Skiferie i Bulgarien

Skiferie i Bulgarien Antallet af skiområder er begrænset – til gengæld lokker Bulgarien med fine skisportssteder. Og så er priserne på et niveau, som vil få selv en jysk købmand til at spærre øjnene op.

Hvor en skiferie til de store populære europæiske områder nemt kan komme til at koste helt op mod 10.000 kroner per person, så ligger priserne på en gennemsnitsskiferie på omkring det halve i Bulgarien. Dertil er prisniveauet på mad og drikke markant lavere.

Find skirejser

Selvom det er langt fra alle skiområder i Bulgarien, som kan opfylde en dansk forestilling om en perfekt skiferie, så er især de tre destinationer Bansko, Borovets og Pamporovo værd at bemærke.

De seneste 10 år er der nemlig blevet investeret meget kapital i både liftsystemer pister og ikke mindst hoteller. Det betyder, at gamle kommunistiske stolelifter og hoteller er udskiftet, så de i højere grad nærmer sig de europæiske destinationer. Så du kan forvente både gondoler, overdækkede stolelifter og god puddersne, hvis du eksempelvis besøger Bansko og Borovets

Du skal dog rejse lidt for at opleve de bulgarske destinationer. Med en placering i det sydvestlige hjørne af Europa, 2300 kilometer og 23 timer kørsel fra Danmark, foretrækker de fleste at rejse med fly.

Til gengæld er der masser af sol i Bulgarien, og sæsonen strækker sig fra december til slut april.

Artikler om Bulgarien fra Skisport.dk