10 ting du skal opleve i Canazei

10 ting du skal opleve i Canazei

10 insider tips til oplevelser for unge, voksne og familier. Overvejer du at rejse til Canazei, så læs her hvorfor du skal tage af sted. Området har noget for alle.

I Dolomitterne i det nordlige Italien finder du skisportsstedet Canazei, der byder på hele 1200 km pister. Med et liftkort til Canazei har du blandt andet mulighed for at besøge gletscheren Marmolada, stå på ski rundt om et bjergpas samt ræse ned af Saslong-pisten, der er kendt fra world cuppen i styrtløb. Canazei byder med andre ord på al slags terræn. Men foruden skiløbet har Canazei meget andet at byde på. Skisport.dk har derfor lavet en guide til 10 ting, du bare skal opleve i Canazei:

I. Sella Ronda

Med et liftkort til Canazei får du rig mulighed for at tage på eventyr. Et absolut must er Sella Ronda, der via lækre præparerede pister fører dig hele vejen rundt om bjergpasset Sella. Undervejs vil du kunne nyde de smukke omgivelser hvad enten du er på diverse små caféer, sidder i liften eller suser ned ad bjerget. Turen omkring bjergpasset kan tages begge veje. Det anbefales dog, at man ikke begiver sig ud på ruten den første dag, da det er en lang tur og man derfor bør finde skibenene først. Desuden bør turen påbegyndes tidligt, så man ikke risikerer, at lifterne lukker, inden man når hjem til udgangspunktet. 

Foto: Saslong.it

Turen er lang, så en pause på en af de hyggelige caféer med en lille kaffe, kan klart anbefales!

II. Saslong

Oplev suset i maven og føl dig som en del af World Cuppen. Styrtsløbsbakken Saslong beliggende ved Val Gardena er mulig at nå fra Canazei på ski. Med et maksimalt drop på 56,9 % er denne løjpe forbeholdt de habile skiløbere, men når man når bunden, kan man tillade sig, at føle sig som en stjerne. Det kan dog anbefales ikke at følge de professionelles eksempel og pege skiene direkte imod dalen, da turen byder på et bjergtagende panorama view samt skov på begge sider. Det opstillede røde hegn i siden, kan dog godt indbyde de fartglade til lidt race, såfremt forholdene tillader det.



Styrtsløbsbakken skal klart prøves

III. Kør i bund

Der er ikke noget bedre end at kunne køre hele vejen til sin egen hoveddør. I Canazei har du muligheden for at afslutte dagen godt af ved at køre hele vejen ned i dalen. Har du trætte ben, er der naturligvis også mulighed for at snuppe gondolen, så du ikke risikerer at blive skadet og ødelægge skituren. 

Foto: Nicolo Miana

Er benene trætte, kan man altid tage gondolen ned

IV. Slå dig løs! 

Canazei byder som nævnt på hele 1200 km pister. Derfor bør du også kigge lidt på pistekortet hjemmefra, så du er klar til at udforske de mange muligheder Canazei tilbyder. Hyg dig med børnene på de brede blå pister, slå store carvingsving på de røde eller udfordre dig selv på de sorte. Canazei har noget for enhver smag. 

V. Marmolada

Gletscheren Marmolada er bestemt et besøg værd. Med sine 3343 meter skyder den godt i vejret og spidsen udgør faktisk det højeste punkt i Dolomitterne. Dette medfører naturligvis også, at man undervejs bliver præsenteret for en fantastisk udsigt ud over Dolomitterne, der er med til at gøre gondolturen væsentlig mere interessant.


Naturen er flot og rå i Canazei området Val de Fassa

Ligesom Saslong kan Marmolada nås på ski, enten som en heldagstur eller som en kort afstikker på Sella Ronda. Det faktum at der er en gletscher i området, er også med til at sikre, at man kommer på ski, selv hvis der skulle mangle sne.



Er du heldig kan du faktisk finde noget rigtig fint offpiste på gletsjeren (Ps. book en guide)

VI. Dòlaondes Spa

Kom helt ned i gear efter en lang dag på pisterne hos Dòlaondes Spa. Forkæl dig selv med en tur i spa og få løsnet op i musklerne. Du kan også give den hele armen og tage en tur i wellness, hvor du blandt andet kan komme i tyrkisk bad og sauna. Derudover er der en masse andre muligheder, så det nærmest kun er fantasien, der sætter grænser. Har I børnene med? Intet problem. Hos Dòlaondes Spa er der nemlig også en vandrutsjebane, så børnene kan få brændt den sidste energi af. Det kan selvfølgelig også være du finder dit indre legebarn frem igen. En ting er sikkert: Dólaondes Spa er forkælelse for hele familien.

Se flere af faciliteterne her


VII. Det italienske køkken

Man kan næsten ikke sige Italien uden at ens mundvand begynder at løbe. Støvlelandet byder på kulinariske oplevelser i verdensklasse og Canazei skuffer da heller ikke på dette punkt. Hvad enten man er til fine restauranter eller mere familievenlige steder med et menukort, der ikke sprænger banken, har Canazei noget for lige netop dig. Desuden findes der også mange små hyggelige steder på pisterne, som man kender det fra især Østrig.



Det italienske køkken er fantastisk

VIII. Chiesetta di San Floriano

Er vejret dårligt eller ønsker du bare at holde en halv fridag fra skiløbet? Få den italienske kultur helt ind under huden med et besøg i den lokale kirke Chiesetta di San Floriano. Hvad enten du er fast kirkegænger eller kun kommer der til bryllupper, barnedåber o.l. vil denne oplevelse efterlade et særpræget indtryk og give skiferien et anderledes twist.



Træd ind i den flotte kirke og få en oplevelse

IX. Afterski

Canazei tilbyder naturligvis også afterski, hvis man har lyst til at afslutte dagen med fest og farver. Taverna Espanola og Aprés Ski Paradis er nogle af de populære steder. Som nævnt tidligere kan man køre helt ned til byen og hvis benene er tilpas syret til, kan du praktisk talt køre direkte ind i barerne, hvor de er klar til at servere en drink for dig. Herefter er det naturligvis op dig, hvor længe du ønsker at blive.

De ansatte gør dog et forsøg på at få dig til at blive hængende, ved blandt andet at danse på barerne. Det er med til at skabe en forrygende afterski stemning, når man sidder der i sit svedige skiundertøj iført skistøvler, som det jo hører sig til, når man er til rigtig afterski.



Der er altid mulighed for at få en drink eller en øl i Canazei

X. Nyd sydens sol

Er du på skiferie for første gang eller er dine teenagedrenge bare begyndt at køre for hurtigt? Frygt ej. I Canazei har du mulighed for at holde et hvil under sydens sol på de mange solvogne, der er sat op til formålet. Spænd skistøvlerne op og slap af med en god bog, mens du nyder en kop lækker italiensk kaffe. Når den værste syre er ude af benene, kan du blot spænde støvlerne igen og køre derudaf. Det er altid bedre at sige fra end at komme til skade og i Canazei har du bestemt gode muligheder for at slappe af, mens du gør dig klar til næste tur ned ad pisterne. 



Der er rig mulighed for at slappe af i solen

Lyder det som noget for dig? Så er det bare med at komme afsted. Vælger du at køre selv, skal du dog være opmærksom på, at man skal krydse et bjergpas for at komme ned i dalen, hvor Canazei ligger. Foruden bjergpasset er der gode veje hele vejen ned igennem Tyskland, Østrig og Italien. Man vil dog blive opkrævet obligatorisk vejskat ved enkelte bomme i Italien.

Video fra et tidligere besøg i netop Canazei:



Læs mere fra vores tidligere besøg her og generel info om skiferie i Canazei her.

Udgivet af: Simon Ingeman Hansen

Fakta om Canazei
Skiområdet: 1465-2950 m.o.h.
Byen: 1465 m.o.h.

1200 pister i alt
360 km blå
720 km rød
120 km sort

Lifter: 450 stk.

Slæbelifter: 159
Stolelifter: 220
Kabinelifter: 71

Mere om skiferie i Canazei

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen