Bansko

Find en skiferie til Bansko her: Penguin Travel | SnowTrex.dk

Bansko Ski Resort er det største og det mest moderne skiområder i Bulgarien. Selvom det gemmer sig i det sydvestlige hjørne af Bulgarien tæt ved grænsen til Makedonien og Grækenland, strækker sæsonen sig helt fra cirka midt december til maj.

Bansko Ski Resort, som ligger 150 kilometer fra Sofia, byder på 75 kilometer pister med udfordringer for alle. Der er både gode begynderbakker, funpark, sort worldcup-skiløb og ikke mindst mulighed for offpiste. Og så er der en anden fordel – det er markant billigere end i resten af Europa.

Fra kommunisme til moderne skimekka

I starten af 00’erne havde Bansko gamle udslidte stolelifter og kommunistiske betonhoteller. Men siden da er det gået stærkt. Med store tyske, østrigske og bulgarske millioninvesteringer er faciliteterne nu op på europæisk niveau. Det betyder, at der er kommet overdækkede stolelifter, gondollifter og 160 snekanoner.

Desuden har hotelstandarten fået et gevaldigt løft, og det er nu muligt at bo i ren luksus på sin skiferie i Bansko Ski Resort. Der er flere hoteller, som blandt andet byder på pool, sauna, spa, god mad og høj værelsesstandard, ligesom der er kommet luksuslejligheder tæt ved gondolen.

75 kilometer piste, god funpark og Alberto Tomba

Fra byen Bansko i 936 meters højde fører gondolen ”Bansko” skigæsterne 6,2 kilometer op i skiområdet. Et skiområde, som ligger på nordsiden af Pirinbjergene. Derfor er det også relativt snesikkert, og hvis modernatur svigter er der indkøbt 160 snekanoner, som dækker næsten hele området med kunstsne.
Der er skiløb for alle niveauer i Banski Ski Resort. På den nederste del og venstre side af bjerget er der masser af bredt blåt skiløb til begyndere og familierne. Men Bansko har også 37 kilometer røde og tre kilometer sorte nedfarter.

Desuden har Bansko flere år været vært ved Worldcuppen, så der er mulighed for at køre i samme spor som stjernerne - kig efter den sorte piste ”Alberto Tomba”.

Og øverst i terrænet i næsten 2600 meters højde har Bansko en særdeles veludstyret funpark med blandt andet en halfpipe, kickers og rails. Er du mere til offpiste, er der gode muligheder i området. Desuden afholder de hvert år konkurrencen ”The Mad Goat Ride” for freeskiere og snowboardere.

Et andet højdepunkt er Banskos 16 kilometer lange nedfart. Her starter man på toppen og slutter helt nede ved byen – 1570 højdemeter i alt.

Området bliver betjent af i alt 17 lifter, og syv kilometer pister er oplyste om aftenen to gange om ugen fra 18.30 til 21.30, så der er også gode muligheder for at stå på ski efter aftensmaden.
Endelig ligger Bansko blot to timers kørsel fra Grækenland, hvilket betyder, at du i princippet kan stå på ski om formiddagen og solbade om eftermiddagen.

Børneområde i bunden

I bunden af området finder man Banski Ski Zone, hvor skiskolerne også holder til. Her kan de små skifte bekendtskab med skiløbet i rolige omgivelser. Der er blandt andet et magisk tæppe og en karrusel.

Stadig traditionel bulgarsk

Selvom der er sket meget i Bansko de seneste 10 år, er der stadig bulgarsk stemning i gaderne. Der er smalle brostensbelagte gader, gamle stenhuse og omkring 120 kulturelle og historiske monumenter i byen. Samtidig er der masser af muligheder for afterskiing, shopping og gode spiseoplevelser i byen med bulgarsk vin.

Om sommeren er der blandt andet mulighed for mountainbike, golf, jagt og vandring. Syd for Bansko ligger nationalparken Pirin desuden og gør sig til med huler, søer og vandfald. Den er optaget på UNESCO’s liste.

Fotos og video

Brugerne om Bansko

Her kan du se brugernes karakterer for Bansko.

Skiterræn:
3,78
Liftsystem:
3,96
Afterski:
3,48
Byen:
3,65
Børnevenlighed:
3,57
Begyndervenlighed:
3,71
Prisniveau:
4,57
Off-piste:
3,29
Samlet score er 3,75 / 5 ud fra 23 anmeldelser.

Nu har vi været i Bansko for tredje gang :-) | Skrevet den 02/03 2015

Oprettet af Rune

Nu har familien på 4 været i Bansko uge 8/2015 for tredje gang.
Anden gang var uge 10/2012 og første gang uge10/2010.

Vi har alle 3 gange rejst med Penguin travel og vi har ikke noget...
at klage over.
Man skal naturligvis være forberedt på Østeuropæiske veje og busser.

Men Bansko området har en ok størrelse til en uge på ski og priserne er fornuftige.
Hele ski området har lifte fra det østrigske firma Doppelmayr, masser af snekanoner og pistemaskiner, så det fungere. Der naturligvis kø om morgen ved den eneste kabinelift der tage alle op til området, så mellem 15 til 60 min. - længst tid i weekenden og starten af ugen.
Dog er det helt korrekt at den ene lift til højre på kortet aldrig har kørt de gange vi har været der. Ligesom man skal stage lidt på pisten til byen om eftermiddagen, man bliver helt god til at få fart nok på og ikke stoppe op.

Folk er flinke og rare. En normal arbejder har ca. 1.600 DDK / 400 LEVA om mdr. i løn, så tingene er lidt billigere her både i butikker og på restauranterne.
I byen spiser inkl. dessert og drikke 4 personer for ca. 400 DDK / 100 LEVA.

Så hvis i skal til Bansko kan det anbefales.
Læs mere

Lidt "rettelser" :) | Skrevet den 17/02 2014

Oprettet af Sparre

Dejligt lille område.
Ikke for at være negativ, men der er lidt unøjagtigheder i oplysningerne på denne side.
Når man ser pistekortet er der længst til højre en lang rød piste - Den findes I...
KKE i virkligheden ("out of order" står der på pistekortet man får udleveret).
Jeg kan ikke se hvor der er en samlet nedfart på 16 km - den blå skivej nr. 1 er ca 6,3 km fra Bunderrishka og ned. Og jeg kan ikke se at der er 10 km fra toppen. Måske jeg ikke har taget sving nok :)
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Bansko?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Bansko hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Bansko?

På nuværende tidspunkt ligger der 15 cm sne i dalen og 180 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Bansko her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Bansko?

Hvis du skal på skiferie til Bansko, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Bansko her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Bansko lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Bansko her ⇒

Er Bansko et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Bansko til 3,75 stjerner ud af 5 mulige. Bansko scorer højest på Prisniveau og Liftsystem, mens området scorer lavest på Off-piste. Det er baseret på 23 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Bansko?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Bansko. Du har også mulighed for at rejse med Penguin Travel og SnowTrex.dk med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒