Ny lift til Le Grand Massif

Ny lift til Le Grand Massif

I Le Grand Massif er det blevet tid til at sige farvel til den gamle Saix kabinelift og byde velkommen til noget af en opgradering til sæsonstart 2020/21.

Se skirejser til Samöens her: Sunweb

En klassiker i Le Grand Massif er Saix kabineliften med de røde bobler, som indtil i vinters dækkede strækningen fra Vercland i dalen til Samoens plateauet i 1600 meters højde. Den afkortede 2019/20 sæson blev altså Saix’ kabinens sidste vers efter 47 år på strækningen. 


Den nye lift kommer ved den røde pil i bunden af billedet


Samöens er en del af det enorme Le Grand Massif

Le Grand Massif er et stort vel sammenhængende område, som dækker over byerne Samoens, Flaine, Les Carroz, Sixt og Morillon. Fra vinteren 2020/21 bliver det endnu nemmere at komme fra Samoens og videre ud i resten af Le Grand Massif. Siden Grand Massif Express kabinen fra Samoens by fik en opdatering 2013 er den gamle Saix lift mest af alt blevet et nostalgisk indspark i området fremfor en effektiv transport til toppen. Saix boblerne bliver derfor nu erstattet af en ny moderne 10-personers Doppelmayr gondol. Den nye kabine bliver opført på samme strækning og får navnet Vercland. Den er planlagt til at være klar til åbning til sæsonstart i december 2020. 


Den populære gondol var til sidst mere romantisk end praktisk

Selvom det er en ikonisk kabine, som nu har måttet lade sig udskifte, bliver opdateringen et stort plus for områdets besøgende. Hvor den tidligere Saix kunne transportere fire skiløbere fra dalen til Samoens plateauet på cirka 11 minutter kan den nye langt mere komfortable Verclandkabine tage hele 10 personer på knap 6 minutter. Det betyder altså, at både kapacitet og hastighed er mere end fordoblet. 


De kolde facts

Dalstation: 828 meter
Bjergstation:1.630 meter
Længde:2.200 meter
Højdemeter:802 meter
Fart:7 meter / sekundet
Kapacitet: 2.000 mennesker / timen
Transporttid: cirka 5:50 minutter
Antal gondoler:45 kabiner


Se video fra vores sidste besøg i Samöens her:


- Læs om vores fantastiske skitur til Samoëns her

- Læs mere om skiferie i Samoëns her

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Rejsebureauer til Samoëns
Fakta om Samoëns
Skiområdet: 720-2500 m.o.h.
Byen: 720 m.o.h.

265 pister i alt
50 km blå
190 km rød
25 km sort

Lifter: 70 stk. / 60.000 pers/time

Slæbelifter: 37
Tog/baner: 1
Stolelifter: 27
Kabinelifter: 5

Mere om skiferie i Samoëns

Find tilbud på skirejser