Skarslia - skihygge for begyndere

Skarslia - skihygge for begyndere

Hvor tager du hen, når det er første gang familiens yngste skal på ski? Et sted med en god kælkebakke!

Skarslia er et hyggeligt lille skisportsområde, der kan prale at have Norges længste kælkebakke, hvilket er en genial ting, når børnefamilien skal have en hel dag på pisterne til at være en fornøjelse for alle.

Samtidig er Skarslia et særdeles prisvenligt alternativ til de store populære steder, og du undgår lange køer ved lifterne ? selv i uge 7!

Selve skiområdet ligger 900 moh og er en del af Bergsjøområdet mellem Geilo og Hemsedal omkring 215 km og tre timers kørsel fra Oslo.

I nærområdet kan du finde skioplevelser for alle temperamenter, så her kan flere generationer nyde en god ferie sammen. Udover det børnevenlige alpinområde, er der også et fremragende langrendsterræn og mulighed for at prøve skisejling og tage på scootersafari.

Skarslia Apartment

Vi er en familie på fire - der valgte at indlogere os på Skarslia Apartment, som består en nyistandsatte lejligheder i to etager med nok sovepladser til, at to familier snildt kan indlogere sig sammen. Pisten ligger lige ved siden af lejlighederne, og stedets værter er behjælpelige med alt. Du behøver ikke at planlægge ret meget hjemmefra, men kan lade vejret og humøret afgøre, om dagen skal tilbringes på langrend, slalom eller kælk.

En del skoler og grupper vælger det nærliggende Skarslia Hotel, der er indrettet, så det er meget velegnet for mange, der rejser sammen. Hotellet har også pool.

Turen til Ål

Søger man flere udfordringer, end Skarslias eget lille skicenter byder på, kan man køre til Ål, en tur på omkring 20 minutter. Mod en mindre merbetaling kan liftkortet bruges begge steder, og med den meget imødekommende værts vejledning, er der mange muligheder for at kombinere aktiviteterne i de to områder, uden det koster en bondegård. Ål er også træningscenter for Norges olympiske deltagere i storslalom, så selvom området er relativt ukendt, er kvaliteten af pisterne i top. I Ål er også skiskole og kiteskiing

Afsluttende skal nævnes, at Skarslia er en lige så stor oplevelse om sommeren, hvor fjeldene byder på en anden slags oplevelser! 


FAKTA - Skarslia og Skarslia Apartment:

  • 18 lejligheder og 6 hytter.
  • Fællesrum med billiard og bordtennis, pejsestue og spisestue.
  • Cafeteria og kiosk
  • Alpin nedfart på 1000 meter
  • Børnehejs og nedfart på 200 meter med lys
  • Kælkebakker på henholdsvis 1300 og 1600 meter
  • Skiutleje med snowboard, telemark-, carvingski, snowblades...
  • Skarslia Ski- og Akesenter er åbent daglig fra klokken 10-16.

Udsigt Skarslia Apartement
Udsigt Skarslia Apartement


Udsigt fra pisten
Udsigt fra pisten


Børn slalom
Børn slalom


Kælk i fart
Kælk i fart


Dreng langrend
Dreng langrend


Udgivet af: Rasmus Skov

Rejsebureauer til Ål i Hallingdal / Skarslia
Fakta om Ål i Hallingdal / Skarslia
Skiområdet: 566-1040 m.o.h.
Byen: 566 m.o.h.

16 pister i alt
7 stk.
2 stk.
4 stk.
3 stk.

Lifter: 6 stk. / 4.500 pers/time

Slæbelifter: 5

Mere om skiferie i Ål i Hallingdal / Skarslia

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen