Stöten i Sälen scorer hattrick på priser

Stöten i Sälen scorer hattrick på priser

Svenske Stöten har netop vundet 3 priser, ’Sveriges bedste skisportssted’, ’Sveriges bedste skisportssted for børnefamilier’ og ’Sveriges bedste pist’ for sæsonen 2020/21.

Læserne af magasinet Freeride – er ikke i tvivl om hvilken svensk skidestination, der er favoritten i 2020/21. Med flere skilængder vinder Stöten i Sälen tre af kategorierne i den årlige læserafstemning, der hvert år afvikles i februar 2021. Stöten beskrives som ’en perle i den nordlige del af Sälen med områdets største faldhøjde’, og vinder prisen som ’Sveriges bedste skisportssted’ med 21 procent af de i alt 12.658 stemmer. Lige sikre var læserne på, at Stöten skulle have prisen for ’Sveriges bedste skisportssted for børnefamilier’, hvor 23 procent af stemmerne i denne kategori gik til Stöten. Sidst men ikke mindst vinder Stöten kategorien ’Sveriges bedste pist’ for sin sorte pist Älvan med hele 31 procent af stemmerne.

Se en tur ned ad den sorte pist Älven her:I 2019 blev Stöten også kåret til Sveriges bedste skiområde og er især perfekt for børnefamilier

De 3 priser:

- Sveriges bedste skisportssted
- Sveriges bedste skisportssted for børnefamilier
- Sveriges bedste pist (Älvan)


”Vi er utroligt stolte og beærede over vores tre priser. Man bliver ekstra glad, når det er skientusiaster, der stemmer på os. Vi har i lang tid investeret i udviklingen af Stöten, så det er dejligt, at vores ambitiøse forbedringsarbejde værdsættes af både børnefamilier og af dem, der ønsker mere udfordrende skiløb,” siger Johan Thorn, administrerende direktør for Stöten i Sälen.


Stöten som kun ligger 9 minutter fra den nye Scandinavian Mountains Airport er godt skiområde til alle niveauer

I de seneste år har Stöten investeret omkring 300 millioner svenske kroner i udviklingen af skianlægget. Større satsninger som et helt nyt skiområde, Dalarnas længste og hurtigste 6-stolelift Vargy Express samt et markant udvidelse af sneproduktionen har bidraget til endnu bedre skiløb i området. Derudover har Stöten foretaget store investeringer i boliger i takt med udviklingen af pister og lifte, så gæster ikke skal opleve unødig trængsel og kø under skiferien. Eksempelvis har Stöten udvidet med 800 sengepladser i vintersæsonen 2020/21.

- Læs om investeringerne i Stöten her


Her ses bl.a den nye Ravinen-lift

Kun 9 minutter fra Scandinavian Mountains Airport

Vi brænder for skisporten, ligesom vores gæster. Derfor er det vigtigt for os, at kapaciteten på både pisterne og i lifterne følger med, når vi bygger flere boliger. Det er afgørende at bevare og skabe plads over hele anlægget, så vores gæster trives hos os. Vi ønsker at tilbyde en bred vifte af pister; alt fra den familievenlige Mormors Störtlopp til den mere udfordrende sorte pist, Älvan,” siger Johan Thorn.

Stöten i Sälen er et af Sveriges førende skiområder og den nordligste af Sälens skidestinationer. Stöten ligger i Dalarna, kun 9 minutter fra den nyåbnede lufthavn Scandinavian Mountains Airport. Området byder på hele 22 skilifte og 48 pister fra grøn til sort og har Sälens største faldhøjde på 370 meter, mens skiområdets længste pist Mormors Störtlopp er hele 3.060 meter lang.


>> Se udbuddet af skirejser til Stöten her 

- Læs alt om vores sidste besøg i Stöten her


Se video fra vores sidste besøg i Stöten her


Udgivet af: André Moth Andersen

Rejsebureauer til Stöten
Fakta om Stöten
Skiområdet: 483-848 m.o.h.
Byen: 483 m.o.h.

40 pister i alt
18 stk.
12 stk.
5 stk.
5 stk.

Lifter: 21 stk. / 18.000 pers/time

Slæbelifter: 18
Stolelifter: 2

Mere om skiferie i Stöten

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen