Skiferie i Bulgarien

Bulgarien

Rejsebureauer til Bulgarien: SnowTrex.dk

Antallet af skiområder er begrænset – til gengæld lokker Bulgarien med fine skisportssteder. Og så er priserne på et niveau, som vil få selv en jysk købmand til at spærre øjnene op.

Hvor en skiferie til de store populære europæiske områder nemt kan komme til at koste helt op mod 10.000 kroner per person, så ligger priserne på en gennemsnitsskiferie på omkring det halve i Bulgarien. Dertil er prisniveauet på mad og drikke markant lavere.

Danskernes favoritter

  1. Borovets
  2. Pamporovo
  3. Bansko
Selvom det er langt fra alle skiområder i Bulgarien, som kan opfylde en dansk forestilling om en perfekt skiferie, så er især de tre destinationer Bansko, Borovets og Pamporovo værd at bemærke.

De seneste 10 år er der nemlig blevet investeret meget kapital i både liftsystemer pister og ikke mindst hoteller. Det betyder, at gamle kommunistiske stolelifter og hoteller er udskiftet, så de i højere grad nærmer sig de europæiske destinationer. Så du kan forvente både gondoler, overdækkede stolelifter og god puddersne, hvis du eksempelvis besøger Bansko og Borovets

Du skal dog rejse lidt for at opleve de bulgarske destinationer. Med en placering i det sydvestlige hjørne af Europa, 2300 kilometer og 23 timer kørsel fra Danmark, foretrækker de fleste at rejse med fly.

Til gengæld er der masser af sol i Bulgarien, og sæsonen strækker sig fra december til slut april.

Fakta om Bulgarien

Højeste punkt: Musala 2.925 m.
Valuta: 1 lev = 100 stótinki
Hovedstad: Sofia
Sprog: Bulgarsk
Indbyggertal: 9 mio.
Forvalgsnr.: 00-359

Brugernes anmeldelser af Bulgarien

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Bulgarien sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
3,64
Liftsystem
3,43
Afterski
3,49
Byen
3,48
Børnevenlighed
3,57
Begyndervenlighed
3,71
Prisniveau
4,57
Offpiste
3,29
Bulgarien har en samlet score på 3,65 stjerner ud af 5. Baseret på 61 anmeldelser.
Nu har vi været i Bansko for tredje gang :-) - Anmeldt d. 02/03 2015 11:57 - Oprettet af Rune

Nu har familien på 4 været i Bansko uge 8/2015 for tredje gang. Anden gang var uge 10/2012 og første gang uge10/2010.Vi har alle 3 gange rejst med Penguin travel og vi har ikke noget at klage over.Man skal naturligvis være forberedt på Østeuropæiske veje og busser.Men Bansko området har en ok størrelse til en uge på Læs mere

Lidt "rettelser" :) - Anmeldt d. 17/02 2014 19:55 - Oprettet af Flemming

Dejligt lille område.Ikke for at være negativ, men der er lidt unøjagtigheder i oplysningerne på denne side.Når man ser pistekortet er der længst til højre en lang rød piste - Den findes IKKE i virkligheden ("out of order" står der på pistekortet man får udleveret).Jeg kan ikke se hvor der er en samlet nedfart på 16 Læs mere

Fedt skiterræn - Anmeldt d. 09/12 2013 11:24 - Oprettet af Thomas

Bansko er virkelig value-for-money: en skiferie her med alt hvad den kan trække koster kun ca 1/3 af en tilsvarende ferie i Alperne. Lifterne er tip-top moderne og piste-præparering fungerer upåklageligt. Leje af ski og snowboard udstyr fungerer også 100% effektivt. Masser af gode billige restauranter med kanon vin.

Indlæs flere anmeldelser

Artikler om skiferie til Bulgarien


Kort over Bulgarien

Her kan du se et kort med skiområderne i Bulgarien. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen