Ny lufthavn midt i bjergene

Ny lufthavn midt i bjergene

Scandinavian Mountains Airport skal tiltrække flere skiturister fra Danmark, England, Tyskland, Rusland og Holland. Et interessant projekt som er blevet EU-godkendt.

Den officielle igangsættelse af et byggeprojekt, som vil komme mange, danske skientusiaster til gode, startede den 10. oktober i år. En ny lufthavn i Norden under navnet Scandinavian Mountains Airport vil skyde op på grænsen mellem Norge og Sverige, og vil hermed forenkle transportvejen til nogle af de mere populære skiområder såsom TrysilSälen og Idre Fjäll.


Således kan fremtidens boarding skærme se ud fremover

Den ellers 850-900 kilometer lange køretur fra København, kan, om estimerede to års tid, erstattes af en kort flyvetur samt under en times transfer til de respektive destinationer. Den korte transporttid vil helt sikkert have en positiv indflydelse på danskernes interesse for at holde skiferie i Norden frem for Alperne, fordi rejsen bliver betydeligt kortere og ukompliceret. Samtidig bliver forlængede weekender og dagsture langt mere medgørlige og dermed muligvis mere vanlige for den entusiastiske skiløber.

For dem af os, der med jævne mellemrum har taget turen op gennem Norge og Sverige, er det ikke ligefrem velovervejet infrastruktur, som falder os først ind. Men med en lufthavn, der er centralt placeret i forhold til flere skisportscentre, kommer vores nordiske naboers destinationer måske til at måle sig med dem længere sydpå, hvis de da ikke kommer til at stå stærkere, netop fordi de nordiske lande har så meget at byde på i forhold til skiløb; nemlig en super alsidig og familievenlig skikultur, foruden helt rå og enestående naturoplevelser.


Lufthavnen får en central beliggenhed mellem Norge og Sverige (under 30 min. fra Sälen)

Kun 30 minutter fra Sälen og 37 fra Trysil

Projektet, der allerede er skudt i gang, finansieres hovedsageligt af private investorer med interesse i at tiltrække, ikke bare danskere, men folk fra hele verden. Det bliver spændende at følge med i udviklingen de kommende år, og hvis alt går efter planen skulle vi have mulighed for at lande i Scandinavian Mountains Airport i efteråret 2019.

Samtidig regnes det med, at der vil være en stor interesse fra lande som England, Tyskland, Rusland og Holland. Derfor er der afsat 250 mio. svenske kroner til at udbygge området der i dag har en lille sportsflyveplads. 

Som en lille bonus info, kan det nævnes at der er under 30 minutters transport fra lufthavnen til populære Sälen og 37 minutter til Trysil.

Udgivet af: Tamar Barbara Andersen

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen