« Til oversigten

Gigantisk gondol til Val di Fassa

Skiområdet Carezza Ski i Val di Fassa får til sæsonen 2021/22 ikke blot den ny lift på en ny strækning, men en gigantisk gondol, der skal gøre området mere tilgængeligt.

Liften vil stå klar fra d. 15/01/2021

Måske er det ikke Carezza Ski, som man tænker på først, hvis der bliver sagt Val di Fassa. Men det lidt mindre skiområde, som ligger som en del af det store Dolomiti Superski har masser at byde på, og til vinter kommer der endnu mere.

Skiområdet i de smukke dolomitter har indtil nu kun kunne nås via byerne Carezza og Nova Levante Welschnofen, men med den nye Tieser Sailbahn-gondol vil området gøre det endnu nemmere at komme på ski. Den nye gondol skal have dalstation i byen Lavina Bianca Weisslahnbad, som ligger på den anden side af bjerget fra de to førnævnte byer. Det betyder, at Tieser Sailbahn ikke blot bliver stor, den kommer også til at dække en lang strækning.

Vi har tidligere besøgt, flere skiområder i det gigantiske Dolomiti Superski, 

- Læs om vores besøg i Val Gardena her

- Læs om vores besøg i Canazei her


Tieser Sailbahn-gondolen giver nye muligheder for både lokale og besøgende

Mere end 3 kilometer lang

Placeringen af dalstationen betyder, at der skabes helt nye muligheder for at komme op i Carezza skiområdet for besøgende i Lavina Bianca Weisslahnbad, men også i nabobyen Tiers-Tires. Det er helt unikt, da Tieser Sailbahn skal dække en ny og lang strækning på hele 3.688 meter på tværs af bjerget, så besøgende i de to byer nu kan slippe for at tage turen uden om bjerget i bus eller bil. Bjergstationen kommer til at ligge samme sted, som stoleliften kommer op fra Nova Levante Welschnofen, hvorved der her vil komme et naturligt samlingspunkt på vej mod områdets højeste punkt ved Laurins Lounge i 2.337 meters højde.

Gigantisk kabine

Den nye gondol har intet mindre end gigantiske kabiner. Tager man en tur med den nye Tieser Sailbahn, så bliver man transporteres direkte fra byen op til skiområdet i en kabine, hvor der er plads til 60 mennesker. Den bevæger sig dog hurtigt og den lange tur tager kun cirka 6 minutter og 50 sekunder. Dermed kommer den nye gondol til at udgøre et vigtigt transportmiddel, som vil gøre de to dalbyer langt mere attraktive som skidestination.


Der er plads til hele 60 personer i den nye kabine, som kun tager knap 7 minutter


Opgradering med miljømæssige overvejelser

Det er ikke tilfældigt, at det er en 60 personers gondol, der er valgt til at dække strækningen. Carezza er allerede i dag et klimaorienteret skiområde, hvorfor det var vigtigt, at den nye lift kunne leve op til ambitionerne. Den store gondol er valgt, da den behøver færre master, som samtidig kan være højere. Det betyder, at man kan bevare naturen i området og undgå at fælde træerne.

Gondolen er en investering, som gavner både sommer og vinter. Foruden at give besøgende direkte adgang til Carezza skiområde, så skal gondolen også give adgang til områdets betagende bjergside The Catinaccio, som er på UNESCOs verdensarvsliste. 

Nu kan endnu flere nemt komme til Carezza området og opleve Dolomitterne


Facts om den nye gondol

Dalstation:ca. 1.104 meter
Bjergstation:ca. 1.730 meter
Længde:3.688 meter
Højdemeter: 626 meter
Fart:9 meter / sekundet
Kapacitet: 410 mennesker / timen
Transporttid:6 minutter og 50 sekunder


- Læs mere om skiferie i Canazei

- Læs mere om skiferie i Val Gardena

- Læs mere om skiferie i Campitello


Næste »« Forrige

Se alle nyheder