Skiferie i Mayrhofen

Mayrhofen (Østrig)


Mayrhofen er en by beliggende i den bagerste del af Zillertal –lige i hjertet af Tyrol. Det er en af de mest besøgte skisportsdestinationer i Tyrol, og der bydes på alle former for fritidsaktivitetstilbud, så skiferie i Mayrhofen foregår ikke kun på skiene, men oplevelserne kan, hvis man ønsker det, være mange.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Mayrhofen
Skiområdet: 550-3286 m.o.h.
Byen: 580 m.o.h.

625 pister i alt
169 km blå
382 km rød
74 km sort

Lifter: 178 stk. / 268.640 pers/time

Slæbelifter: 86
Stolelifter: 66
Kabinelifter: 26

På ski i Mayrhofen

Mayrhofens skiområde kan i grove træk deles op i to: ?Actionberg Penken? og ?Geniesserberg Ahorn? - eller ?action bjerget Penken? og ?nydelsesbjerget Ahorn?. Tilsammen findes der 142 kilometer pister, og derudover er der 15,4 kilometer markerede skiruter uden for pisterne.

Der er alt, hvad hjertet begærer. Søger man udfordrende sorte nedfarter, så kan man prøve den berygtede Harakiri på Penken med en 78% hældning, hvor selv de professionelle skiløbere kan få sved på panden.

På Penken er der dog også andre fantastiske oplevelser, som er mere begyndervenlige - blandt andet et magisk plateau.

Plateauet på Penkenjoch er let tilgængeligt for børn og begyndere. I tager Penkenbahn direkte fra byen op i terrænet, derfra direkte over i "Kombibahn", som er en lift både med gondoler og stole (dem ser man ikke mange af).

Her står i så op toppen af et plateau med masser af muligheder for at øve skiløbet, uanset om det er med skiskole eller på egen hånd. Her er der også flere hytter, hvor man kan mødes og spise sammen.

Paradis for freestyle

Mayrhofen er hjembyen til en af Østrigs bedste snowparker, hvor freestyle skiløbere og snowboardere kan udfordre deres evner i forskellige områder efter niveau. Penken Park ligger i 1.800 meters højde mellem Rastkogel og Horberg.Parken er opdelt i otte forskellige arealer: fun area, medium area, advanced area og pro area.

For de mindste og begyndere indenfor freestyle findes også KIDS Park med små kickers og butter bokse. For de voksne findes der i de forskellige områder et væld af forskellige bokse, rails, hops og andre freestyle-udfordringer. Parken har desuden sin egen 4-personers stolelift, som kører over pro-området, så de besøgende i liften kan beundre de dygtige freestylere.

På liftkortet er det også muligt at besøge Hintertux, hvor Betterpark ligger i 3.200 meters højde. Her er der ligeledes udfordringer for alle niveauer på forskellige linjer, og der findes her desuden også en superpipe. På Ahorn siden af Mayrhofens skiområde findes også en funslope, hvor både små og store kan være med.

Zillertaler Superskipass

Skulle man mod forventning synes, at Mayrhofen bliver lige til den lille side, så kan man opgradere liftkortet til Zillertaler Superskipass og få intet mindre end 535 kilometer ekstra under skiene.

Zillertaler Superskipass giver foruden området omkring Mayrhofen mulighed for at stå på ski i Zillertal Arena, ved Hochzillertal-Kaltenbach, i Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000 og Wildkogel-Arena i Bramberg. Skiområderne kan nås i bil, men er også forbundet via gratis bus- og togforbindelser.

Snesikkerheden altid i top med Hintertux Gletscheren i baghånden. Der går bus hver 20 minut fra Mayrhofen til Hintertux Gletscheren. Her er der skiløb i op til 3.000 meters højde og stor sikkerhed for rigtig godt skiføre fra efteråret til langt ind i foråret. Så Mayrhofen og Zillertal er også oplagt som rejsemål både tidligt og sent på sæsonen.

Udvalgte skirejser fra Mayrhofen

Søg efter skirejser

Heart Hotel Nordstern

Lige midt på hovedgaden i Mayrhofen, få minutter fra hovedliften, finder du denne charmerende perle, som byder dig varmt velkommen til årets skiferie.

Chalet S' Dörfl

S'Dörfl Chalets er en smuk, luksuriøs chaletby med en fantastisk beliggenhed. Disse smukke huse og lejligheder er ideelle til en skiferie med familien eller en gruppe venner. Du finder Penkenbahn 1 kilometer væk, og kun 75 meter væk stopper skibussen som kører dig dertil på få minutter. Centrum af Mayrhofen ligger 350 meter væk, hvor I kan tage til for at shoppe. Efter den sidste tur på pisten kan du få en drink i en af de hyggelige after-ski-barer på Læs mere

Billeder og video fra Mayrhofen


Brugernes anmeldelser af Mayrhofen

Skiterræn
4,00
Liftsystem
4,02
Afterski
4,17
Byen
4,13
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
3,33
Prisniveau
4,33
Offpiste
2,67
Mayrhofen har en samlet score på 3,83 stjerner ud af 5. Baseret på 48 anmeldelser.
Uge 7, lift kapacite ? - Anmeldt d. 19/01 2019 16:19 - Oprettet af Jakob F

Hej ! Jeg vil hører om der er nogle som har erfaringer med at stå på ski i Mayrhofen / Finkenberg i uge 7? Er der lange liftkører / med andre ord, kan liftsystemet trække en af de mere travle ski perioder ?

Mayrhofen- et fantastisk skiområde - Anmeldt d. 13/02 2013 21:50 - Oprettet af Mogens Steenholt

Det er ikke uden grund at vi er faldet for Mayrhofen. Området er kåret som 2 bedste skiområde i Tyrol foran mange klassedestinationer- herunder St. Anton og Sölden ! Mayrhofen oser af Østrigst Tyroler-stemning og byder på livlig afterski, en hyggelig gågade med masser af shoppingmuligheder og et væld af muligheder- sommer og vinter. Området er særdeles familievenligt med fornuftige priser Læs mere

Et dejligt sted... - Anmeldt d. 18/01 2005 13:41 - Oprettet af Lennart From

Jeg var med familien i Mayrhofen i nytårsuge.Mayrhofen er en af de mest charmerende byer i Østrig, som jeg har været i. Det er også en af de eneste byer i Østrig hvor det er muligt at komme med liften op inde fra centrum, og hvis man kommer før rush hour, kan man komme op uden kø.God solid Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Skyet
Skyet
12ºC
7ºC
3,3 mm
1,1 m/s
øst-nordøst
Fredag
Kraftige regnbyger
Kraftige regnbyger
14ºC
5ºC
2,4 mm
2,3 m/s
vest-nordvest
Lørdag
Skyet
Skyet
12ºC
4ºC
0,9 mm
0,9 m/s
nord-nordvest
Søndag
Regnbyger
Regnbyger
16ºC
3ºC
3,7 mm
2,0 m/s
nord

Sportsaktiviteter i Mayrhofen

Vil man have nogle oplevelser under sin skiferie kan man blandt andet tage en tur i svømmebadet, der har saunalandskab, hvor afslapning er i højsædet. Er det sportsaktiviteterne, der trækker, bydes der både på skøjteløb, curling, langrend, tennis og squash.

Er man mere til action, kan man tage sig en kælketur eller en tur i den store vandrutschebane, mens underholdningen også kan foregå i teater eller i biografen.

Skiferie i Mayrhofen har altså meget andet at byde på en blot ture op og ned ad pisten ? og man kan altså bruge sine aftener på at få nogle gode og anderledes oplevelser under sin skiferie.

Shopping og byliv i Mayrhofen

Mayrhofen har mange butikker, et livligt byliv og gode shoppingmuligheder. Der er flere sportsbutikker, tøjbutikker, souvenirbutikker og specialbutikker (nogle af dem med udelukkende snaps eller lokale skinker uuuhm)

Det ensrettede strøg byder på skønt "leben" dagen lang, og selv for ikke skiløbere kan man slå en del timer ihjel i byen.

Fuld fart på afterski og restauranter

Mayrhofen er den perfekte kombination af fantastisk skiløb på bjerget og festlig afterski, når skidagen når sin slutning.

Et populært sted er Pilzbar ved bjergstationen af den nye 3S-Penkenbane. Når man når bunden kan man besøge nogle af dalens populære barer. Prøv eksempelvis Icebar, Brückenstadl, Yeti Bar eller Hiata-Madi, hvor selv den mest rutineret afterskiløber kan få indfriet sine forventninger.

En særlig anbefaling er White Lounge, som ligger lige ved Ahorn. Her kan man i løbet af dagen hænge ud i liggestole og nyde livet, mens stedet om aftenen forvandles til en bar lavet af is. Har man altid drømt om at overnatte i en iglo, så er det her stedet.

Byen har mange fine spisesteder. Lige fra restauranterne på de klassiske hoteller med østrigske retter, til et par steder med mere fokus på Pizza og pasta samt et par mere moderne cafeer med et bredt udvalg af mad lige fra Burgers til Bowls.

Artikler om skiferie til Mayrhofen

Ny stor gondol til Zillertal

Zillertal - når børn og action skal forenes

Vores udsendte er stadig i Zillertal - og han elsker det.


Kort over Mayrhofen

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Mayrhofen. Klik på nålene for mere info. Der er 1178 km fra Kolding til Mayrhofen.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen