt lyde som optakten til en skisæson af de mindre gode. Men på plus-siden, er en utrolig lang mellemsæson, sammenlignet med vinteren 2015/16 er skisæsonen mange steder 3 uger længere. Det betyder større udbud og dermed mindre pres på områderne. Ugerne 11-14 vil helt klart blive lavsæson, og der vil blive attraktive mulighed for at komme på ski i både en hel uge eller på en weekendskitur.

Med andre ord giver den længere sæson bedre plads til at du kan få mere end én skiferie i kalenderen.

Undgå andre landes ”ferieuger”

Vi har tidligere skrevet om at man med fordel kan tænke i ikke at ramme et land, når landet selv holder ferie, men mindre man kan lide liftkøer naturligvis.  

Men ellers er et godt tip blot at komme i gang med at finde skiferie til 2017 allerede nu. Udvalget er størst, flere steder kan du genbestille ferien til 2016-pris og derudover arbejder flere udbydere med gratis afbestilling frem til midt på efteråret.
Mange steder er priserne for den kommende vinter allerede klar, og skirejser kan søges her

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen