Overnatning på vej på til Frankrig på skiferie

Overnatning på vej på til Frankrig på skiferie

Der kan være langt at køre, når man gerne vil stå på ski i de franske alper. Du kan med fordel tage en overnatning og komme udhvilet frem og klar til skiløb.

Vi danskere som helst vil bruge ferien på snedækkede bjergtoppe er vant til at måtte rejse langt. Særligt hvis vi foretrækker at stå på ski sydpå, så kan køreturen nemt gå hen og blive lang. Nogle foretrækker at få overstået hele turen i et stræk, mens andre hellere tager et lavere ferietempo og deler den op.

Der kan være mange årsager til, at man hører til den sidste gruppe, og det kan være fordelagtigt at tage en overnatning på vejen. Foruden at strække benene, lufte utålmodige børn og få sin nattesøvn, så kan en velplanlagt overnatning spare jer tid på motorvejen. Selve rejsen bliver unægtelig længere, når man tilføjer en overnatning, men i stedet for at sidde kø i på motorvejen får I hyggeligt samvær og en rolig start på ferie. Særligt når vi gerne vil på ski i Frankrig kan det være belejligt at tage en overnatning undervejs, da turen hertil nemt bliver længere end til eksempelvis Østrig.

Første del af ruten fra Danmark mod den franske grænse

Langt de fleste populære franske skidestinationer ligger i eller tæt op ad regionen Auvergne-Rhône-Alpes tæt ved både Schweiz og Italien. Få områder som Avoriaz og Chamomix ligger en anelse længere nordpå, men generelt ligger de franske skiområder tæt, og man kan derfor næsten regne med samme rute til alle destinationer indtil man rammer Bern i Schweiz, hvor man til de nordlige destinationer typisk vil køre øst om søen ved Genève og vest om til de sydlige. Mod syd finder man blandt andre favoritter som Tignes/Val d'Isére, Alpe d'Huez og Val Thorens

Kør fredag morgen og kom på ski lørdag

Vil man have maksimalt tid på pisterne ud af skiferien, så kan man sætte fredag af til at køre. Ved at køre fredag morgen kan man nå så langt sydpå, at man ved overnatningsstedet kun mangler 2-3 timers kørsel og stadig komme i en rigtig seng til fornuftig tid. Er man rigtig frisk kan man stå så tidligt op, at man næsten kan nå at stå ved liften, når den åbner – vil man gerne have morgenmaden med, kan man stadig nå masser af timer på bjerget.

Lausanne
Kilometer fra Padborg: 1.176 kilometer
Køretid ifølge Google Maps: 12 timer
Kilometer til Val Thorens: 261 kilometer
Køretid ifølge Google Maps: 3 timer

>> Se overnatningsmuligheder ved Lausanne her.

Genève
Kilometer fra Padborg: 1.226 kilometer
Køretid ifølge Google Maps: 13 timer
Kilometer til Val Thorens: 198 kilometer
Køretid ifølge Google Maps: 2 timer og 30 minutter

>> Se overnatningsmuligheder ved Genève her.

Anden del af turen, hvor man både kan køre øst og vest om søen ved Genève til Frankrig

Del køreturen op og tag den med ro

Der er et godt stykke til Frankrig, så en overnatning kan også være fordelagtig selv uden at planlægge skiløb på ankomstdagen. Det giver en mulighed for at starte skiferien roligt og veludhvilet. Det er både godt for feriestemningen og for sikkerheden, da man undgår at ræse gennem Tyskland med fare for at blive for træt. Faktisk er det også en fordel, når skiløbet begynder, da risikoen for skader er mindre, når kroppen ikke på forhånd er udmattet. De følgende overnatningsmuligheder er cirka halvvejs på turen fra Danmark til Frankrig.

Skal man til en af de nordliggende destinationer, så kan man bruge disse overnatningsmuligheder på samme måde som Lausanne og Genéve, da der er kortere. Derved vil man kunne køre tidligt fredag og få en hel dag på ski lørdag uden at gå på kompromis med søvnen.

Heidelberg
Kilometer fra Padborg: 740 kilometer
Køretid ifølge Google Maps: 7 timer og 25 minutter
Kilometer til Val Thorens: 688 kilometer
Køretid ifølge Google Maps: 7 timer og 30 minutter

>> Se overnatningsmuligheder ved Heidelberg her.

Karlsruhe
Kilometer fra Padborg: 791 kilometer
Køretid ifølge Google Maps: 8 timer
Kilometer til Val Thorens: 638 kilometer
Køretid ifølge Google Maps: 7 timer

>> Se overnatningsmuligheder ved Karlsruhe her.

Basel
Kilometer fra Padborg: 977 kilometer
Køretid ifølge Google Maps: 10 timer
Kilometer til Val Thorens: 452 kilometer
Køretid ifølge Google Maps: 5 timer og 15 minutter

>> Se overnatningsmuligheder ved Basel her.

Andre gode tips til kør selv skiferien

Et godt tip inden afgang er at hente app’en ’Recht und Links – Hotel Guide’, hvor man undervejs kan se, hvilke hoteller der er i nærheden, hvis man ikke har booket en overnatning hjemmefra.

Skal du køre på skiferie til andre lande end Frankrig?

Læs her om vores forslag til overnatning på vej på skiferie i Østrig

Læs her om vores forslag til overnatning på vej på skiferie i Italien 

Eller læs meget mere om kør selv-skiferie her og vores bedste tips og tricks til at køre selv på skiferie her.

Udgivet af: Sofie Ærthøj

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen