☔ Udsalg på regntøj - Over 200 nedsatte modeller - Dag-til-dag levering 💦
« Til oversigten

Så vigtigt er solcremen på skiferien

Når man drager mod syden på solferie, så er solcreme ofte øverste på pakkelisten, hvorimod at den nemt kan blive glemt, når der endelig pakkes til skiferie – men det er en kæmpe fejl!

Det kan være nemt at glemme at bruge solcreme, når man har udsigt til sne, står på ski i kold vind og det måske endda er overskyet - men solens stråler er kraftigere end man tror. Det forholder sig sådan, at når man bevæger sig tættere på solen, så bliver solens stråler kraftigere. Bevæger man sig bare 1600 meter over havoverfladen, så stiger mængden af ultravioletstråling med hele 20 %.

Normalt ville en standard anbefaling hedde, at man i Danmark skal bruge faktor 15 og opefter og i Syden, i bjergene og på havet skal bruge faktor 30 og opefter. Dette skyldes, at man på ski ofte kommer op i flere kilometers højde, hvormed solens stråler altså bliver kraftigere og strålingen farligere. Så kan det være en god ide at genoverveje at tage solcremen med høj faktor med på skiferien. Frisk sne kaster omkring mere sne tilbage, kontra præpareret og trykket sne. Læs mere om det nedenfor.  Når det er sagt, kan man dog ikke lægge alt ansvaret på faktoren i solcremen – det handler ligeså meget om at bruge en rigelig mængde. Når solen kastes tilbage bliver den reflekterer i sneen og det er i forstærket form, som kaldes for albedoværdien. 

Selv på overskyede dage kan solcreme være en god ide, da der på trods af skyer stadig kan komme en stor mængde stråling igennem.

Ellers kan et andet tip være, at lade skægget gro (hvis du er mand), så tager fanger hårene nogle af de hårde stråler.

Solens stråler er væsentligt kraftigere når man befinder sig oppe i de snedækkende højder

Solcreme på skiferien er altid en god ide

Dette skyldes blandt andet de yderligere omgivelser. Sne reflekterer i gennemsnit 50% af solen tilbage, hvor nyfalden sne kan reflektere helt op til 80% tilbage. Til sammenligning, så reflekterer vand kun ca. 9% af solstrålerne. Når solen bliver tilbagereflekteret på denne måde, må man være opmærksom på steder, som er mere udsat end normalt, da strålerne kommer fra unaturlige vinkler.

Det kan i dette tilfælde eksempelvis være en god ide, at huske solcreme på usædvanlige områder som øre og under hagen. Man skal desuden huske at beskytte udsatte områder ekstra meget, specielt læber og næse rammes ofte hårdt.

Ansigtet og særligt læber og næse er udsat for solens stråler på skiferien, selv når man ikke tænker over det

Et godt tip er altid at medbringe solcreme på pisten og gerne en solstift eller en læbepomade med solfaktor. Det er desuden en god ide at vælge en solcreme udviklet til ansigtet med både kemiske solfiltre og fysiske solfiltre, da disse både beskytter uden på huden og trænger ind i hudens yderste lag for maksimal beskyttelse. Er man af det mandlige køn kan det desuden være en fordel at lage skægget stå, da det medvirker til at beskytte mod solens stråler.

> Find solcreme til skiferien her

Læs flere tips om kulde, sol og beklædning på skiferien her

Solbriller er et must

Et andet must på skiferien er solbriller! Står solen på, så findes der intet bedre end at sidde ude og spise. Dog kan solen være så skarp at du vil have briller på.

> Se det store udvalg i solbriller her

> Se det store udvalg i solbriller til børn

Solbriller